Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ciánt a fasisztáknak!
2009-01-26 11:12
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ciánt a fasisztáknak!Nagyon nehéz helyzetben vagyok, mert ennek az írásnak nem a Magyar Hírlapban kellene megjelennie. Inkább két másikban: a Népszabadságban vagy a Népszavában. E két lap olvasótábora teljesen más. Az igazi felmérés az lenne, ha a két olvasótábor egy hétre lapot cserélne: a baloldaliak olvasnák a Magyar Hírlapot, és a jobboldaliak a Népszavát.

 

 

 

Bayer Zsolt egyedül egy antiszemita képződmény, ezért "fasiszta". Nem szalonképes olvasni a lapot, ahol ír, nem szalonképes nézni azt a tévét, ahol szerepel, sőt még ebédelni sem szalonképes vele. Nos, miért írom mindezt? Mert már nagyon unom a fasisztázást.
Hogy miért ragadtam tollat, és főleg miért Bayer Zsolt miatt? Elmondom. Kedvenc éttermemben gyakran összejön egy asztaltársaság. Felidézzük a békebeli Budapest hangulatát. Politizálunk is, ki-ki a vérmérséklete, meggyőződése szerint. Visszatérő témánk az időről időre felerősödő "fasisztázás".

Egy alkalommal az étteremből kifelé menet a kasszánál felvetettem a többieknek, hogy legközelebb idehívjuk Bayert is. A karnyújtásnyira mellettem álló úr, egy hitsorsosom, csak úgy a "levegőbe" beszélve megszólalt e név hallatán: "Én akkor ide többet nem jövök!" Majd felém fordult szúrós tekintettel: "Ön pedig inkább adjon neki ciánt!" Gondolkoztam, mit tegyek, szálljak-e vele vitába, de végül erőt vettem magamon. Csak annyit mondtam: "Nem önhöz beszéltem, uram!"
Nem próbáltam meggyőzni őt arról, hogy Magyarországon nem jelent semmi veszélyt, ha ismét a jobboldal kerül kormányra. Köztudott, hogy a holokauszt-emléknap ötlete és bevezetése az Orbán-kormánytól származik, mi több, az a kormány nem engedélyezte a neonáci tüntetéseket, nem úgy, mint a pufajkás Horn Gyula kabinetje. Az Orbán-kormány alatt nem voltak "kilengések" – abszurd a feltételezés, hogy ha ("Isten őrizz!"), győznének, bármi rémisztő történne... Így most, ezúton üzenem annak az úrnak, a ciánozónak: cserélgetni kellene a napilapokat.

Vajon miért ez a rettenetes "Pozsonyi úti" gyűlölet? Magyarázza el nekem végre valaki a Pozsonyi útról: miért a kettős megítélés? Ha valaki a fasizmus áldozata (valójában a nácizmusé), az tragédia, de ha valaki a kommunizmus áldozata, az megérdemelte a sorsát, mert biztos, hogy nyilas vagy csendőr volt... Mit kezdjünk akkor Demény Pállal, aki igazi, tiszta baloldaliként évekig élvezte Rákosiék "vendégszeretetét"? Vagy ha valaki, aki mindkét "-izmus"-t megszenvedte, mint Tímár György egykori kisgazda képviselő, merészel a kommunisták bűneiről beszélni – akkor ő egyszerűen áruló? Mert ez, ugye, nem illő a Pozsonyi úton. És Wallenberg, a zsidómentő? Máig tisztázatlan módon elhurcolták, és megölték a Szovjetunióban – de évtizedekig nem lehetett kimondani az igazságot: a kommunizmus áldozata.

Sajnos, nagyon beteg ez a fasisztázó csapat! A kettős mérce a mindennapokban is tetten érhető: néhány hete megtámadott egy hírportál mint zsidót – senki nem hullajtott értem könnyeket, senki nem kiáltott antiszemitát, sőt, kárörömmel nyugtázták. Vagy a Zuschlag-féle valóságshow a Terror Háza előtt: sokan eltussolni szerették volna, hiszen "ők a mi kutyánk kölykei", ők csupán "vicceltek", csak rosszul sült el.
Én már '90 előtt is zsidó voltam, szemben azokkal, akik most szenvedélyes Izrael-imádók. Tényleg, hol voltak ők ’67-ben, ’73-ban, vagy amikor a magyar hírszerzés Izrael ellen dolgozott? Ők a mi "titokzsidóink", akik, ha balos érdek úgy kívánja, előjönnek és fasisztáznak.

Ne tűrjük a fasisztázást! Már több mint ötezer aláírás összegyűlt erre a felhívásra, és még lehet csatlakozni. Már látom lelki szemeimmel, ahogy Frenki és Klárika védelmében azok, akik ezt nem írták alá, beindítják a "Ne tűrjük a magyarkodást!" honlapot. Szomorú, hogy 2009-ben még mindig kibeszéletlen a múlt, még mindig kettős mércével mérünk, és eltűnőben a polgári értékrendet egykor hibátlanul képviselő magyar zsidóság.

Ezúton üzenem az úrnak, ha Bayerral szeretnék ebédelni, keresek egy másik éttermet. Legrosszabb esetben eszünk két "bigmeket" a "mekiben", a zsidó meg a fasiszta – cián nélkül!

 

C-PRESS - Magyar Hírlap

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek