Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kerékkötők
2009-03-20 15:23
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
KerékkötőkBorovszky Tímea, az Oktatási és Kulturális Minisztérium esélyegyenlőségi főigazgatója - saját szavaival élve - egy pitiáner ügy miatt került az érdeklődés középpontjába, ám jelen állás szerint úgy tűnik, ez a semmiség éppen elég lehet ahhoz, hogy leleplezze a roma értelmiséget átszövő rokoni-baráti céghálózatot. Nem lehet ugyanis kizárni, hogy éppen a cigány hivatalnokok és jogvédők egy csapata csapolta meg a roma társadalom felzárkóztatására szánt pénzt.

 

 

A botrány februárban robbant ki, amikor pénzhiány miatt leállt a hátrányos helyzetű egyetemi hallgatók felzárkóztatását segítő mentorprogram. Nem sokkal ezután Nagy Attila programigazgató bűnszervezetben elkövetett csalással vádolta meg Borovszkyt. A tárcánál kénytelen-kelletlen belső vizsgálatot rendeltek el, és fegyelmi eljárást indítottak, amelyek végeztével Hiller István felfüggesztette a főigazgatót, és feljelentést tett a rendőrségen. Addig sokan azt hitték, Borovszky ártatlan, és csak bosszúból rágalmazzák. Ha azonban Hiller arra kényszerül, hogy hivatalvezetőjére ráküldje a rendőrséget, mert ő nem tudja tisztára mosni, akkor bizony igen kevéssé valószínű, hogy a főigazgatónőnek ne lenne vaj a füle mögött.

A feljelentés előtt Borovszky még csak Nagy Attilát támadta, azóta azonban mindenkinek odavág, még a főnökének is. Úgy érzi, a valóságban nagyobb horderejű ügy van a háttérben, ami túlmutat rajta. (A felfüggesztett hivatalvezető gondolatait legtökéletesebben az Index keddi, Boszorkányüldözés az oktatási tárcánál című cikke foglalja össze. Az aláírás nélkül megjelent írás annyira egybecseng Borovszky mondataival, hogy akár ő is írhatta volna, vagy legalábbis valamely, a szavakkal jól bánó kollégája.)

 

Kerékkötők 


Nézzük a tényeket: Borovszky cége, a Res Judicata Bt. a Hiller-tárca háttérintézményétől, az Educatio Kht.-től kapott tavaly hárommillió forintot esélyegyenlőségi szakértésre. Minisztériumi munkatársa, Kadét Ernő a tárcánál betöltött állása mellett a Kállai Mária Egyesülettel, a Kadét-ÉP Terv Kft.-vel és az OPRE Bt.-vel jutott többmilliós megbízásokhoz, utóbbi cégben érdekelt volt harmadik kollégájuk, Bernáth Gábor is. Borovszky helyettese, Sárközi Gábor a Romaversitas Alapítványban érdekelt, annak oktatási szakértője. Tény, hogy 2007 végén az alapítvány az oktatási tárca javaslatára rendkívüli kormánydöntéssel 22 millió forintos támogatást kapott. Az alapítvány igazgatója Daróczi Gábor, Daróczi Dávid kormányszóvivő rokona. Daróczi Dávid rokoni viszonyban áll Mohácsi Viktóriával is, aki mellesleg a már említett OKM-munkatárs, Bernáth Gábor volt felesége.

Fenti megbízások papírokkal bizonyítható tények, amelyekhez nem volt szükség magas rangú minisztériumi tisztviselők szivárogtatására. Elegendő volt a Google-keresőt használni, illetve átlapozgatni az Educatio Kht.-től elkért és rendelkezésünkre bocsátott ötmillió forint alatti szerződések listáját. Az integráció ellehetetlenítéséről pedig annyit: kinek állna ez érdekében? Mohácsi Viktóriának, akinek pártja évek óta a cigányság felemelésével kampányol? Az MSZP-nek, amely adófizetők milliárdjait öli - sajnos eredménytelenül és ésszerűtlenül - a programba?

Persze nem kizárt, hogy valaki át akar gázolni Borovszkyn és csapatán, ám ennek valószínűleg nem célja az integráció ellehetetlenítése. Talán valakinek nem jutott a tortából, ezért borította ki a bilit. A lényeg azonban nem az, miért került napvilágra az ügy, hanem az, hogy mi történt a cigányok felzárkóztatására fordított milliárdokkal. Ahogy a napról napra duzzadó cégpolipot elnézzük, egyre ijesztőbb a kép: a cigány értelmiség krémje kerül látókörbe az ügyben.

Itt az ideje, hogy a cigányság végre feltegye magának a kérdést: elképzelhető, hogy mégsem a többségi társadalom a felemelkedésük gátja? Lehet, hogy maguk között kell keresniük a cigányság legnagyobb kerékkötőit?

 

C-PRESS - fidesz.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek