Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A tatárszentgyörgyi gyilkosságról emlékeztek meg az OCÖ székházában
2009-02-28 07:33
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A tatárszentgyörgyi gyilkosságról emlékeztek meg az OCÖ székházábanKözös gyertyagyújtást és megemlékezést tartottak szerdán az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) fővárosi székháza előtt kisebbségi vezetők, roma és nem roma értelmiségiek a tatárszentgyörgyi brutális gyilkosság áldozatainak emlékére.

 

 

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke kedden arra kérte a cigány kisebbségi önkormányzatok vezetőit, és az erőszakot elutasító, jóérzésű állampolgárokat, hogy településükön, az érdekképviseletek irodái előtt szerdán 16 órakor gyújtsanak gyertyát és mondjanak egy imát a hétfő hajnali tatárszentgyörgyi támadásban életét vesztett kisfiú és édesapja emlékére. Emlékezzenek meg a tavaly novemberi nagycsécsi és pécsi támadás két-két szintén roma áldozatáról is.

"Ma egész Magyarország gyászol. Cigányok és nem cigányok ezrei gyújtanak gyertyát polgármesteri hivatalok, kisebbségi önkormányzati irodák, közösségi házak előtt, vagy otthonaikban" - mondta a roma vezető, hozzátéve, mert emlékezni kell, és el kell utasítani az ilyen brutális, embertelen gaztettet.


 

A tatárszentgyörgyi gyilkosságról emlékeztek meg az OCÖ székházában

 

"Roma holokauszt"

Kolompár Orbán azt mondta: "ma Magyarországon egy újabb holokauszt zajlik a cigányság ellen, ezt a folyamatot meg kell állítani". Hozzáfűzte, a cigány közéletnek aktív szerepe van abban, hogy gátat szabjon az erőszaknak.

A megemlékezést követően az OCÖ Dohány utcai székházába roma és nem roma értelmiségiek, civil szervezeti vezetők, önkormányzati képviselők részvételével fórumot tartottak, hogy az utóbbi hónapok, hetek cigányellenes megnyilvánulásai ellen közös álláspontot alakítsanak ki, valamint értékeljék a kialakult helyzetet.

 

 

Get Flash to see this player.

              

Felrobbant az etnikai bomba

A fórumon Choli Daróczi József író, költő azt mondta: az elmúlt 100 év legkilátástalanabb és legrosszabb helyzetében van ma a cigányság, és "már nem ketyeg az etnikai bomba, ugyanis felrobbant". Véleménye szerint a romák, és a társadalomból kiszorult emberek rossz egészségi állapota miatt egy újabb robbanás várható, tömegjárványok tizedelik majd az embereket. Choli Daróczi József azt mondta, az európai cigányság mindenhol elnyomás alatt, a társadalomból kiszorítva él, ezért összefogásra van szükség, hogy ezt az állapotot megszüntessék.

Kolompár Orbán széleskörű társadalmi összefogást sürgetett, és azt mondta, "roma nemzeti minimumot" kell létrehozni, amely a legfontosabb, romákat érintő kérdéseket tartalmazná.
"A roma társadalom utolsó bőrét nem adhatjuk el" - jelentette ki, hozzáfűzve, nem hagyhatják magukra saját önös céljaik elérésében a roma vezetők a cigányságot.
Az OCÖ elnöke attól tart, hogy a civil szervezetekhez hasonlóan a kisebbségi önkormányzatokat is ellehetetlenítik, ezzel az egész cigányság érdekképviselete megszűnhet.

 

A tatárszentgyörgyi gyilkosságról emlékeztek meg az OCÖ székházában

A tatárszentgyörgyi gyilkosságról emlékeztek meg az OCÖ székházában

 
Fotók és videó: C-PRESS Hírügynökség

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.szeptember 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2021-09-18
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti szexhoroszkóp 2021.szeptember 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2021-09-17
  Ma örömmel ápoljuk baráti kapcsolatainkat, szívesen szervezünk találkozókat. Kedvünkre vannak a nagy beszélgetések és az intellektuális jellegű programok. Menjünk el egy érdekes kiállításra! Vigyázzunk ma jobban a lábszárunkra, jobban tesszük, ha kényelmes cipőt veszünk fel, semmiképpen sem jó választás a magas sarkú, vagy túlságosan szoros lábbeli. Különösen akkor figyeljünk erre, ha egyébként visszeres problémáink is vannak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2021.szeptember 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Sport hírek