Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Dr.Horváth Ferenc: Furcsa játszma részfigurája lesz Gyuri!
2009-03-08 16:45
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Dr.Horváth Ferenc: Furcsa játszma részfigurája lesz Gyuri!Pénteken az alábbi hírt olvashattuk:
Az országos rendőrfőkapitány a mai napon indoklás nélkül visszavonta vezetői megbízását dr. Garamvölgyi László r. dandártábornoknak az ORFK Szóvivői Iroda vezetőjének, egyben kiemelt főtanácsadónak nevezte ki.

 

 

 

A Szóvivői Iroda vezetőjének ugyancsak a mai napon Timár Zoltán urat bízta meg.

A szóvivői feladatok ellátására pedig Bényi Mónika r. őrnagy asszonyt és Makula György r. őrnagyot nevezte ki.

Bényi Mónika 2002 júliusa óta teljesített szolgálatot a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon sajtóreferensként.

Makula György 2001 júliusa óta a Budapesti Rendőr-főkapitányságon Bűnmegelőzési Osztályon teljesített szolgálatot.

ORFK Szóvivői Iroda

 

 

Dr.Horváth Ferenc: Furcsa játszma részfigurája lesz Gyuri! 

 

Rövid és igen fontos hír ez!

Garamvölgyi tábornok úr, a nagy-nagy "túlélő" - hiszen már jó néhány éve a vezetőváltásokra tekintet nélkül ő volt a rendőrség arca - letette a lantot. Ok- indok, szokás szerint nincs! Egy nagy "öreg" elhagyja a sikamlós pályát és helyette az új vezető mellé, beállítanak két fiatalt.

Ebből következően az ORFK kommunikációjában változás fog bekövetkezni. (Ami abból a szempontból rá is fér, hogy a - mi véleményünk szerint is - igencsak hézagos információkat tudtak közvetíteni romaügyekben. Az újságokból való értesülések utólagos kommunikációja pedig, nem vallott érdemi információs csatornák kiépítésére!)

Tímár Zoltán úrról (rendokozata nem lett feltüntetve vagy nincs neki) vagy Bényi Mónika r. őrnagy kisasszonyról mi, keveset tudunk. Igaz Bényi Mónika esetében a szakmaiság megkérdőjelezhetetlen, ő eddig is sajtóreferens volt.

Makula György r. őrnagy úr (innen is gratulálunk előléptetéséhez) azonban, egyesületünk vezetősége számára jól ismert személyiség. Valaha, nálunk alelnöki tisztséget is vállalt, de aztán személyes döntése alapján elhagyta társadalmi szervezetünket.

A bűnmegelőzés területén való szakmai jártassága vitathatatlan. Ez idáig úgy került be a köztudatba, hogy mindig vállalta cigány származását és elkötelezettségét a cigányok iránt. Ő az, aki folyamatosan hangoztatja; Micsoda kitörési lehetőség a roma fiatalok számára a rendőrségi kötelékbe való bekerülés! Ma egy másik egyesület, az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület főtitkára.

Az ő példája igazolja, hogy egyes roma származású embereknek valóban az! Nagyon reménykedünk benne, hogy kihívásnak érzi az új feladatkörét és meg tud felelni azoknak az igen komoly elvárásoknak, amit a szóvivővel szemben támasztanak! Sok sikert őrnagy úr!

A történeti hűség kedvéért azonban, - gondolva a jövőbeni lehetséges következményekre - gondoljunk végig egy teóriát:

A közelmúlt eseményei felgyorsultak. Ma már szinte divat a cigányságot érintő ügyeket kommunikálni! Média-divat lett cigányozni, amitől már a miskolci rendőrkapitány sem tudott szabadulni. A jobboldali sajtó folyamatosan keresi a hibákat a rendőrség munkájában. és talál is eleget.

A folyamatos "médiatámadást" riposztokkal ki kell tudni védeni! Ez igen komoly bűnügyi-szakmai ismereteket igényel! Itt minden szónak súlya van! Ezért is tartunk attól, hogy egy furcsa játszma részfigurája lesz Gyuri!

Mivel személyesen is ismerek két olyan cigány származású rendőrt, akik ez idáig a roma összekötő tiszti szerepet, a romákkal való kapcsolattartást vállalták a rendőrségen, talán nem probléma, ha néhány gondolattal megvilágítom, mi is történhet jelenleg velük:

Talán nem fognak haragudni rám, hiszen néhány évvel ez előtt az én irodámban beszéltük át a roma rendőrök akkori helyzetét a Teve utcai rendőrpalota második emeletén!

Szendrei János r. százados úr rendőrségi főtanácsos az ORFK kisebbségi referense ez idáig az ORFK Bűnmegelőzési Osztályon látott el szolgálatot. Néhány hónapja - valószínűleg a kisebbségi ombucman rendőrségen történő vizsgálata miatt - az ORFK Sajtóosztályán dolgozik. Azzal egyet érthetünk, hogy a cigányokkal való kapcsolattartás ne a bűnmegelőzés tükrében történjen!

Makula György r. őrnagy úr a BRFK Bűnmegelőzési Osztályán teljesített szolgálatot. Most ő is "sajtós" lett.

Tehát a "roma vonaltartás" vagy átkerült a sajtóra és új alapokra helyeződik, vagy a két prominens roma rendőr más feladatokat kapván kilép abból a körből, amit a romákkal való kapcsolattatásnak neveztek. Esetleg rivalizálással "kioltják" egymás lelkesedését! Reménykedek, hogy ez nem fog bekövetkezni!

Pedig feladat lenne elég!

A roma összekötő tiszti hálózat megreformálása ma már az Országos Cigány Önkormányzat érdeke is!

Nem az újságokból, a médiahírekből kellene a romákat érintő eseményről értesülnie a rendőrségnek vagy az OCÖ-nek! Az 1999-es együttműködési megállapodás kiüresedett, a roma fiatalok pályára irányítása tengődik, a miskolci fegyveres biztonsági őri képzés elindítása, annak kommunikálása igen sok kívánnivalót hagy maga után. Legalább is szerintem! Például kíváncsi lennék arra, hogy a 2009. márciusában elinduló képzésben hány roma, (valóban roma) fiatal vesz részt! De. ezt majd lehet. hogy kiderítem! Hozzánk ugyanis - az igényünk jelzése ellenére -  2008. novemberétől, például semmiféle érdemi információ nem futott be, pedig igen csak kértük! Civil oldali, más információink azonban vannak.)

Összegezve: Én úgy gondolom, roma kapcsolattartást illetően reformáció zajlik a rendőrségen. Ennek része Makula r. őrnagy úr kinevezése is.

Van bennem félelem, azt illetően, hogy a nehéz feladat, szinte megoldhatatlan, és a cigány származású volt kollégámat kereszttűzbe helyezték! Adja az ég, hogy meg tudjon felelni!

Budapest, 2009-03-07

dr. Horváth Ferenc elnök sk.

Roma Rendőrök Országos Egyesülete

C-PRESS
 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.május 26-tól június 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-05-26
  Ma a családi összejövetelek, látogatások, közös, nagy séták napja van. Hallgassuk meg egymást, és nyújtsunk egymásnak segítséget a lelki problémákban. Különösen gyermekeinkkel törődjünk többet!Ha elfogadási problémáink vannak, vagy párkapcsolatunk nem kielégítő, akkor ez a probléma gyakran a női szerveken keresztül, azok betegségében nyilvánulhat meg. Ilyenkor megjelenhetnek a mell, a méh, a petefészek cisztái, vagy más betegségei.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.május 25-től 31-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-05-25
  Ma figyelmetlenek leszünk, érzelmeink töltik ki a napunkat. Fontos, hogy családias légkörben dolgozhassunk, nem tudjuk elviselni a feszültségeket. Számíthatunk rá, hogy főnökünk szeszélyesebben viselkedik! Ma érzékenyebb a gyomrunk, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak. Rágcsáljunk ma kekszet, ha fáj a gyomrunk!
 • Heti wellness horoszkóp 2020.május 24-től 30-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek