Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Népszerűtlen akció
2009-03-07 10:59
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Népszerűtlen akcióMindössze nyolcvan bécsi cigány demonstrált a magyar rasszizmus ellen

A magyarországi cigányellenesség ellen tüntettek Bécsben osztrák roma szervezetek. A rendezvényen szinte annyi demonstráló volt, mint ahány kivezényelt rendőr. Az esemény vezérszónoka Csehországot, Szlovákiát és Olaszországot is ostorozta.

 

 

 

Az Ausztriában működő roma szervezetek tartottak tegnap demonstrációt Bécsben az osztrák parlament előtt a cigányellenes magyarországi események miatt. A megmozduláson mintegy nyolcvanan lehettek, azonban nagy volt a rendőri készültség – legalább ugyanannyi egyenruhást vezényeltek ki, mint amennyi demonstráló megjelent.

"Az elmúlt két évben Magyarországon 54 romaellenes atrocitás történt, aminek véget kell vetni" – jelentette ki felszólalásában Emmerich Gartner Horvath, a bécsi Roma Service képviselője, az osztrák cigányság egyik szószólója. "Elég volt a magyar cigányellenességből, s elég volt abból is, hogy Csehországban, Szlovákiában és Olaszországban hátrányosan megkülönböztetik a romákat" – hangoztatta Horvath. Végezetül hozzátette, az ausztriai cigányok, akik szolidárisak a más országokban élő romákkal, nem értik, miért fajultak el idáig a dolgok Magyarországon.

 

Népszerűtlen akció

Magányos tüntető. Nem érdekelt valami sok embert a jogvédő rendezvény 


A tüntetés a parlament után az EBESZ bécsi központja előtt folytatódott, a demonstráció a bécsi magyar követség épületénél végződött, ahol gyertyákat gyújtottak a roma halottak emlékére. Becslések alapján Ausztriában ötvenezer cigány él, többségük Bécsben és Burgerlandban. A legutóbbi, 2001-es népszámláláson azonban mindössze 4348 osztrák állampolgár vallotta magát roma anyanyelvűnek, ugyanakkor 1991-ben csak 122 személy tekintette magát cigánynak. A látványos növekedés mögött az áll, hogy egyre többen települnek át Ausztriába a balkáni országokból, illetve Romániából és Bulgáriából.

 

Félretájékoztatás "külföldről"


A szélsőséges pártokhoz kötődő szlovák és román lapok után a héten egy brit lap is erősen ferdítve tájékoztatott a magyarországi eseményekről. A The Sunday Times bécsi keltezésű tudósítása hatalmas főcímében is azt írta, hogy a bűncselekmény áldozatául esett kisfiút "a magyar cigányok elleni gyűlöletháborúban gyilkolták meg", s "jobboldali gyűlölethadjárat" folyik a roma kisebbség ellen. A lap aligha véletlenül éppen az Európai Parlament szabad demokrata képviselőjét idézi. Mohácsi Viktória szerint "rasszista indíttatású" támadásról van szó, és a rendőrség először azt sem volt hajlandó elismerni, hogy gyilkosság történt. Az SZDSZ-es politikus korábban azt mondta: "Magyarországon a napokban egy rendőrkapitányt rasszista kijelentésért előbb felmentettek, utána visszahelyeztek valamilyen mondvacsinált belső vizsgálatra hivatkozva. A vizsgálat nem terjedt ki arra a tényre, hogy a rasszista kijelentés elhangzott-e vagy sem."

 

C-PRESS - Magyar Hírlap

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek