Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bizalmatlanság
2009-03-10 09:22
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
BizalmatlanságKonstruktív bizalmatlansági indítvány elindítását javasolja az MDF Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellen - jelentette be Dávid Ibolya, a párt elnöke a parlament hétfői ülésén napirend előtti felszólalásában. Almássy Kornél független képviselő, az MDF volt alelnöke Dávid Ibolya kezdeményezését "újabb porhintés"-nek nevezte.

 Szerinte az országot sodródni hagyó vezetőkkel szemben az MDF-nek van válságkezelő programja, és azt is tudják, hogy az ország élére Bokros Lajos, a párt európai parlamenti listavezetője lenne a legalkalmasabb személy.

Az ellenzéki pártok első reagálásaikban elutasították a kezdeményezést: az SZDSZ szerint nincs itt az ideje a személyi találgatásoknak, a Fidesz egy létéért küzdő párt kétségbeesett erőfeszítéséről beszélt, a KDNP pedig az előre hozott választásokat tartja megoldásnak, és Bokros Lajosra nem bízná az országot.

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője a parlamentben újságíróknak azt mondta, hogy nem a személyi találgatásoknak van itt az ideje, most programokkal, válságkezeléssel kellene foglalkozni. A liberális politikus még nem tudta megmondani, hogy aláírják-e a kérdőívet, azt ígérte, hogy az SZDSZ-ben ezt még megvitatják. Szerinte, ha törvénybe foglalnák a válságkezelés módozatait, akkor lehet gondolkozni azon, "hogy kell-e és milyen személyi konzekvenciákat levonni", de egy válság közepén ezt nem lehet fordítva csinálni.

Semjén Zsolt a KDNP elnök-frakcióvezetője közleményében azt írta, hogy a magyarországi mély válságból csak az előre hozott választásokhoz vezet az út. Szerinte Magyarország mai helyzetén sem Dávid Ibolya "sziporkái" sem kiosztott kérdőívei, sem pedig a Horn kormány "kompromittálódott" pénzügyminisztere nem képes változtatni. "Bokros Lajos népnyúzó és alkotmányellenes intézkedései sorával már bebizonyította, hogy milyen politikát képvisel. Felelős ember sem a családját, sem a hazáját nem bízhatja rá" - írta Semjén Zsolt.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője újságíróknak azt mondta, hogy a Fidesz szerint, ha kormányváltásra van szükség, akkor az új választás a megoldás. Szerinte Dávid Ibolya jelenlegi javaslata jól mutatja "egy, a létéért küzdő párt kétségbeesett erőfeszítését, hogy valahogy a hatalom közelébe férkőzzön". Arra a kérdésre, hogy abban az esetben, ha Bokros Lajos és Gyurcsány Ferenc között kellene választani, a Fidesz nem akarna-e saját jelöltet állítani, azt mondta, hogy az ilyen "kanapépolitizálás" és a személyi ügyeknek a kulisszák mögötti rendezése nem méltó a magyar politikához. Hozzátette, Dávid Ibolyának és Gyurcsány Ferencnek is kellően bátornak kellene lennie ahhoz, hogy inkább megkérdezzék a választókat.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője Navracsics Tibor kijelentéseire úgy reagált, hogy a Fidesz nem tesz mást, mint hogy a hatalomban tartja Gyurcsány Ferencet. Szerinte a Fidesz is megtehetné a maga javaslatát, és nyilván meg tudnának egyezni a miniszterelnök személyében, ha a legnagyobbik ellenzéki párt szándéka komoly lenne. Arra, hogy Orbán Viktor jelölését tudnák-e támogatni, annyit mondott, hogy "persze, hogy tudnánk, ha ő lenne a jelölt, megfontolnánk, hogy mit teszünk". Elmondta: azért nem a parlament feloszlatást kezdeményezik újra, mert annak nincs reális esélye.

Herényi Károly közölte: biztos volt abban, hogy Bokros Lajos EP-listavezetői helyét akkor is megszavazza az MDF országos választmánya, ha tudják, hogy ezt követően miniszterelnöknek ajánlják a volt pénzügyminisztert. A frakcióvezető szerint "lehet, hogy sok embernek nehezen követhető, de átgondolt" lépés, hogy az EP-listavezetőjükből miniszterelnök-jelölt lett. Elmondta azt is, hogy Bokros Lajos nem az MDF, hanem az ellenzék miniszterelnök-jelöltje lenne.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője arra a kérdésre, hogy a kisebbségi kormány kitart-e 2010-ig, azt mondta: az a dolguk, hogy kitartsanak 2010-ig, nem szeretnének semmiféle politikai destabilizáció eszközévé válni. A szocialista frakció álláspontja világos: továbbra is a saját kormányuk programját és saját kormányfőjüket támogatják - szögezte le a szocialista politikus, aki szerint az igazi kérdés nem is az MSZP-ről szól, hanem arról, hogy az MDF-frakció valamennyi tagja aláírja-e a pártelnök kezdeményezését, vagy nem.

Almássy Kornél független képviselő, az MDF volt alelnöke Dávid Ibolya kezdeményezését "újabb porhintésnek" nevezte, mellyel a pártelnök "el akarja terelni a figyelmet az MDF-ben zajló mély morális és szerkezeti válságról".

Hozzátette: véleménye szerint a konstruktív bizalmatlansági indítvány elindításához az országos választmány döntése lett volna szükséges.

 

C-PRESS - EchoTV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek