Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A fideszes jelölt győzött a Ferencvárosban
2009-01-26 11:15
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A fideszes jelölt győzött a FerencvárosbanVasárnap este hét órakor zárultak be a szavazóhelyiségek Ferencváros 12. választókerületében, ahol az SZDSZ-es Gegesy Ferenc lemondása miatt kellett időközi országgyűlési választást tartani. A mandátumot Bácskai János nyerte meg. A választási bizottság vasárnap este elmarasztalta az MSZP-t.

 

 

Nem kell új választást tartani a ferencvárosi 12-es választókerületben, mert a részvétel meghaladja a 25 százalékot. A 12. választókerület új országgyűlési képviselője Bácskai János (Fidesz). A részvétel 28,5 százalékos volt, két hete a választók 25,92 százaléka élt szavazati jogával.

 

A második fordulóban a két nagy párt jelöltje növelte szavazatai számát, a Jobbikra kevesebben szavaztak. Bácskai János, a Fidesz jelöltje nyert tehát nagy fölénnyel, 60,46 százalékkal (zárójelben az első forduló eredménye: 58,67 százalék) a 27,51 százalékos MSZP-s Bánsághi Tamás (23,11) mögött. Őket követte a 7,58 százalékos Szegedi Csanád (Jobbik, 8,5 százalék), és az első fordulós szereplését nagyjából megismétlő 3,88 százalékos Várady Tibor (Humanista Párt, 3,68) és a 0,56 százalékos Paulik Péter (Magyar Kommunista Munkáspárt, 0,78). A második forduló előtt egyedül John Emese (SZDSZ) lépett vissza a jelöltségtől. Döntését szélsőjobboldali fenyegetésekkel indokolta.

 

Fidesz: Változást akartak

 

„Az emberek változást akarnak, elegük van a kormány megszorításaiból, és felelősen gondolkodtak, hogy nem hagyták parlamenti képviselet nélkül a Ferencvárost" - mondta az Indexnek a frissen megválasztott jelölt, aki szerint az elmúlt két hét kampánya az első forduló előttinél is keményebb volt. Fontos volt a mozgósítás, valamint a héten nyitott szociális bolthálózat.

 

Bácskai János a parlamentben első feladatai között említette, hogy megnézze: hogy áll a Malév-gépek szennyezésének ügye, valamint megvizsgálja a ferencvárosi rehabilitációs pályázatokat.

MSZP: Nem akarták, hogy érvénytelen legyen

 

„Valamennyit faragtam hátrányból, de úgy látszik, hogy azok között, aki ma elmennek szavazni, ez a politikai realitás" - mondta az MSZP-s Bánsághi Tamás az Indexnek, aki szerint az új szavazók - tehát akik az első fordulóban nem vettek részt - fele rá adta szavazatát.

 

Bánsághi szerint ebből is látszik, hogy nem volt igazuk azoknak, akik szerint az MSZP arra játszott volna, hogy érvénytelen legyen a választás. Erős kampányzáró gyűlésük mellett a helyi televízióban egész héten futott egy kisfilm, amin Hiller István, Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó áll ki a szocialista jelölt mellett.

 

Bánsághi annak örül, hogy tisztes eredményt ért el, mivel a szocialista jelölteket az elmúlt években nagyobb arányban győzték le vetélytársaik az időközi választásokon. (Az elmúlt években Katanics Sándor kapott kisebb zakót Bánsághinál a 2006-os veszprémi időközi választáson.)


Elmarasztalták az MSZP-t

 

Ferencvárosban Gegesy Ferenc (SZDSZ) polgármester lemondása után kellett új választást kiírni.

 

Hivatalos eredmény csütörtöknél hamarabb nem várható, mivel négyen külföldön (Londonban ketten, egy-egy választópolgár pedig Rabatban és Dublinban) szavaznak, a szavazólapjuk pedig csak szerdán érkezik Magyarországra. Az egyik szavazókörben addig nem is számolják össze a szavazatokat, a külföldi lapokat ugyanis azok közé keverik be, hogy biztosítsák a titkosságot.

 

A választási bizottság vasárnapi ülésén duplán elmarasztalta az MSZP-t, jelentette az MTI. Egyrészt plakátjukkal munkáspárti plakátokat ragasztottak le, másrészt választási alapelvet sértett az MSZP, mert a korábbi eltiltások ellenére sem vett le a honlapjáról két, a Fideszt sértő állítást. A két jogsértő állítás: "A Fidesz kampánya egyre durvább formát ölt a ferencvárosi időközi választáson. A választási csalások után úgy látszik, mostanra már a rágalmazás is a legnagyobb ellenzéki párt eszközei közé tartozik", illetve: "Mai ülésén a ferencvárosi választási bizottság megállapította, bizonyítható, hogy a fideszes jelöltre leadott kopogtatócédulák adatai a MIÉP-nél kötöttek ki".

 

A Munkáspárt egy másik beadványát - az utcát teljes egészében leragasztották plakátjaikkal, így nem maradt hely másoknak - a testület leszavazta. hatáskör hiányában nem foglalkoztak a Jobbik beadvánnyal, amely szerint a pártok átlépték az egymilliós kampánykeretet.

 

A ferencvárosi 12-es választókerületben a Magyar Szociális Zöld Párt, a MIÉP és az MDF jelöltjét még az első forduló előtt kizárták, mert a leadott ajánlószelvényeik nagy része hamisítvány volt.

 

A Political Capital (PC) a választókerületi rendszer aránytalanságra hivatkozva az időközi választás első fordulója előtt, a jegyző által január 10-én lezárt névjegyzék ellen kifogást nyújtott be, amit a választási bizottság, majd a Fővárosi Bíróság is elutasított, ezért az intézet az Alkotmánybírósághoz fordult. (A legkisebb magyarországi választókerületben ugyanis 27 ezer, míg a legnagyobban 67 ezer választópolgár él. A PC elemzői szerint könnyen előfordulhat, hogy valaki az említett alkotmánybírósági határozatra hivatkozva óvja majd meg az országos parlamenti választás eredményét, annak következményei pedig beláthatatlanok lennének.)


A későbbi kormánypárt jelöltje szokott nyerni

 

Az MSZP utoljára 2000-ben nyert időközi választást, azóta a fideszes jelölt mind az öt esetben győzött. Országos országgyűlési választást viszont csak az MSZP nyert az utóbbi nyolc évben, kétszer is.

 

A 12. választókerületben eddig nagyrészt azok a jelöltek nyertek, akiknek pártja az országos választást megnyerte. Az egyetlen kivétel az SZDSZ-es Gegesy Ferenc volt, aki a szocialista Kökény Mihály első forduló utáni visszalépése miatt szerezhetett mandátumot. 1990-ben Szabó Iván (MDF), 1994-ben Kökény Mihály (MSZP), 1998-ban Tirts Tamás (Fidesz-MDF), 2002-ben megint Kökény Mihály (MSZP) nyert.


C-PRESS - index.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek