Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Út a munkához annak vezet, aki vissza is akar találni
2009-01-28 20:15
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Út a munkához annak vezet, aki vissza is akar találniHeves megye | Az idei esztendőben életbe lépő Út a munkához elnevezésű kormányprogramot a legtöbb községben Heves megyében is üdvözlik, ám már most sok a kétely a megvalósításával kapcsolatban.

 

 

Az elmúlt évben meglehetősen keserűen nyugtázták az észak-hevesi térség  településeinek polgármesterei, hogy a közmunkaprogramra benyújtott pályázataik  sikerteleneknek bizonyultak. A tény az, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében  jóval többen jutottak munkához ily módon. Az idén elinduló "Út a munkához"  elnevezésű program - úgy tűnik - végre változtat a korábbi helyzeten, és  valóban esélyt teremt minden helységben a foglalkoztatásra. Az azonban már most  jól látható, hogy bizony buktatói is lesznek az új projektnek.

Palkovics Ákos, Tarnalelesz polgármestere például nem túlságosan bizakodó.  Arról beszél munkatársunk kérdésére, hogy községükben jelenleg  kétszázhetven munkanélkülit tartanak nyilván, s ennyi embernek képtelenség  értelmes munkalehetőséget kínálni. Ezután így folytatja gondolatait:

- Annak nem sok értelmét látom, hogy valamiféle látszatmunkát kínáljunk az arra  rászorulóknak. Értelmes tevékenységet körülbelül harminc-negyven személynek  tudnánk ajánlani, főként azoknak, akik némi képzettséggel is rendelkeznek, és  persze a hozzáállásuk is megfelelő. Már most tapasztaljuk, hogy az előkészítés  is óriási adminisztrációval jár együtt, pedig a konkrét foglalkoztatási terv  kidolgozásához tulajdonképpen még hozzá sem kezdtünk. Az én véleményem az, hogy  az állami cégek, például a közútkezelő vállalatok, az erdészetek bevonása  nélkül nem sokat lépünk előre ezen a területen a továbbiakban sem.

Zám Ferenc, Mátraderecske polgármestere úgy vélekedik, hogy az eddigi  gyakorlathoz képest mindenképpen előremozdulást jelent a program, azonban  számos eleme további finomításra szorul. Álláspontja szerint tény, hogy esélyt  kínál az érintetteknek a munka világába visszatalálni, azonban nagy kérdés,  hogy akarnak-e egyáltalán élni ezzel a lehetőséggel. A faluban jelenleg  megközelítően száz munkanélküli van, ennek következtében itt is kizárt, hogy  mindenkinek tudjanak elfogadható, normális munkalehetőséget biztosítani.

Bélapátfalva jegyzője, Fehér Lászlóné arról számol be, hogy a  városukban március végéig terjesztik majd a helyi képviselő-testület elé a  közfoglalkoztatási tervet. Körülbelül száz embert szeretnének foglalkoztatni a  településen. Kilencven munkanapra kínálnak majd számukra feladatot, hat illetve  nyolc órában. Elsősorban közterületi feladatokat adnak majd nekik, ezek közé  tartozik a közparkok és az utak rendszeres tisztítása, karbantartása. Ezen túl  még szociális jellegű munkát is kaphatnak azok, akik képzettséggel  rendelkeznek. A munkabér költségeit pályázat útján igyekszik fedezni az  önkormányzat.

- Mi is részt veszünk az "Út a munkához" címet viselő programban - jelenti ki  lapunk érdeklődésére Tőgyi Gábor, Egerszalók polgármestere. - Jelenleg azt  mérjük fel, hogy valójában hány embert is érint ez a községünkben. Mérlegeljük,  hogy ki az, akinek munka nélkül is jár a segély, illetve ki az, aki tanulni  köteles, végül pedig ki az, aki az előírt kilencven munkanapot mindenképpen le  kell, hogy dolgozza a pénzért. Ehhez megfelelő munkatervet készítünk. A  közterületek fenntartásával, a járdaépítéssel, továbbá a vízelvezető árkok  tisztításával és a középületek tatarozásával bízzuk majd meg őket.

- Bekölce az öt százalék önrészt vállalva csatlakozik az "Út a munkához"  programhoz - magyarázza dr. Horoghné dr. Németh Katalin polgármester. - A  számok egyelőre nem ismertek, a programot a kormányrendeletben foglaltaknak  megfelelően március közepére állítjuk majd össze. A településen harmincnál több  ember is érint, de a foglalkoztatásukhoz, az igazán értékteremtő munkához húsz  személy alkalmazásával számolunk. Elsősorban útfelújítással egybekötve a  vizesárkok betonburkolatát kellene valamiképpen megoldani. Amennyiben lehetőség  kínálkozik rá, akkor az anyagköltségre is pályázni kívánunk. A  közmunkaprogramon belül szeretnénk felújítani például a sportpályánkat, s  kialakítanánk az iskola udvarán is egy sportolásra használható kispályát. Az  általános iskola és az óvoda épületét is közhasznú munkások segítségével  tataroztatnánk ebben az esztendőben.

A polgármester asszony az előbbiekhez még hozzáteszi: értelme ennek az "Út a  munkához" elnevezésű programnak igazából akkor van, ha az egyes települések  vezetői képesek lesznek úgy irányítani a munkásokat, hogy azok ténylegesen  végig is dolgozzák a munkaidejüket, s ténylegesen minőségi munkát végezzenek.


C-PRESS - heol.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek