Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A tatárszentgyörgyi gyilkosságról emlékeztek meg az OCÖ székházában
2009-02-28 07:33
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A tatárszentgyörgyi gyilkosságról emlékeztek meg az OCÖ székházábanKözös gyertyagyújtást és megemlékezést tartottak szerdán az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) fővárosi székháza előtt kisebbségi vezetők, roma és nem roma értelmiségiek a tatárszentgyörgyi brutális gyilkosság áldozatainak emlékére.

 

 

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke kedden arra kérte a cigány kisebbségi önkormányzatok vezetőit, és az erőszakot elutasító, jóérzésű állampolgárokat, hogy településükön, az érdekképviseletek irodái előtt szerdán 16 órakor gyújtsanak gyertyát és mondjanak egy imát a hétfő hajnali tatárszentgyörgyi támadásban életét vesztett kisfiú és édesapja emlékére. Emlékezzenek meg a tavaly novemberi nagycsécsi és pécsi támadás két-két szintén roma áldozatáról is.

"Ma egész Magyarország gyászol. Cigányok és nem cigányok ezrei gyújtanak gyertyát polgármesteri hivatalok, kisebbségi önkormányzati irodák, közösségi házak előtt, vagy otthonaikban" - mondta a roma vezető, hozzátéve, mert emlékezni kell, és el kell utasítani az ilyen brutális, embertelen gaztettet.


 

A tatárszentgyörgyi gyilkosságról emlékeztek meg az OCÖ székházában

 

"Roma holokauszt"

Kolompár Orbán azt mondta: "ma Magyarországon egy újabb holokauszt zajlik a cigányság ellen, ezt a folyamatot meg kell állítani". Hozzáfűzte, a cigány közéletnek aktív szerepe van abban, hogy gátat szabjon az erőszaknak.

A megemlékezést követően az OCÖ Dohány utcai székházába roma és nem roma értelmiségiek, civil szervezeti vezetők, önkormányzati képviselők részvételével fórumot tartottak, hogy az utóbbi hónapok, hetek cigányellenes megnyilvánulásai ellen közös álláspontot alakítsanak ki, valamint értékeljék a kialakult helyzetet.

 

 

Get Flash to see this player.

              

Felrobbant az etnikai bomba

A fórumon Choli Daróczi József író, költő azt mondta: az elmúlt 100 év legkilátástalanabb és legrosszabb helyzetében van ma a cigányság, és "már nem ketyeg az etnikai bomba, ugyanis felrobbant". Véleménye szerint a romák, és a társadalomból kiszorult emberek rossz egészségi állapota miatt egy újabb robbanás várható, tömegjárványok tizedelik majd az embereket. Choli Daróczi József azt mondta, az európai cigányság mindenhol elnyomás alatt, a társadalomból kiszorítva él, ezért összefogásra van szükség, hogy ezt az állapotot megszüntessék.

Kolompár Orbán széleskörű társadalmi összefogást sürgetett, és azt mondta, "roma nemzeti minimumot" kell létrehozni, amely a legfontosabb, romákat érintő kérdéseket tartalmazná.
"A roma társadalom utolsó bőrét nem adhatjuk el" - jelentette ki, hozzáfűzve, nem hagyhatják magukra saját önös céljaik elérésében a roma vezetők a cigányságot.
Az OCÖ elnöke attól tart, hogy a civil szervezetekhez hasonlóan a kisebbségi önkormányzatokat is ellehetetlenítik, ezzel az egész cigányság érdekképviselete megszűnhet.

 

A tatárszentgyörgyi gyilkosságról emlékeztek meg az OCÖ székházában

A tatárszentgyörgyi gyilkosságról emlékeztek meg az OCÖ székházában

 
Fotók és videó: C-PRESS Hírügynökség

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.március 26-tól április 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-03-26
  Ma örülünk a kihívásoknak, az új feladatok felcsigázzák az érdeklődésünket. Ugyanígy vagyunk a szerelemmel is: egy új flört lázba hoz, örülünk a hódítás lehetőségének. Nem tudjuk legyőzni a kíváncsiságunkat. Ma foglalkozzunk combunk, derekunk területével! A narancsbőrös terület kitűnő lelőhelye a lerakódott méreganyagoknak. Jó szolgálatot tehet a probléma megszűntetésére a nyirokmasszázs. A tavaszi időszakban, pedig különösen időszerű a böjt.
 • Heti tarot: A továbblépés hete
  Az előttünk álló hétre, hogy megtudjam, mit üzennek nekünk az Istenségek a Tarot lapjain keresztül, egy háromlapos kirakási módot választottam. Egy-egy lapot húztam az anyagi, a lelki és a szellemi szintre.
  image
 • KI VAGYOK ÉN - EGO AZ ASZTROLÓGIÁBAN
  A "ki vagyok én" kérdést érdemes időnként feltenni magunknak. A válaszok sokat mutatnak arról, hogy aktuálisan mire helyeződik a fókuszunk. Az önmegvalósítás, tehát az "én" útja mindenesetre a napjegyünk. Az általa jelzett tulajdonságokat, feladatokat kell tudatosítanunk, csiszolgatnunk egész életünkben. A sors a jegyhez tartozó kihívásokkal segít elérni célunkat.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.március 25-től 31-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek