Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A cigányság önálló listát állítana az EP-választásokra
2009-03-07 11:02
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A cigányság önálló listát állítana az EP-választásokraA cigányság foglalkozatása, a gyűlöletbeszéd elleni törvény megalkotása, valamint a kedvezményes települési önkormányzati mandátum visszaadása érdekében aláírásgyűjtésbe kezdenek a cigány önkormányzatok - erről döntött a helyi érdekképviseletek első országos kongresszusa pénteken Budapesten.

 

 

 

A magyarországi cigányság első országos kongresszusát Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke hívta össze, és az országban működő 1127 kisebbségi önkormányzatból 684 település 1500 képviselője jelent meg.

A résztvevők egyhangú szavazással döntöttek: 50 ezer aláírást gyűjtenek össze, hogy az Országgyűlés azonnal vegye napirendre a gyűlöletbeszéd elleni törvény módosítását, a tartós foglalkoztatási és önálló szakképzési alap létrehozását, valamint a helyi önkormányzatokban a kedvezményes mandátum visszaállítását.

A kongresszuson részt vevő önkormányzati képviselők azt követelték Kolompár Orbántól, hogy a cigányság állítson önálló listát a júniusi európai parlamenti választásokra.

 

A cigányság önálló listát állítana az EP-választásokra

 

Nem vagyunk bűnözők, csak bűntetve voltunk a cigányszavazók által 2006-ban az elért eredményünk miatt (0.08 % ) - Eljárási kegyelmet és amnesztiát Kolompárnak!

 

„Ne nyalogassuk a sebeinket, elég volt a sajnálkozásból, eljött a cselekvés órája, együtt kell dobbannia a cigányság szívének, összefogásra van szükség” – fogalmazott Kolompár Orbán. Hozzátette: eljött az idő, hogy a magyarországi cigányság meghatározó része legyen a belpolitikának, saját sorsa alakításának. „Mondjunk nemet a libacsontra, a megalázó lecsókolbászra, mert 20 éve megtéveszt minket a politika, (...) becsaptuk önmagunkat, hazudtunk gyermekeinknek” – jelentette ki az OCÖ elnöke.

Hozzátette: öntudatra épülő roma képződményt kell létrehoznia a cigányságnak, mert békében akarnak élni, és a cigányságnak ki kell vetnie magából a „lízingelt cigányokat”, akik a nagypolitika, és a parlamenti pártok érdekeit szolgálják, miközben „eladják saját népüket”. Kolompár Orbán szerint ha a Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke valóban a cigányságért akar tenni, akkor nem a Fideszben, hanem közöttük van a helye. Össze kellene fognia azzal a 200-300 ezer roma szavazóval, aki saját erejéből juttat képviselőket az európai, vagy a magyar parlamentbe.

A nemzetiszínű és cigány zászlót lobogtatók többször hosszasan tapsolták az OCÖ és az MCF Roma Összefogás Párt elnökét, és „összefogást” skandáltak. Kolompár Orbán azt mondta: jövő héten a párt országos választmánya dönteni fog arról, hogy induljanak-e a júniusi EP-választáson, de a szervezet elnökeként ezt fogja javasolni. Így a jövő héten zászlót bonthatnak. A roma vezető a parlamenti pártokat és a médiát tette felelőssé az egyre nagyobb mértékű cigányellenes megnyilvánulásért. Felszólította őket, hogy ne adjanak teret a Jobbik és a magyar gárda „kirekesztő, beteges eszméjének”, mert meggyőződése, hogy ez szítja a társadalmi ellentéteket. Kijelenttet azt is: az OCÖ elnöksége a jövő héten dönt arról, hogy a civil szervezetekhez hasonlóan felmondják-e a kormánnyal kötött együttműködésüket, mert, mint fogalmazott, a cigányság életében érdemi előrelépés nem történt.

A konferencia kezdetén a tanácskozás résztvevői megemlékeztek a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság, és más, romák és nem romák ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények áldozatairól. A konferencia első előadója, Vörös István, a Komárom- Esztergom megyei cigány önkormányzat vezetője azt mondta, „meg kell találnunk a magunk Obamáját”, aki akár miniszterelnökként irányíthatja a cigányság sorsát. Dógi János, a Cigány Szervezetek Országos Szövetségének elnöke arról beszélt, a cigányság nem lehet a cigányság ellensége. Roma vezetők az elmúlt húsz évben azért harcoltak, hogy egy-egy pártban a legmagasabb pozíciót töltsék be, és ennek véget kell vetni.

Farkas Antal, az OCÖ elnökhelyettese kijelentette: aki ismeri és járja a cigánytelepeket, láthatja, a magyarországi cigányság éhezik. „Megbonthatatlan és egységes roma párt kell, ez az út vezetheti ki a cigányságot a nyomorból, mert a közép és hosszú távú kormányzati programok nem valósultak meg” – fogalmazott a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának választmányi tagja.

Kozák János, az OCÖ elnökhelyettese azt mondta: Magyarországot gazdasági és bizalmi válság, etnikai feszültség sújtja. Tatárszentgyörgyöt említve kijelentette: vannak, akik az országból elakarják elüldözni, fizikailag megsemmisíteni a cigányságot, pedig a romák is építették, fejlesztették az előző rendszerben az országot. Mégis a cigányság lett a rendszerváltás legnagyobb vesztese. Közösen kell harcolnunk a kirekesztés ellen, és harmadik erővé kell válnunk – jelentette ki. A cigány önkormányzatok első országos konferenciájára az ország minden megyéjéből érkeztek képviselők. Szlovákia, Románia, Csehország, Anglia és Franciaország roma civil szervezeti vezetői is megjelentek, és felszólaltak. 

 

C-PRESS - MNO

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek