Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Roma-rendőr együttműködés közös szolgálattal
2009-03-05 15:18
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Roma-rendőr együttműködés közös szolgálattalAz elmúlt évben megkötött együttműködési keretmegállapodást értékelték ma délelőtt a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság (HRFK) és a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat (HCKÖ) vezetői. Megegyeztek, hogy új alapokra helyezik a közös munkát.

 

 

 

 

Nem csak az elmúlt hetek, hónapok romákat ért szörnyű bűncselekményei indították arra a mai megbeszélés résztvevőit, hogy ismét egyeztessenek, hanem az is, hogy a megyei cigány kisebbségi önkormányzat vezetése időközi választás nyomán megújult. Amint azt dr. Juhász István r. dandártábornok, megyei főkapitány a tanácskozást követő sajtótájékoztatón kifejtette, fontos hogy az új irányítókkal az új tervekről, s a régi megállapodás eredményeiről vagy kijavítandó hibáiról is megbeszélést tartsanak.

 

A mai eseménynek célja volt az is, hogy megnyugtassák a cigány lakosságot: a rendőrség megvédi őket. Ennek módjaként az elkövetkezendő hónapokban lakossági fórumokat tartanak szerte a megyében, amelyeken természetesen részt vesznek majd a megyei és a helyi cigány kisebbségi képviselők, valamint a bűnüldöző hatóság munkatársai is. Ezeken a lakosok elmondhatják gondjaikat, sérelmeiket, panaszaikat.

 

Arra is törekszik a rendőrség, hogy az intézkedésben résztvevők mellett elsőként a kisebbségi vezetők értesüljenek arról, ha őket fenyegető veszély fennáll. Felajánlotta a megye főkapitánya azt a lehetőséget is, hogy a roma kisebbségi képviselők a rendőrségi állománygyűléseken is részt vehessenek, s megbeszélhessék problémáikat, továbbá azt, hogyan lehet azokat megoldani.


- Hosszú távú, korrekt, egymás tiszteletén alapuló együttműködést szeretnénk - jelentette ki dr. Juhász István.

 

A HCKÖ elnöke, Hódi Sándor arról szólt, hogy középtávú terv a roma referensi hálózat kiépítése szűkebb hazánkban.


Az Országos Cigány Önkörmányzat (OCÖ) képviseleteében Farkas Antal megköszönte az elmúlt időszakban a fokozott rendőri jelenlétet Heves megye romáklakta részein.


- A cigányság nagy többsége bízik a rendőrségben, jogkövető magatartást kíván folytatni - hangsúlyozta Farkas Antal. - Hosszú távú együttműködést szeretnénk a hatósággal, s közös munkánk szlogenjéül javasoljuk a következőt: Bizalom, törvényesség, együttműködés.

 

Munkatársunk kérdésére a megyei főkapitány közölte, hogy elő kívánják készíteni közös szolgálatellátás rendjének kialakítását is. Egyúttal a roma kisebbségnek szóló kiadványi is készülne jogi felvilágosítással.


Hódi Sándor a roma referensek hálózatával kapcsolatban elmondta, hogy ez alapos előkészítő munkát igényel. A közös szolgálat teljesítésre példaként hozta, hogy az elmúlt napokban Parádon a körzeti megbízottal és a kisebbségi önkormányzati vezetővel egyeztettek, s a kisebbség képviselői is részt vesznek abban, hogy fokozottan figyeljék a romatelepeket.

 

A heol.hu újabb kérdésére a főkapitány úgy reagált, hogy a hevesi roma-rendőr affér ügyében és más esetekben is megtörtént az alapos elemzés, aminek tartalmát megosztották a roma kisebbségi vezetőkkel is. Nyilvánvalóan idő kell ahhoz, hogy közös álláspontra juthassanak. A ma délelőtti fórumon is őszintén átbeszélték ezeket a történéseket, amelyekből a következtetések levonására majd a büntetőeljárások befejezése után lesz mód.

 

C-PRESS -  heol.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek