Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nyilatkozik a zalai diákverő! - Nem vagyok cigány!
2009-03-13 11:40
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nyilatkozik a zalai diákverő! - Nem vagyok cigány!Zalaegerszeg - Két internetre felkerült brutális videó, a világhálón keringő fotók és felháborodott fenyegetések után lapunknak nyilatkozik a zalai diákverés egyik szereplője. A 16 éves Sz.A-t lakhelyén, saját szobájában faggattuk. A kérdésre, miért nem próbálják konfliktusaikat ütés helyett mondjuk tárgyalásos úton rendezni. A fiú azt mondja: "Csak az a kérdés, hogy én verem meg őt, vagy ő engem..."

 

 

 

 

Sz. A. az egyik főszereplője azoknak az interneten keringő videóknak, amelyek nehezen csillapuló indulatokat keltettek az egész országban. A fiút az első, a megyeszékhelyi vasútállomáson megörökített gyalázatos megmozdulás ügyében múlt szombaton hallgatták ki először a rendőrök, azóta kétszer még volt iskolában, ám az egerszegi Széchenyi SZKI előtt bosszúszomjas fiatalok vártak rá. Illetve arra a cigánygyerekre, akit benne láttak.

- Nem vagyok cigány és a barátom, akivel közösen szerepelünk azon a felvételen, ő sem az - jelenti ki. - Sőt, a lány sem, aki a felvételt készítette. Nagyon csodálkoztam, amikor a neten olvastam ezeket a fenyegetőzéseket...

 

Image

 

A világhálót böngészni Sz. A.-nak mostanság van bőven ideje. Biztonsági okokból magántanulói státusba került, illetve hozzáteszi: talán ki is rúgják a suliból, a második, telefonnal ugyancsak megörökített, s az internetre szerdán felkerült verés ugyanis az intézményben történt, s abban az ügyben rövidesen fegyelmi tárgyalás lesz.

- Mit követett el ellenetek az a fiú, akit a vasútállomáson vertetek meg? - kérdezem.

- Maradjunk annyiban: volt előzmény - mondja Sz. A., akinek édesapja ügyvédi tanácsra azon őrködik, nehogy fia bármit eláruljon a rendőrök által vizsgált esetről.

Az apa, aki éppen tíz éve vált el feleségétől, s azóta egyedül, nagyszülői segítséggel neveli a fiát, nagyjából minden felelősséget magukra vállal Sz. A. botlásáért. Meséli: az anya sosem látogatta meg a gyereket, akinek ezen túl maradandó lelki sebeket okozott egy pedofil-ügy is, melyben áldozatként szerepelt.

- Túl sokat dolgoztam, nem figyeltem rá eléggé - sorolja tovább Sz. L. - Már régen pszichológushoz kellett volna vinnem. Most már járunk. Sosem volt jó tanuló, s kisebb ügyei is akadtak, de úgy gondoltam, ez egy problémás időszak, kamaszként mindenki verekszik, majd benő a feje lágya.

 

Sz. A. halványan mosolyog, amikor arról kérdezem, mit érez most. Nem válaszol, mondok hát egy lehetőséget:

- Nem félsz? Mi van, ha minden bosszúszomjas szkinhed nem olvassa vagy nem hiszi el, hogy nem is vagytok romák? Nem ijedtél meg a netes hadüzenetektől?

- De - egyezik bele kis szünet után, kevés meggyőződéssel. - Megijedtem.

 

Nyilatkozik a zalai diákverő! - Nem vagyok cigány!

 

Apa és fia a következő pár napot távol tölti hazulról, a szobában punnyadás után kell is némi friss levegő.

- Írják meg még egyszer: a gyerek bocsánatot kér mindenkitől - ismétel rá többedszer az apa, amikor búcsúzunk. - A fiam kapott eleget ebben a pár napban, a legtöbb barátja is elfordult tőle. Amikor ketten vagyunk, jobban beszél, s én tudom, tényleg meg akar javulni.

- Próbálok nem verekedni - mondja Sz. A. - Ha jó hangulatban vagyok, meg is tudom állni, hogy ha beszólnak, ne üssek oda...

 

C-PRESS - kisalfold.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek