Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Csík Tamás: Cirkusz. Bohócok. Taps. Záróra!
2009-03-14 11:07
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Csík Tamás: Cirkusz. Bohócok. Taps. Záróra!A magyarországi cigányság első országos kongresszusát –erre is 14 évet kellett várni - Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke hívta össze, és az országban működő 1127 kisebbségi önkormányzatból 684 település 1500 képviselője jelent meg – a sajtó szerint.

 

 

 

A kongresszuson résztvevő önkormányzati képviselők azt követelték Kolompár Orbántól,- Kolompár határozott felszólítására - hogy a cigányság állítson önálló listát a júniusi európai parlamenti választásokra. Újabb ál-célt állított a cigányok elé szokása szerint, mert a bejutás esélye egyenlő a nullával. Kamura azonban jó időtöltése lesz ez K. Orbánnak, mert előre megmondta, ha nem lesz sikeres a választás, azért kizárólag a nép, a cigányok lesznek felelősök restségük, tunyaságuk, felelőtlenségük miatt. A cigányoknak tudnia kellene már 6 év után, hogy Kolompár megszégyeníti majd őket a biztos sikertelenség miatt, mint tette ezt az előző parlamenti választás után, amikor pártja 0,08.%-os eredménytelenséget, vereséget produkált.

 

A második népi kezdeményezés, amit Kolompár kisajtolt a résztvevőkből, az volt, hogy állítsák vissza a kedvezményes bejutást a nagy-önkormányzatba a kisebbségi listáról.

 

Ennek annyi a valószínűsége, mint a zsidó-palesztin testvéri összeborulásnak, a béke megkötésének. Mert e szerény célkitűzést egyetlen parlamenti párt sem támogatja, a szövetséges MSZP sem, legnagyobb ellenzője azonban a köztársasági elnök, és az ALKOTMÁNYBIRÓSÁG.

 

Valakik nagyon bevitték ezt a pár száz cigányt az erdőbe, kifizették nekik az utazási költségeket, a legendás rizses húst vagy tarhonyával volt már ki tudja, de Kolompár felhasználásával közel egymillió cigány sorsa jövője felett törhettek így pálcát.

 

A pálca maga Kolompár, mások kezében.

 

Amíg a romák néhány százaléka Kolompár-vezér kamu vezetésével kamu célokért „harcol”, addig elúszik a 8000 milliárdos fejlesztési időszak anélkül, hogy az OCÖ erről egy szót is szólna. Ez már nem bohózat, nem cirkusz, hanem a tragikus valóság OCÖ kivitelezésben.

SÍRÁS. ZÁRÓRA!

 

Két éve telt el úgy az OCÖ-nek, hogy hősszerepbe próbálta magát ripacskodni a Magyar Gárda megszüntetésével. Ma a Gárda virulensebb, mint valaha, újabb és újabb avató ünnepséget tartanak,- március 15 Hősök Tere - és az OCÖ- ez idő alatt- súlyos bűnt elkövetve hagyta kizárni a magyarországi cigányságot a fejlesztési folyamatokból, az Új Magyarország Fejlesztési Tervből. Súlyos, megbocsáthatatlan bűn.  Itt is álcélt tűztek ki valakik az OCÖ orra elé, és a buta korlátolt „egyetlen legitim tárgyalópartner” valamiért teljesítette ezt az akaratot.

Az OCÖ nem maradhat. Kolompár nem maradhat. Elég volt.

 

A kongresszuson túlnyomó többségben azok az MCF-es képviselők vettek részt, akik Kolompár holdudvarához és személyzetéhez tartoznak. Ők voltak azok, akik zászlóbontásról beszéltek – persze ezt is Kolompár Isten sugallta spontánul, de jó hangosan belekiabálva a mikrofonba – így nem meglepő, hogy az OCÖ rendezvény- közpénzen - MCF Roma Összefogás Párt-kongresszussá alakult át, néhány perc alatt…

Hát ez volt a magyar ideológusok célja?

 

Kolompár a bohóc szerepe szerint a kongresszuson szerénytelenül belőtte magát a közönség előtt, mint egy ikon, mint egy bálvány (Isten bocsássa meg a bálványimádást..): „Mert én nagyon büszke cigány ember vagyok! Nálam büszkébb cigány embert nem ismerek a világon!.”

A kis egoista cigány elnök.

 

Az OCÖ elnök,- elnöki rendeletre- világelső. Ez oszt igen…

Ő világelső, a cigányok meg a társadalom alja. Mióta ő az elnök.

Van ebben valami kiegyenlíthetetlen ellentmondás.

Hogy lehetsz így büszke te Kolompár?

 

Ez az álvezér mondta a következőket:

 

„Eljött az idő, hogy a magyarországi cigányság meghatározó része legyen a belpolitikának, saját sorsa alakításának. „Mondjunk nemet a libacsontra, a megalázó lecsókolbászra, mert 20 éve megtéveszt minket a politika, (...) becsaptuk önmagunkat, hazudtunk gyermekeinknek” – jelentette ki az OCÖ elnöke.” Hazudtunk éjjel és nappal!” Ismerős?

 

Ez akkor lenne hiteles Kolompár szájából, ha nem Ő maga osztogatta volna a libacsontot, lecsókolbászt a több millió forintos útiköltség térítést az OCÖ képviselőknek és nem Ő vásárolta volna meg az elnöki székét az OCÖ elnökválasztásának második megismételt fordulóján, ha nem ő lenne a főtárgyaló, amikor áruba bocsátja a cigányokat.

 

Továbbá akkor mondana igazságot, ha maga nem lenne részese most már 14 éve az OCÖ vezetésének, a mindent és mindenkit kiszolgáló alja személyzetnek – akkor mondhatná Kolompár, hogy 20 éve becsapnak, elárulnak minket és gyermekeinket.

 A tettes ő maga.

 

Kolompár ne tolja rá a felelősséget a tisztességes cigányokra!

 

Ne akarja befeketíteni  azokat, akik soha nem voltak hatalmon, akik soha nem voltak a kormány legitim ám alkalmatlan és korrupt tárgyalópartnerei, akik becsületesen élik meg mindennapjaikat, akik ellen nem folyik korrupciós botrányok megalapozott gyanúja miatt ügyészségi vádemelés, akik véleményére soha nem figyelt az OCÖ, sőt eltaposta őket, akik évek óta szégyellik magukat az OCÖ viselt dolgai, és egy  primitív cigány vezető alkalmatlansága miatt. 

 

Akik soha nem szavazták meg Kolompár Orbánt, akik nem szégyenültek meg 2006-ban az MCF Roma Összefogás Párt szégyenteljes eredménye és elképesztő demagógiára épülő választási kampánya miatt, (0, 08%), akik nemleges szavazatukkal akkor és most is elutasítják Kolompár Orbán politikai és emberi ámokfutását.

 

Magyarország legostobább cigány embere 14 éve meghatározó manipulátora az OCÖ- nek, ebből 6.-ik éve elnöki pozícióból osztja az észt, ami sajnálatosan neki nincs.

 Ezért OCÖ elnök.

 

Nos, nézzük meg akkor a bohóc kiscsoportos foglalkozását és teljesítményét.

Kérem, ne nevessen senki. A mutatvány közveszélyes…

 

Impozáns arénának bizonyult a Lőrincen kibérelt sportcsarnok, leszámítva a túlzott roma secus jelenlétet, melyet többek között a Készenléti Közrendvédelmi Akciócsoport (civil egyesület- vezetője: Demeter János) is biztosított. Zord ábrázattal, szerencsére lőfegyver birtoklása nélkül. Félelemkeltő megjelenésük egy civil eseményen garantálta az odaadó CKÖ –s résztvevők szavazatait, még akkor is, amikor akaratuk ellenére az MCF Roma Összefogás Párt személyi kultuszra épülő rendezvényén találták magukat.

Ekkor már nem volt mit tenni. Legfeljebb a rizses hús várható élvezete oszlathatta szorongásukat. Sokkos állapotban többen repetához folyamodtak. Amíg volt. Libacsont, lecsókolbászt, rizses hús. Záróra.

 

Vajon mitől kellett ennyire rettegnie Kolompár Orbánnak, hogy több secus-t hívott, mint felszólalót, hacsak nem attól, hogy gyermeteg bohózatát szétveri a cigány publikum.

 

Biztosítva volt a helyszín, a secus védelem, a rizses hús, kovászos uborkával, a díszletek, a szereplők, magyar ideológusok, akik az OCÖ előadás rendezői is, de főleg a Pénz.

 

 Ki fizette ezt a „nagyszabású” populista és demagóg cirkuszt és miért?

 

Kinek áll érdekében több tízmillió forint befektetése a romák összecsődítésébe, csak azért, hogy egy másfajta, a romáktól idegen és a biztos bukás irányába vigye el őket a bohóc és a statiszták lefizetett közreműködésével.

 

Sajnos a romák a helyszínen nem tudták, hogy valójában mire váltottak ők ingyenes jegyet, ezért nem is értették az előadást és a felszólaló szereplőket. Öntudatlanul lelkesedtek,- mint az 1957.-es május elsejei felvonulás szereplői, akik harsányan éljenezték a forradalom leverőit- bár itt azért többen kiszöktek a rizses húsra, ami miatt súlyos szidalmakat szenvedtek el a széles-mosolyú, terebélyes mosónőtől, aki kimosta a gyalázatot az „árpád-sávból”.

A Duna partján.

 

Egy dolog volt látható folytonosan, - az írott  forgatókönyv szerint is, - azok a tapsot irányító, vezénylő, Kolompárhoz hű csatlósok,- a mosónő ebben is kiemelkedő aktivitással vett részt ,nem csak a kalóriamentes délelőtt biztosításában - akik látványos kézi irányítással és hangos hujjogással, vagy éppen a nem kellő lelkesedés vagy hangerő esetén ismételt szidalmazással- vezérelték a „nép” érzelmi kitöréseit félve, attól hogy maguktól nem jönnének rá mikor minek kell örülni, tapsolni, éljenezni.  Ismerős? Éljen Rákosi, Sztálin, Hitler, Mussolini! Éljen a Párt?

 

Már előre tudtam, hogy hol és mikor fognak tapsolni a közönség soraiból – nem volt nehéz dolgom, hisz a programfüzetbe is bele volt írva, zárójelben, hogy taps.

 

Ilyen volt Bíró András alternatív Nobel békedíjas (premodern cigánybarát) fellépése, Kende Péter - volt KISZ főnök-, és Kolompár Orbán, a „tiszta lappal induló” OCÖ elnök porondra lépése.

 

A magam részéről azt gondoltam, hogy színvonalasabb lesz az előadás, felkészültebbek lesznek a fő és mellékszereplők, és olyan dolgot láthatok, hallhatok, ami kimozdítja a cigány társadalmat nyomorult helyzetéből az OCÖ radikális fejlesztéspolitika felé fordulásával.

 

Már utólag sem csodálkozom rajta, hogy ennek épp az ellenkezője történt, fényévnyire tovább távolították a magyarországi cigányságot a forrásoktól, hisz mit is várhattam a Kolompár vezérelte csőcseléktől, akik személyi kultusszal fogják körbe a „nagyvezírt” akiknek az sem számít, hogy az OCÖ az elmúlt regnálása alatt csípőből elutasította a cigány értelmiség hiteles javaslatait, mint például a cigánytelepek felszámolását követelő programot.

 

Ma bűnbánó arccal és tiszta lappal szeretne Kolompár Orbán a hibái alól mentesülni, esetleg a cigánytársadalom támogatását maga mögött éreztetve a köztársasági elnöktől eljárási kegyelmet, a pápától bűnbocsánatot vagy végső esetben a köztársaságtól amnesztiát kérni, hogy újra folytathassa politikai ámokfutását és vagyonszerzését.

 

A kormány mindig megmenti az utolsó pillanatban az ilyen figurákat,- pénzt, fegyvert, paripát tesz alá, hogy ha kell, szállítson buszokkal cigányokat a CHARTA békemenetéhez.

Szép és jó program...

 

Lett ettől munkájuk a cigányok 90 %-nak?

Jóllaknak az éhező romák százezrei?

 

Majd ugyan ez a Kolompár ellenségnek állítja be a kormányt, a CHARTA szervezőit, a cigány értelmiséget és pártot indít a testvéri - MSZP-szövetségesei ellen?

 

Miféle hagymázos, zagyva összevisszaság ez?

 

Kolompár Orbán és politikája is felelős azért, hogy Magyarországon teret kapott és megerősödött a szélsőjobb, továbbá felelősség terheli a látszatpolitizálás miatt.

 

Magyarországon a cigányoknak nincs politikai, gazdasági, etnikai és jogi védelmük, szabad prédává tette a cigányokat, - mert csak saját, önös érdekével és a mellé álló csőcselék hatalomban tartásával volt és van elfoglalva.

 

Kolompár Orbán hangsúlyozta a Júdás pénzből bérelt porondon, hogy ez az összejövetel történelmi jelentőségű.

 

Teleki László 2002 derekán is valami hasonlót jelentett be a sajtó előtt, ami valahogy így szólt: „a Magyar Szocialista Párt 50 éves lemaradást pótolt be a cigány társadalom felé azzal, hogy személyemben államtitkári szintre emelte a roma ügyet.”

 

Érdekes, hogy ez a két ember folyamatosan a cigányok nélkül ír virtuális történelmet!

 

A cigány társadalomnak nem udvari bohócokra, dísz-cigányokra és nem hat kisegítővel rendelkező vezetőkre van szüksége, hanem többdiplomás, idegen nyelveket beszélő, felkészült, hiteles, roma vezetőkre. A romák előtti hiteleségről beszélek.

 

A cigány társadalom a mostani vezetői által van megítélve, megalázva és ezzel minősítve a többségi társadalom előtt.

 

Amíg a cigány értelmiség nem kap szót, és nem veszik komolyan javaslataikat, addig a csőcselék jut hatalomhoz a politikai elit letaposó, gátlástalan és megvásárló módszerével.

 

Kérem, hogy hallgassa meg a Rádió C által rögzített demagóg beszédet Kolompár Orbán előadásában és döntse el Ön, hogy milyen gazdasági, politikai jövőt jósol ez alapján a cigány társadalomnak.

 

Borítékolom a roma jövőt.

Ha gyorsan nem cserélődik le a jelenlegi OCÖ- s garnitúra, akkor nincs remény. Záróra.

 

Más.

 

„A cigányok nem hogy kérni, még kérdezni sem tudnak”, nyilatkozta a hazugság- rádióban, a C-ben Kolompár és eddig ezért még senki nem vágta képen a cigányok közül.

 

„MÉG KÉRDEZNI SEM TUDNAK”,MONDTA A VEZÉR SZERETETT NÉPÉRŐL, HÜLYÉNEK, PRIMITIVNEK, PRE MODERNNEK, BARBÁRNAK NEVEZVE  EZZEL ŐKET, AKIK ÉPPEN RÁ, KOLOMPÁRRA BIZTÁK ÉRDEKEIK KÉPVISELETÉT!

 

Kolompár azonban nem magában fedezi fel a totális alkalmatlanságot az OCÖ vezetői tisztére, hanem kóros jellemtelenséggel nem csak a szűk körű fizetett híveit, a választóit nevezi idiótának, hanem a teljes magyarországi cigányságot.

 

Mindezt alapfokú iskolai végzettséggel.

 

Itt az ideje a felkelésnek Kolompár ellen!

ZÁRÓRA!


Csík Tamás - főszerkesztő

Kelt: 2009. március 14.

 

Rádió C - Dominó - 2009.03.09.

Műsorvezető: Ignácz József

A magyarországi cigányság” első „országos kongresszusának helyszínen rögzített hangfelvétele

 

Get Flash to see this player.

 

Kapcsolódó anyagok:

- A cigányság önálló listát állítana az EP-választásokra

- Kolompárt elhagyják a szövetségesek - Nyíltlevél Kolompár Orbánnak

- Zsigó Jenő: Megpecsételt sors

- Százezrek jövőjét áldozza fel Kolompár

- A feketéknek Obama, a cigányságnak KO

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek