Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Zárolta a kormány a romák felzárkóztatására szánt támogatást
2009-03-31 11:19
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Zárolta a kormány a romák felzárkóztatására szánt támogatástA válság miatt zárolta a kormány az állami költségvetésben a cigánytelep-program folytatására előirányzott egymilliárd forintot - írja a Roma Sajtóközpont csütörtöki közleményében. Az idén elméletileg van kétszázötvenmillió forint erre a célra, de teljesen bizonytalan a pályázati kiírás sorsa. Eközben a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban még csak most kötik a szerződéseket a tavaly júniusi kiírás nyerteseivel.

 

 

 

Több tárcánál zárolást rendelt el egy kormányhatározat az idei évi havi kereset-kiegészítéséhez szükséges források biztosításához, és ez a zárolás érinti a "roma telepeken élők lakhatási és szociális integrációs" program előirányzatot is - közölte a Roma Sajtóközponttal Horváth Melinda, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SzMM) tanácsosa.

A szóvivő elmondása szerint el kell fogadni a szociális és munkaügyi a miniszternek, illetve az önkormányzati és területfejlesztési miniszternek a 250 millió forint felhasználásáról szóló rendeletet és csak ezután pályázhatnak a települések. A miniszterelnök lemondása és az ebből fakadó pillanatnyi kormányválság azonban teljesen bizonytalanná teszi a pályázat kiírását. A szóvivő becslése szerint egyébként 3-5 település tud majd pályázni az idén.

A közlemény emlékeztet arra, hogy ma Magyarországon a becslések szerint százezer ember él nyomortelepi körülmények közt az ország csaknem félezer cigánytelepén. Az akkor még Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium 2005-ben hirdette meg először a "Roma telepeken élők lakhatási és szociális integrációs modell programja" pályázatot 680 millió forintos keretösszeggel: kilenc település kapott ötvenöt és kilencvenegymillió forint közötti összegeket, az igényelt pénzeknek általában durván a felét. A szociális tárcánál még csak most folyik a szerződéskötés azzal a hét településsel, amelyek még a tavaly júniusi pályázaton indultak, és csak idén januárban hirdették ki őket nyertesként. A hét település egyenként 51 és 69 millió forint közötti összegeket nyert a szociális szaktárca 480 milliós keretösszegéből.

Tavaly februárban meghívásos pályázaton még a Tolna megyei Váralja és a Pest megyei Zsámbok nyert egyenként 30-30 millió forintot telep-felszámolási programjára. Váralján tizenhét család lakik a cigánytelepen, közülük nyolcnak vásároltak használt lakást a faluban vagy a környéken, a többiek a telepen maradtak. Váralján többször helyi népszavazást is kezdeményezett egy helyi lakos telepfelszámolás ellen, a településsel szomszédos Tevelen pedig aláírásokat gyűjtöttek, hogy ne költöztessenek oda két roma családot. Buzás Teréz a váraljai roma önkormányzat elnöke most úgy nyilatkozott, hogy mára megnyugodtak a kedélyek: négy családnak helyben, egynek Mázán egynek Mucsiban és kettőnek Tevelen vettek lakást a támogatásból. Buzás Teréz azt mondta: Váralján végül sikerült megcsinálni a programot és a támogatást is kifizették. A zsámboki cigány önkormányzatnál ugyanezt mondták - teszi hozzá a közlemény.

 

C-PRESS - fidesz.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek