Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Csak ijesztgetés volt a céljuk" a Molotov-koktélt dobálóknak
2009-03-14 10:55
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Csak ijesztgetés volt a céljuk" a Molotov-koktélt dobálóknakA több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolt polgárőrök korábban az vallották: csak meg akarták ijeszteni a romákat, akik korábban bántalmazták az egyik családtagjukat, őket pedig veréssel fenyegették.

 

 

 

Tanúkihallgatásokkal folytatódott pénteken Székesfehérváron, a Fejér Megyei Bíróságon azoknak a pátkai polgárőröknek a pere, akiket azzal vádolnak, hogy tavaly júniusban Molotov-koktélt dobtak három, romák által lakott házra. 

A bilincsben elővezetett három férfi ellen több emberen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete a vád. Azzal gyanúsítják őket, hogy benzinből és gázolajból összeállított Molotov-koktélt dobtak három házra, Pátka egyik romák lakta utcájában. 

A támadásban senki nem sérült meg, de az egyik épületben meggyulladt annak a szobának a berendezése, ahol három gyerek aludt, a másik háznak az ablakpárkánya és a redőnye égett, a harmadiknak pedig a fala kormozódott be. 

Mi történt aznap éjjel?

Az egy hete tartó per második tárgyalásán a vádlottak - egy testvérpár és az unokatestvérük - családtagjain kívül a falubeliek is szép számban megjelentek. A bíróság kilenc tanút hallgatott meg, köztük azokat a sértetteket, akiknek a házát támadás érte. 

A bíróság egyebek között azt igyekezett feltárni, hogy pontosan mi történt a támadás éjszakáján, s a sértettek, illetve a környéken lakók és a tűz oltásánál segédkezők látták-e, felismerték-e a támadókat.

A tanúk közül volt, aki azt vallotta, hogy bár a támadók arcát nem látta, de az alkata és a hangja alapján felismerni vélte a polgárőröket, vagy azok egyikét, más pedig arról tett vallomást, hogy hallotta, amint a támadók nevükön szólították és menekülésre szólították fel egymást. 

Volt, aki azt mondta, "üveget", illetve "üvegeket" is látott a támadó, illetve támadók kezében, más szerint álarc volt rajtuk. 

A polgárőröket felismerni vélő tanúk vallomásával szemben a vádlottak minden esetben állították: senki nem láthatta őket, mivel nem voltak ott a támadás helyszínén. 

"Csak ijesztgetés volt a céljuk"

A nyomozás során tett vallomásukban mindhárman tagadták, hogy tevőlegesen részt vettek volna a támadásban, de a másod- és harmadrendű vádlott azt elismerte, hogy a Molotov-koktélok készítésében közreműködött. 

Mint korábbi vallomásukban elmondták, csak az ijesztgetés volt a céljuk: meg akarták ijeszteni azokat a romákat, akik korábban bántalmazták az egyik családtagjukat, őket pedig veréssel fenyegették. 

A nyomozásnál, majd az előző tárgyaláson is azt mondták, hogy a támadást azok az ismeretlenek követték el, akiket az elsőrendű vádlott vitt Székesfehérvárról Pátkára a június 3-ra virradó éjszakán. 

A per április 3-án további tanúk meghallgatásával folytatódik. 

 

C-PRESS - Hírszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek