Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Miskolci közbiztonság: helyi készenléti rendőrség alakul
2009-03-05 05:36
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Miskolci közbiztonság: helyi készenléti rendőrség alakul148 fővel áll fel a miskolci készenléti rendőrség. A Borsod megyei főkapitány szerint a megyében soha nem volt ellentét romák és rendőrök között.

 

 

 

Októberben 148 fővel Miskolcon is megalakul a Készenléti Rendőrség - mondta szerdán a Borsod megyei rendőrfőkapitány a miskolci rendőrkapitányság évértékelő értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Vereckei Csaba elmondta, hogy jelenleg egy ideiglenesen Miskolcra helyezett készenléti egység működik a városban. 

Közlése szerint a megyében most több rendőr van jelen a közterületeken, mint korábban, s mindenütt tartós megoldásokra törekednek a közbiztonság érdekében. A főkapitány azt mondta: Borsodban soha nem volt ellentét romák és rendőrök között.  

"Bizonyos társadalmi kontraszt érzékelhető" - mondta a romák és nem romák közötti esetleges feszültségekre utalva, ám véleménye szerint a helyzet a megyében ebből a szempontból nem rosszabb, mint korábban. 

Arról is beszámolt, hogy az országos rangsort tekintve Borsod-Abaúj-Zemplén megye - a kiemelt bűncselekmények kategóriájában - az 5. helyen szerepel az adatok alapján, ám a megyében nem elsősorban a statisztika kap hangsúlyt, hanem az emberek biztonság iránti igénye. 

Pászotr Albert miskolci rendőrkapitány arról beszélt, hogy jelentősen megnőtt a rend iránti igény, szükséges a rendőrség fokozott közterületi jelenléte, és fokozott hangsúlyt kap a közterületek biztonsága. Beszámolt arról is, hogy a bűncselekmények jelentős hányadát, mintegy 80,9 százalékát Miskolcon követik el, a megyeszékhelyhez tartozó vidéken - 36 településen - 19,1 százalékos a bűnelkövetés aránya. 

A miskolci rendőrkapitány arról is szólt, hogy fegyveres biztonsági őrök alkalmazásával oldják meg hamarosan a rendőrségi objektumok, épületek őrzését, ezáltal plusz munkaerő szabadulhat fel és a képzett állomány az utcán teljesíthet szolgálatot. A 150 jelentkezőből 20 embert választottak ki erre a feladatra és képzésre, közülük 11 roma származású, és két női jelölt is van köztük.
 
C-PRESS - Hírszerző
 
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek