Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Elegük lett Kolompár Orbánból
2009-03-11 16:07
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Elegük lett Kolompár OrbánbólPolitikai ámokfutásnak tartja a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) Kolompár Orbán szándékát, hogy önálló listát állítson a cigányság az európai parlamenti választásokra, ezért felmondta az Országos Cigány Önkormányzattal (OCÖ) kötött választási szövetségét; az OCÖ szóvivője szerint a frakció 34 fővel továbbra is erős marad.

 

 

 

 

Kertész Lóránt, az Országos Roma Polgárjogi Mozgalom elnöke az MTI-nek hétfőn küldött közleményében tudatta: szervezetének elnöksége úgy döntött, felmondják a Kolompár Orbán által vezetett Magyarországi Cigányszervezetek Fórumával (MCF) még 2007-ben kötött koalíciós megállapodását, és önálló frakcióként, "a középutat választva" kívánnak tovább dolgozni az OCÖ 53 fős testületében.

"Kilépésünknek legfőbb oka, hogy nem értünk egyet azzal a politikai ámokfutással, amely az egyéni politikai túlélés reményében feláldozza több százezer cigány honfitársunk jövőjét" - fogalmazott az RPM elnöke. Ifj. Bogdán János, az MCF elnökhelyettese, az OCÖ szóvivője erre reagálva közölte: a kilépés ellenére frakciójuk 34 fővel továbbra is erős, és a cigányság érdekeit szolgálja. Megjegyezte, a kisebbségi önkormányzatok pénteki első országos kongresszusa javasolta, hogy a júniusi EP-választáson önálló lista állításával mérettesse meg magát a hazai cigányság, de erről hivatalos döntés még nem született.

 

Elegük lett Kolompár Orbánból

 

                                                          Öcsi,  magunkra maradtunk...

Hozzáfűzte: felelős roma politikusként Európában és Magyarországon, valamint a legfőbb hazai roma érdekképviseletben egy egész népcsoportot, és nem egyéni érdekeket kell szolgálniuk, mert erre tettek esküt. A kisebbségi választásokon, melyet 2007. március 4-én tartottak, az 53 tagú közgyűlésben a Lungo Drom 28, míg az MCF 25 mandátumot szerzett, de az alakuló ülésen az MCF váratlanul Kozák Jánost, a Lungo Drom színeiben mandátumot szerzett képviselőt jelölte, és választotta elnöknek.
A Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal, mint felügyeleti szerv, több szempontból is törvénytelennek ítélte az alakuló ülést, ezért azt megismételtette. Március 31-én 29 igen, 1 nem és 23 tartózkodó szavazat mellett a korábbi elnököt, Kolompár Orbánt választották elnöknek.

Időközben több lungo dromos képviselő együttműködési megállapodást kötött az MCF-el és Kolompár Orbánnal, így az OCÖ legnagyobb frakciója 36 főre nőtt. Az MCF országos listáján az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület, a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége és az RPM színeiben három-három képviselő jutott be az 53 fős grémiumba.

C-PRESS - Heti válasz

 

Kapcsolódó anyagok:

Kolompárt elhagyják a szövetségesek - Nyíltlevél Kolompár Orbánnak

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek