Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Progresszív Intézet: Cigányellenesség a magyar társadalomban
2009-02-15 10:05
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Progresszív Intézet: Cigányellenesség a magyar társadalombanA magyarok 81 százalékának van ellenérzése a cigányokkal szemben - ez derül ki a Progresszív Intézet tavaly októberben, csaknem 1200 ember személyes megkérdezése alapján készített, pénteken nyilvánossságra hozott reprezentatív felméréséből.

 

 

 

Még a legkevésbé elutasító, több nyelvet beszélő, felsőfokú végzettségűek körében is 71 százalékos a romák elutasítottsága. A többség véleménye szerint a cigányok szegénységét nem a többségi társadalom előítéletei okozzák.

A válaszadók 81 százaléka az erőszakos asszimiláció pártján áll, vagyis 10-ből 8-an vannak arról meggyőződve, a cigányokat rá kellene szoktatni arra, hogy ugyanúgy éljenek, mint a magyarok. Csaknem 82 százalék ért azzal egyet, hogy a romák gondjai megoldódnának, ha elkezdenének dolgozni. A megkérdezettek négyötöde szerint a cigányok nem szeretnek dolgozni, és ez a legfőbb oka hátrányos helyzetüknek is. A megkérdezettek több mint fele gondolja úgy, hogy nem a többségi társadalom előítéletessége az oka a cigányság jelenlegi helyzetének.

A főváros élők kevésbé cigányellenesek (74 százalék), mint azok, akik másik városban vagy falun laknak. Utóbbiaknál a romaellenes attitűd 82-83 százalékos.

A felsőfokú végzettségűek kevésbé cigányellenesek (76 százalék), mint azok, akiknek csak közép-, illetve alapfokú végzettsége van, esetükben ez az arány 83, illetve 81 százalék.

Nincs jelentős különbség az egyes pártok szavazói között annál a kérdésnél, hogy a romák gondjai megoldódnának-e, ha elkezdenének dolgozni. Az MSZP szavazóinak 81, a Fidesz szavazóinak pedig 80 százaléka ért egyet ezzel az állítással.

A pártkötődéstől függetlenül a magukat baloldalinak vallók között kisebb az aránya a cigányellenes álláspontnak (79 százalék), mint azok körében, akik magukat jobboldalinak vagy középen állónak (85-83 százalék) mondják.

A kérdőíves vizsgálatot tavaly október 1-e és 9-e között a Publicus Intézet készítette, az ország felnőtt népességét reprezentáló 1196 fő személyes megkérdezésével.

C-PRESS - webradio.hu
 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2021.szeptember 20-tól 26-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2021-09-20
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti wellness horoszkóp 2021.szeptember 19-től 25-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2021-09-19
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.szeptember 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Sport hírek