Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Drasztikus lépésre készül a hazai cigányság
2009-03-01 19:16
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Drasztikus lépésre készül a hazai cigányságKolompár Orbán OCÖ elnök helyzete egyre bizonytalanabb. A HírExtra úgy tudja, a cigány önkormányzat fejét el kívánják távolítani posztjáról. Ehhez nyomásgyakorlásként egy nemzetközi sajtótájékoztatót hívnak össze.

 

 

Információink szerint az Országos Cigány Önkormányzatban (OCÖ) nagy a mozgolódás. Az elmúlt hetek cigányságot érintő súlyos incidensei miatt a szervezetben többen úgy döntöttek, ideje lenne eltávolítani posztjáról Kolompár Orbánt, az OCÖ elnökét. A HírExtra úgy tudja, csupán hetek vannak hátra a leváltásához.

Vádemelés alatt

 

Drasztikus lépésre készül a hazai cigányságTény, hogy Kolompár Orbán ellen éppen eljárás folyik, ezért a belé vetett bizalom természetes módon gyengülhetett meg. A tatárszentgyörgyi gyilkosság után azonban úgy tűnik, e bizalomvesztés eljutott végső stádiumáig. Az OCÖ-ban változást akarnak. Nyilvánvaló, hogy a tragédia miatt közvetlenül nem tehető felelőssé Kolompár, ám közvetett módon, mint a nemzetiségi önkormányzat feje könnyű célponttá válhat.

A HírExtra megtudta, hogy a Roma Civil Szervezetek Választási Szövetsége és néhány ÖCO tag nemzetközi sajtótájékoztatót szervez március 6-ra. Ennek minden jel szerint az lesz a célja, hogy meghátrálásra kényszerítsék Kolompár Orbánt.

A teljes politikai elit felelős

 

Drasztikus lépésre készül a hazai cigányságEz ügyben megkerestük Kozák Jánost, az OCŐ általános elnökhelyettesét, a MCFÉSZ elnökét, aki tájékoztatójában elmondta, a kialakult feszültségekkel teli etnikai helyzet kapcsán nemzetközi sajtótájékoztatót terveznek. Úgy látja, a jelenlegi állapot tarthatatlan: a kormányzatnak illetve a törvényhozásnak is sürgősen cselekednie kell, ez a Parlamenti pártok mindegyikének felelőssége.

Kozák János szerint Gyurcsány Ferenc legújabb megszorító csomagja a mélyszegénységben élőket tovább sújtja, helyzetük még kilátástalanabbá válik. Elképzelhetőnek tartja, hogy az éhség olyan utakra is elviszi őket, amely törvénybe ütközhet. Ez Kozák János szerint nagyon rossz út, „ezekkel az intézkedésekkel termeljük ki a megélhetésért bűnözőket” – mondta.

Kolompárnak magának kell döntenie

 

Drasztikus lépésre készül a hazai cigányságKolompár Orbánról elmondta, ugyan vádemelés van ellene, ám az ártatlanság vélelme mindenkit megillet; bűnösségét csak a bíróság mondhatja ki. Kozák János szerint Kolompár Orbán mérlegelni fogja, hogy meddig vállalja az OCÖ vezetését, mikor dönt úgy, hogy vezetői pozícióját átadja.

Kozák Jánost éppen a beszélgetésünk előtt tájékoztatták arról, hogy Vas ill. más megyékből is több csoport döntött úgy, hogy elhagyják az országot. Az OCÖ általános elnökhelyettese semmiképpen sem szeretné, ha a romák ehhez a megoldáshoz folyamodnának.

A HírExtra olyan információkat is ismer, miszerint a cigányokat sújtó egyre tarthatatlanabb helyzet miatt harmincezer roma kész volna elhagyni az országot. Ám úgy értesültünk ez is csupán annak a taktikának a része, ami Kolompár Orbán elmozdítását tűzte ki célul.

 

C-PRESS - HírExtra 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek