Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hitelt vissza nem adunk! - fényképes országjárás a Jobbikkal
2009-03-26 08:23
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hitelt vissza nem adunk! - fényképes országjárás a JobbikkalCsendőrséget, cigányokat foglalkoztató szociális műhelyeket, "holisztikus természetű szerves családi birtokok" rendszerét, a nemzetközi hitelek vissza nem fizetését, és a kormány börtönbe juttatását szorgalmazza a Jobbik. A szélsőjobbos párt Tavaszi Hadjárat címmel indított EP-választási kampányturnét, melynek több állomásán részt vett a Hírszerző is.

 

 

 

A "Tavaszi Hadjárat" című EP-kampányturné keretében a radikális jobboldali párt prominensei országszerte és határon túl háromszázötven lakossági fórumot tartanak. A Hírszerző Sümegen, Budapest XI. kerületében és  Székesfehérváron vett részt a párt rendezvényein, ahol Szegedi Csanád mellett Budapesten és Fehérváron Morvai Krisztina "keresztény büntetőjogász", a párt EP-listavezetője is felszólalt. A két utóbbi helyszínen pár száz fős telt ház, Sümegen 20-30 fős hallgatóság fogadta a szónokokat.

Magyarországon háború van - mondta el minden alkalommal előre felépített beszédeinek zárásaként a párt alelnöke. A Jobbik retorikája a harci pszichózison alapszik, és az "aki nincs velünk, az ellenünk van"-elven. A politikát a politikai maffia uralja, az ellenzéki szerepek is leosztottak, "Judapest" a deviánsok közép-európai gyűjtőhelye, a rendőrség idegenszívű, a cigányok bűnöznek, a honvédség "Afganisztánban bohóckodik", a történelmi keresztény egyházak nem küzdenek a hitért, az oktatásban a "finnugor hülyeséget" tanítják a hun-magyar eredetmonda helyett, és még a jobboldali média is elhallgatja a Jobbikot.

Hogy pontosan ki is a főellenség, azt talán maguk a jobbikosok sem tudnák megmondani. Itthon a főgonosz egyértelműen a "szélsőségesen magyargyűlölő", "rasszista", "álliberális" és "sorstalan" SZDSZ, illetve maga a liberalizmus. Ám a liberálisok, a "sorstalanok", a cigánybűnözők, a rendőrök, az MSZP, az IMF és a "globális népnyúzó elit" is mind csak részei valamiféle nagy és megfoghatatlan Mammonnak, amelyik direkt el akarja pusztítani a magyar nemzetet.

Rage against the machine

A pártvezérek beszédei alapján ugyanis ebben az országban minden sérelem, ami a magyar nemzeti érzelmet és érdeket, a "magyar embereket" érte, az szándékos aknamunka, aminek a célja a Kárpát-medence megszerzése, és a magyarok rabszolgasorba taszítása. Morvai Krisztina ezúttal is hosszasan részletezte a magyar és a palesztin sors közti párhuzamokat. Szegedi Csanád viszont meg van győződve róla, hogy a jelenlegi válság ugyanúgy a magyar politikai maffia tizennyolc évnyi szándékos munkájának az eredménye, mint ahogy Horn Gábor emlékezetes menórás-karácsonyfás üdvözlőlapja is direkt provokáció volt a keresztény-keresztyén többség ellen.

A Jobbik elsődleges célja ezért a harc a magyar érdekekért, mely a konkrét javaslatokon keresztül is megnyilvánul. Ennek részeként a Jobbiknak nem elegendő a miniszterelnök lemondása, hanem előrehozott választásokat, nemzeti kormányt szeretnének, a jelenlegi vezetőket pedig bíróság elé állítani. A Jobbik felülvizsgáltatná a privatizációs szerződéseket: a jogszerűtleneket visszavonatná, és újra állami tulajdonba venné a vagyont, különös tekintettel a stratégiai cégekre. Az elképzelésekben és a retorikai fordulatokban egyébként a klasszikus radikális jobboldali panelek mellett számos szélsőbaloldalon is kedvelt elem felbukkant.

A gazdaságpolitikában hangsúlyos szerepet kap a mezőgazdaság és a multi-ellenesség. Morvai Krisztina szerint ki kell harcolni az EU-ban, hogy a magyar gazdák ugyanakkora támogatást kapjanak, mint külföldi társaik, a magyar mezőgazdaságot pedig "holisztikus természetű szerves családi birtokokra" kell alapozni. A Jobbik EP-listavezetője szerint a multinacionális cégek magyarországi kedvezményeit "egy tollvonással" kell megszüntetni. Hasonlóan járnának el az ország nemzetközi hitelállományával: azokból egy fillért sem fizetnének vissza: Morvai szerint a hitelezők kérjék számon azoktól a pénzt, akik felvették.

"Zsandárt a közterekre"

A Jobbik programjából a lakossági fórumokon belpolitikai jellegű elképzelések is elhangzottak, főleg a "cigánybűnözés" és a cigány népességrobbanás köré csoportosítva. Szegedi Csanád a cigányproblémával kapcsolatosan a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház szülészeti osztályának adataira hivatkozott, mely szerint egy hónapban ötven születendő gyermekből negyvenhárom roma. Az alelnök szerint ez ötven éven belül a lakosságarány megfordulását és Magyarország újabb területvesztését eredeményezheti, akárcsak a dualizmus idején a később elvett területeken megnövekvő nemzetiségi arány.

A Jobbik szerint a cigánybűnözés felszámolásához teljesen meg kellene szüntetni Magyarországon a munkaképesek segélyezését. Ehelyett a teljes foglalkoztatottság a cél, melyhez szociális műhelyeket kellene létrehozni olyan közmunka jellegű munkalehetőségekkel, mint a fametszés, a kerékpárút-, vagy az autópálya-építés, mely utóbbi így Szegedi Csanád szerint fele annyiba kerülhetne, mint most. 

 

Hitelt vissza nem adunk! - fényképes országjárás a Jobbikkal

"Nem leszünk palesztinok a saját hazánkban" - Morvai Krisztina Székesfehérváron 

 

A párt alelnöke az iskolák szegregációját is szükségesnek tartja. Ezt magatartás és képesség alapján kellene végrehajtani - ami nagyjából a cigány/nem cigány szegregációnak felelne meg -, mind a rossz, mind a kiváló tanulók elkülönítésével. Előbbieknek a szigor, utóbbiaknak az elitképzés lenne a részük. Az iskolai rend helyreállítása szempontjából érdekes a Jobbik alelnökének sümegi kijelentése, melyben egy "nemzetietlen" tanárral kapcsolatos hallgatói kérdésre azt válaszolta a kérdezőnek, hogy érettségi után az iskolatársakkal keressék fel páran azt a tanárt, mert minimum egy felpofozást megérdemel.

A biztonság szavatolásához a Jobbik újra felállítaná a csendőrséget. Ez egyébként sokszor elhangzott már különféle fórumokon, de általában mindenki elfelejti, hogy a Készenléti Rendőrség egy csendőri jellegű, vagyis katonailag szervezett rendőri erő. A Jobbiknak az ismert okokból a mai rendőrség idegenszívű - Morvai Krisztina szerint őt direkt a személye miatt verték meg március 15-én - ezért a Jobbik, "ha kell", a Magyar Gárdából állítaná ki a csendőrséget. 

Sümegen a párt alelnöke ennél is tovább ment: a Magyar Gárdát olyan államilag finanszírozott ideológiai alapú fegyveres szervezetnek képzelné el, mely nem csak rendfenntartó, de részt vesz például a közmédiumok kuratóriumaiban is, más hazafias szervezetekkel és a történelmi egyházakkal együtt.

Se veled, se nélküled

A Jobbik, mint "egyetlen nemzeti párt", parlamentbe kerülése esetén a "Fidesz lelkiismerete" lenne. A lakossági fórumok szónokai legalább annyit kritizálták a legnagyobb ellenzéki pártot, mint az összes többit. A Fidesz álellenzéki, része a magyar politikai maffiának, csőcselékezi a "hazafiakat", kormányzása alatt pedig elszalasztott egy csomó fontos lehetőséget. Szegedi Csanád külön sérelmezte, hogy nemrég Cecén Deutsch Tamás egy lakossági fórumról kiküldte a gárdistákat, mondván, hogy bohócokra nincs szükség.

A kritika közben viszont a Jobbikosok folyton azt lebegtetik, hogy hogyan kellene, vagy lehetne összefogni a Fidesszel, és közösen "visszavenni a hazánkat". A hétvégi események hatására többször elhangzott, hogy a Jobbik csak Orbánra vár, hogy utcára szólítsa híveit, mert akkor ők is mozgósítanak, és közösen kikényszeríthetik az előrehozott választásokat. Szegedi Csanád szerint egy esetleges nemzeti kormányban akár miniszteri székeket is elfogadnának, persze feltételekkel.

Szegedi Csanád biztos abban, hogy mind az EP-, mind az országgyűlési választásokon át fogják lépni a bejutási küszöböt. Ehhez a legfőbb hivatkozási alap a ferencvárosi időközi választás, ahol a Jobbik az SZDSZ-t megelőzve nyolc és fél százalékot ért el. Ezt minden fórumon jelentős győzelemként könyvelték el, ami előrevetíti az ország más részein várható, akár húsz százalékos eredményt, és a biztos parlamenti befutást. Arról nyilván nem esett szó, hogy ez a nyolc és fél százalék az alacsony részvétel miatt összesen hétszázkettő szavazatot jelentett, kevesebbet, mint a pártra leadott kopogtatócédulák száma.

 

C-PRESS - Hírszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek