Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Mohácsi Viktória bepanaszolta a rendőrséget a tatárszentgyörgyi eljárás miatt
2009-03-04 17:15
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Mohácsi Viktória bepanaszolta a rendőrséget a tatárszentgyörgyi eljárás miattMint ismeretes, a február 23-án Tatárszentgyörgyön elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatos mulasztások miatt az Országos Rendőrfőkapitányság belső rendőrségi vizsgálatot indított. Bár elrendelték a fegyelmi eljárást, Mohácsi Viktória (ALDE SZDSZ) európai parlamenti képviselő szerint a vizsgálat megállapításai nem kielégítőek. Így - a sértettel együtt - Mohácsi Viktória kénytelen volt panasszal élni a Független Rendészeti Panasztestületnél.

 

 

Ezzel kapcsolatban Mohácsi Viktória a következőket mondta: "A tatárszentgyörgyi ügy kapcsán már azzal kellett szembesülnöm, hogy a cselekményt kezdetben balesetnek kívánták beállítani, a helybéliektől el sem fogadták az egyértelműen szándékos emberölésre utaló bizonyítékokat, söréteket, a meggyilkolt gyermek véres, átlyuggatott ruházatát. A bűnügyi helyszín biztosítására sem került sor megfelelő időben."

 

A tegnapi napon több sajtószerv tudósított Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány nyilatkozatáról, amelynek tartalma szerint négy-öt ügyben „valamilyen hasonlóság mutatkozik”. Ugyanakkor a nyilatkozat arra is kitér, hogy „túl erős lenne” sorozatügynek nevezni a történteket.

 

Mohácsi Viktória ezzel kapcsolatban kifejtette:

"Csaknem egy éve – a romák elleni erőszakos cselekmények kezdetétől – tartom a kapcsolatot a tájékoztatásomra kijelölt rendőri vezetőkkel, és próbálom elérni, hogy az ügyek elkövetési hasonlóságaira tekintettel központi nyomozócsoportot hozzanak létre. Örömmel veszem tudomásul, hogy – bár csaknem háromnegyed éves késedelemmel – az önálló nyomozócsoport létrejött, és működik.

 

Sajnálattal kell megállapítanom azonban, hogy más tekintetben a nyomozó szervek hozzáállása nem javult. Az elkövetők forró nyomon üldözése helyett számos esetben fontosabbnak tartották az azonnali sajtónyilatkozatokat, amelyek tartalma arra irányult, hogy minden nyomozati cselekményt megelőzően sürgősen kizárták a rasszista indítékot. Helyette romák egymás közötti leszámolását, uzsorás hátterű jogvitákat szellőztettek meg. Feltételezésem szerint ezen elhamarkodott, szakmailag megalapozatlan nyilatkozatok hátterében bizonyos rendőri szervek vélt megfelelési igénye áll.

 

 

Az országos rendőrfőkapítányhoz már 2008. július 1.-én levélben fordultam a rasszista indítékok összefüggéseiben való vizsgálata, az egyes esetek egymáshoz való kapcsolódásának és előre kiterveltségének felderítése érdekében. A 2008. július 16.-i keltezéssel a rendészeti főigazgató által adott írásos válasz szerint rasszista motivációra, szervezett bűnelkövetésre utaló információ nincs.

 

Csak remélni tudom, hogy az időközben eltelt háromnegyed év történései elegendőek voltak ahhoz, hogy a megfelelő információkat beszerezzék, és a rendőri szervek hozzáállásában a megfelelő fordulat bekövetkezzék. Úgy gondolom, hogyha az általam 2008 során megfogalmazott indítékokat a rendőrség kellő alapossággal vizsgálta volna ki, talán elkerülhető lett volna 4 roma - köztük az 5 éves gyermek - halála."

 

További Információ:

Mohácsi Viktória EP-képviselő Budapesti irodája: 1-413-6660
 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek