Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Intézményesített eutanázia?!
2009-03-21 09:48
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Intézményesített eutanázia?!A gazdasági válság miatt, egyre többen esnek ki a munka világából. Az egészségügyi járulékokat, egyre kevesebben fizetik be. Erőteljesen csökkent a Társadalom Biztosítás bevétele. Ráadásul, egyre több a nyugdíjas, és sajnos, szinte minden második súlyos betegségben szenved. A gyógyszer pedig drága.

 

 

 

A kormány, 30 milliárd forint kivonását tervezi... Ezzel, nagyon sok idős embert állítanak válaszút elé. Vagy éhen halsz, vagy gyógyszert vásárolsz... Ráadásul, még a GYED, GYES szabályai is változnak. Ugye, senki nem gondolja, hogy ezek után a magyarországi születések száma növekedni fog?

 

Az biztos, hogy az emberi veszteség jelentős lesz.

Nem siet. Nincs úti célja. Csak megy. Előre a semmibe. Így van ez már napok, hetek óta. Bezárt az üzem, a bért nem fizették ki. Munkája sincs, csak két beteg, lázas és éhes gyermeke, meg egy jogosan zsörtölődő felesége. Nem rá haragszik, hanem a világra… Otthon egyetlen forint sincs és a zsebek is üresek. Gyógyszer és valami enni való kellene a gyerekeknek.

Aztán meglátta azt a boltot. Csak egy nő, az eladó volt az üzletben.

- Kirabolom, – gondolta, és cselekedett.

A zsákmány hatezer forint. Ez pontosan annyi, ami a gyógyszerekre, meg egy kis ennivalóra elég… Nem jutott messzire, megbukott, elfogták…

Ez a szegénység, amely miatt ma nagyon sokan kisebb, nagyobb vagyon elleni bűncselekményt követnek el, és ezt egy korosztályhoz kötni nem lehet.

Azt mondják az orvosok, hogy azok az emberek, akik kezeletlen reumatológiai betegségben szenvednek, tíz évvel előbb halnak meg. Ma már az érrendszeri, keringési betegségek a lakosság igen nagy részét érintik.  Minden második, harmadik idős ember ebben szenved.

Beteg az ország és nem csak a gazdasága, hanem polgárának igen nagy része is. Ők általában már a munka világából kiestek – nyugdíjasok. Tele vannak gonddal, fájdalommal. Kétszer építették fel az országot és most, amikor segítségre, támogatásra szorulnak - egyedül maradtak. Nem élvezhetik a jól megérdemelt nyugdíjat. Nincs mit élvezni. Élelem, vagy gyógyszer, ez itt a kérdés. A nyugdíj az életbe maradáshoz kevés, a meghaláshoz sok. SOKK!

Magyarországon az orvosi eutanázia ma még tiltott. Etikus, vagy nem, ezen vitatkozik a jogalkotó és a szakma, az orvosi kar. A beteg pedig szenved, kínlódik a kórházban, vagy  egyszerűen  csak otthon, és az utcán. Öregek, védtelenek. És ehhez a tömeghez egyre több, ma még munkaképes és fiatal is hozzá csapódik. Nincs munka, nincs jövedelem. Betegség viszont van. Sokan feladnák már önként, de a törvény nem enged.

A Társadalom Biztosítási alaphoz pedig egyre kevesebb pénz folyik be. Valamit tenni kell! 460 féle gyógyszer állami támogatását vonja vissza a kormány. Magyarországon tilos az eutanázia. A gyógyszerek árának megemelése megengedett. Az eredmény ugyan az, meghalunk önként. Nem dalolva, de belenyugodva. Tíz évvel előbb megyünk el, mert a drága reuma ellenes gyógyszert megvenni nem tudjuk. Ha kövér vagy, az azért alakul így, mert egészségtelen életmódot folytatsz. Ne egyél zsírosat, ne fogyassz szénhidrátot, mozogj többet. A több mozgás adott. Kocogsz naphosszat, egyik munkahelyről a másikra, ahol természetesen nem vesznek fel. Csak zsíros kenyeret eszel!

Nincs eutanázia, csak drága és még drágább gyógyszerek vannak. Vajon kimerjük-e mondani, hogy intézményesült Magyarországon az eutanázia? Mert ami most történik az merénylet az idős, az alacsony nyugdíjasok ellen. Nincs emberölés, csak ellehetetlenítés. Előbb, vagy utóbb nem kell nyugdíjra és olcsó gyógyszerre az államnak pénzt költenie.

Tényleg ez volna a cél?

Gyorsvonat sebességével rohan az idős korosztály a pokolba.

Igen! Megcsináltuk!


EZT AKARTUK?!


Villás Lajos

Budapest, 2009. március 18.

C-PRESS
 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek