Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Parázs viták a romákért - megtartotta az év első ülését a Civil Ernyő
2009-01-31 17:04
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Parázs viták a romákért - megtartotta az év első ülését a Civil ErnyőMegtartotta az év első ülését a Civil Ernyő a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Honvéd utcai épületében. A Civil Ernyő a tagságán kívül meghívta azokat a polgármestereket is, akik településén nagy számban romák élnek és a munkanélküliséget a civil és önkormányzati kistérségi pályázataikkal szeretnék enyhíteni.

 

 

 

 

A Civil Ernyő ülésen kormányképviselő nem vett részt, annak ellenére, hogy a meghívóban szerepelt Rauh Edit az SZMM szakállamtitkára.

Előadásának témája lett volna:
Összefoglaló a 2 éves program időarányos eredményeiről.
Mennyit sikerült 1 év alatt teljesíteni?
A C-PRESS megjegyzése: nehéz téma szó se róla, mi sem mennénk el...

Elmaradt Horváth Aladár a volt miniszterelnöki főtanácsadó előadása is.
Előadásának témája lett volna:
Hol tart a cigánytelepek felszámolása program?
A LÉTRA program?

A C-PRESS megjegyzése: Vidéken a cigányok nap  mint nap megadják a választ, sajnos még a létra segítségével sem tudnak Aladárhoz feljutni... vagy le...

Az ülésre nagy késéssel megérkezett, majd részt vett Ürmös Andor az SZMM Roma Integrációs Főosztály vezetője, aki beszédében elmondta, hogy 100 milliárd forint áll rendelkezésre  a 33 leghátrányosabb  helyzetű település részére.A 33 LHH.település összlakosságának 40 százaléka cigány,mondta Ürmös doktor.Ezzel a kijelentésével azt sugallta a jelenlévőknek,hogy a forrásokhoz történő  hozzáférési arány is legalább 40 százalékos a  romák vonatkozásában.
Ez az állítás, ez a sugallás azonban egyáltalán nem igaz,amit a CE. tagjai közül többen is erősen kifogásoltak Ürmös előadásában,tekintve hogy a romákat a helyi erőcsoportosulások drasztikusan kiszorítják az együttműködés és a forrásokhoz jutás lehetőségéből. 

C-PRESS megjegyzés: Az NFÜ képviselője  (OCÖ székház. 2009. január 22.)  a Roma Irányító és Monitoring Bizottság RIMB ülésén elmondta, hogy  93 milliárd forint van  a 33 LHH programra.Hét milliárdos eltérés van Ürmös és az NFÜ szakértő állítása között.Vajon miért téved Ürmös hét milliárdot fölfelé,pláne amikor   bizonyítható, jól látható, hogy a romák a pályázatokban nem tudnak részt venni?

Az NFÜ szakértő  azt is elmondta, hogy kimondott  célirányosan nevesített roma pénzek  az NFÜ-nél, nincsenek.Ezt erősítette meg  az FVM szaktárca képviselője is,kijelentve: az FVM-nek sem roma programja,sem roma pénze nincs.

A RIMB ülésen  roma sajtóként egyedül  a C-Press Hírügynökség vett részt. 
Az ülésről fotókat, hang és videó felvételeket készítettünk.

 

Parázs viták a romákért - megtartotta az év első ülését a Civil Ernyő

Parázs viták a romákért - megtartotta az év első ülését a Civil Ernyő
Parázs viták a romákért - megtartotta az év első ülését a Civil Ernyő 

                                                               fotók a RIMB ülésről

A Civil Ernyő a fenti  információk tudatában kezdte meg az ülését. A civilek több alkalommal felelősségre vonták a Kolompár Orbán által vezetett Országos Cigány Önkormányzatot és képviselőit, az eredménytelen érdekképviselet miatt. Az OCÖ-t Balogh József OCÖ elnökhelyettes képviselte.A külön meghivott  Kolompár Orbán az ülésre nem ment el és nem tartotta meg beszámolóját..

Kolompár Orbán előadásának témája lett volna: 
A RIMB ügyrendje,munkaterve.


Parázs viták a romákért - megtartotta az év első ülését a Civil Ernyő

Parázs viták a romákért - megtartotta az év első ülését a Civil Ernyő

                                                         Fotók a Civil Ernyő ülésről

A C-PRESS megjegyzése:Az ügyrend és a munkaterv  ismertetése és tervezett vitája elmaradt.Mondhatni Kolompár továbbra is szabotálja a RIMB működését, mint tette ezt már korábbi hónapokban is . Ezzel is jó  sokat lehet ártani a cigányoknak.

Az ülés nem volt mentes a parázsvitáktól sem, mivel többen megkérdőjelezték a Civil Ernyő kompetenciáját, komolyságát és felelősségét.

Határozatot  fogadott el a Civil Ernyő arról, hogy a következő ülésükre meghívják Kiss Péter MEH minisztert, Bajnai Gordon és  Szűcs Erika minisztereket  és mindazokat , akik a roma pénzek sorsáról, útjáról feltehetően tudnak...

 

Get Flash to see this player.

  

  A felvételeket a C-PRESS Hírügynökség készítette.

 

A C-PRESS előterjesztette az ülésen  egyik fontos javaslatát:a romák európai presztízsének kifejeződéseként az elkövetkező években nyomtatott magyar 100 EURÓS papírpénzen egy köztiszteletben álló,világhírű magyarországi cigány prímás arcképe  szerepeljen.

A javaslat nem került szavazásra,elsősorban a javaslatot  elbagatelizáló  Ürmös miatt, másrészt a CE tagjait szinte megbénító újszerű javaslat okozta rövidzárlat miatt.
Az  előterjesztő Csik Tamás a következő ülésen újból benyújtja javaslatát, immár konkrét személyekre téve jelölést:LAKATOS SÁNDOR és Ifj JÁRÓKA SÁNDOR cigányprímások személyében, amelyhez ezúton is támogató nyilatkozatokat vár a C-PRESS tisztelt olvasóitól.

 

Kapcsolódó anyag:

- Civil Ernyő meghívó

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.március 26-tól április 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-03-26
  Ma örülünk a kihívásoknak, az új feladatok felcsigázzák az érdeklődésünket. Ugyanígy vagyunk a szerelemmel is: egy új flört lázba hoz, örülünk a hódítás lehetőségének. Nem tudjuk legyőzni a kíváncsiságunkat. Ma foglalkozzunk combunk, derekunk területével! A narancsbőrös terület kitűnő lelőhelye a lerakódott méreganyagoknak. Jó szolgálatot tehet a probléma megszűntetésére a nyirokmasszázs. A tavaszi időszakban, pedig különösen időszerű a böjt.
 • Heti tarot: A továbblépés hete
  Az előttünk álló hétre, hogy megtudjam, mit üzennek nekünk az Istenségek a Tarot lapjain keresztül, egy háromlapos kirakási módot választottam. Egy-egy lapot húztam az anyagi, a lelki és a szellemi szintre.
  image
 • KI VAGYOK ÉN - EGO AZ ASZTROLÓGIÁBAN
  A "ki vagyok én" kérdést érdemes időnként feltenni magunknak. A válaszok sokat mutatnak arról, hogy aktuálisan mire helyeződik a fókuszunk. Az önmegvalósítás, tehát az "én" útja mindenesetre a napjegyünk. Az általa jelzett tulajdonságokat, feladatokat kell tudatosítanunk, csiszolgatnunk egész életünkben. A sors a jegyhez tartozó kihívásokkal segít elérni célunkat.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.március 25-től 31-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek