Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Vádak, feltételes módban - Folytatódnak a támadások Borovszky Tímea ellen
2009-03-18 18:27
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Vádak, feltételes módban - Folytatódnak a támadások Borovszky Tímea ellenBizonyítékok nélkül állt ki a nyilvánosság elé Nagy Attila, a Katapult Mentorprogram volt vezetője, hogy igazolja az oktatási tárca felfüggesztett esélyegyenlőségi főosztályvezetője elleni vádjait. Helyette új frontot nyitott.

 

 

 

Borovszky Tímea igazának alátámasztására hivatalos dokumentumot hamisított - közölte sajtótájékoztatón tegnap Nagy Attila, a Katapult Mentorprogram korábbi igazgatója. Ismeretes: a hátrányos helyzetű egyetemisták beilleszkedését segítő program volt igazgatója nemrég közérdekű bejelentést tett a szaktárca esélyegyenlőségi főosztályának munkatársai ellen több millió forintos vesztegetés gyanújával. A minisztérium belső vizsgálata megalapozatlannak minősítette Nagy vádjainak többségét, a súlyosabbakat, de felfüggesztette Borovszky Tímeát. Egy több százezer forintos tétel erejéig ugyanis az egymásnak ellentmondó vallomások miatt rendőrségi feljelentéssel éltek, kérve, hogy a hatóság tisztázza az ügyet.

 

Borovszky március 13-án, a TV 2-nek adott nyilatkozatban idézett egy tavaly kelt minisztériumi jegyzőkönyvből. E szerint Nagy Attila arról beszélt egy minisztériumi egyeztetésen, hogy a mentorprogramot részben saját pénzből finanszírozza, ezért az elszámoláshoz kénytelen volt fiktív számlákat is felhasználni. A műsorban bemutatott jegyzőkönyvet minősítette hamisítványnak Nagy Attila, Borovszkyt vádolva meg annak "elkészítésével". A vádat többek között azzal támasztotta alá, hogy a tavaly július 2-ára datált jegyzőkönyv egyes állításai kizárják, hogy a dokumentum azon a napon keletkezett volna. Hiányolja róla az iktatószámot és a bélyegzőt is. Nagy úgy minősítette hamisítványnak a jegyzőkönyvet, hogy nem tudja biztosan, létezik-e: betekintési kérelemmel élt ugyanis a szaktárcánál, de csak két hét múlva kap választ.

 

Vádak, feltételes módban - Folytatódnak a támadások Borovszky Tímea ellen 

 

Szerettük volna megtudni: mivel támasztja alá Nagy a vádakat, amelyeket nem csupán az általa koordinált mentorprogramra, hanem az esélyegyenlőségi főosztály egyéb pénzeinek felhasználására vonatkozóan tett közérdekű bejelentésében. Megkérdeztük, van-e bizonyítéka arra, hogy Borovszkyék a támogatások elnyerése fejében 10-11 százaléknyi közpénzt "visszakértek" volna a nyertes pályázóktól. A válasz: ő csak feltételes módban fogalmazta meg állítását.

 

A Zuschlag-ügyhöz hasonlították a Katapult Mentorprogram körüli szabálytalanságokat a parlamentben fideszes politikusok. Pósán László közölte: az oktatási minisztériumból talicskában tolták ki a közpénzt a beosztottak. Révész Máriusz szerint ha egy minisztériumban a munkatársak éveken keresztül megcsapolják a közpénzeket, az a miniszter felelőssége is. Hiller István oktatási miniszter válaszában közölte: az ügy tisztázása túlmutat a közigazgatás határain, ezért március 12-én ismeretlen tettesek ellen feljelentést tettek.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek