Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Meghaltok ti büdös cigányok!" Rendőrök, Gárda, balhé Ivánban!
2009-03-03 08:40
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Meghaltok ti büdös cigányok!" Rendőrök, Gárda, balhé Ivánban!80 roma vonult az utcára, miután valaki halált kívánó szavakat kiabált egy autóból.

 

 

 

 

Korábban sem volt csendes Iván községe. Egy hónapja röppent fel a hír, hogy a Magyar Gárda rendezvényeket tart a községben a rossz közbiztonság miatt. Erre válaszul a térségi kisebbségi érdekképviseletek Román Önvédelmi Gárda szervezését vetették fel, de nem sokkal később visszaléptek. Vasárnap este valaki rasszista fenyegetéseket kiabált egy piros (!) autóból, aminek hatására 80 roma vonult az utcára.

 

Hatvan-nyolcvan cigány vonult utcára vasárnap este Ivánban, miután - állításuk szerint - valaki etnikumukra vonatkozó, diszkriminatív kifejezéseket kiabált egy elhaladó piros autóból. "Meghaltok ti büdös cigányok!" ez hangzott el egy piros Ford Fiestából – értesült a Kisalföld.hu Ivánban.

 

Vas Tibor, az iváni roma kisebbségi önkormányzat elnöke szerint egy piros Opel hajtott be a romák által lakott két utcába, s a kocsiból fenyegető szavakat kiabáltak nekik - például azt, hogy “Megdögletek!”.

 

“A rendőrök egy terepjáróval és egy piros autóval helyszíneltek a betörésnél. Keréknyomok után kutatva valóban bementek a romák által lakott utcákba is” - nyilatkozta tudósítónknak Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, azt azonban kategorikusan cáfolta, hogy bármilyen megjegyzést tettek volna a romákra – írja a Blokád.co.cc portál.

 

A zavaros híradásokat még tetőzte egy tegnapi friss bejelentés egy rendőrautó szétveréséről, ami egyébként alátámasztani látszik, hogy a helyi Gárda aktivitása nem lankadt:

 

"A Győr-Moson-Sopron megyei kistelepülésen, Ivánban az elmúlt percekben mintegy 100 - kapákkal, kaszákkal - felfegyverkezett cigány támadt a kiérkező nyomozókra és jelen pillanatban épp a rendőrautót verik szét. Az eset előzménye, hogy az elmúlt éjszaka feltörték a faluban az egyik kocsmát és a tulajdonos ezt be merte jelenteni a rendőrségen. A rendőrök kiérkezését a cigányok nem vették jó néven és bosszút állnak. Friss információkkal folyamatosan jelentkezünk.

A cigányok teljesen szétverték a rendőrautót. Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya szerkesztőségünknek elmondta, hogy négy megyében rendelte el a készenlétet, hogy szükség esetén - mint Galgagyörkön - kimenekítsék a magyar családokat."

 

Mint később kiderült, a hozzászólásnak nincs valóságalapja, Ivánban nem vertek szét rendőrautót!

 

Az ügynek vélhetően köze van a fent említett vasárnap esti italbolt-betöréshez, melynek során valaki (gázpalackok és söröshordók eltulajdonításával) 250 ezer forint értékű kárt okozott a Fő utcai italmérésnek. Itt helyszíneltek a rendőrök. A kocsmától kétszáz méterre, a Kápolna utcában már gyülekezett a felhergelt kisebbség. Mint mondták, a rasszista megnyilvánulásért kívánnak elégtételt venni. A felbőszült tömeget a rendőröknek sikerült megnyugtatniuk, így a tüntetés végül békésen ért véget – nyilatkozta Kocsis Tünde.

 

Még most is tart az eset vizsgálata és a tanúk meghallgatása a helyszínen, hogy kiderüljön, mi is történt valójában - elhangzott-e a cigányozás és ha igen, kitől - írja a Kisalföld.hu.

 

C-PRESS - atv.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek