Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Mindenki a romákat édesgeti Ferencvárosban
2009-01-24 13:01
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Mindenki a romákat édesgeti FerencvárosbanVárhatóan a Fidesz ismét ünnepelhet vasárnap Ferencvárosban időközi országgyűlési választások második fordulója után, viszont az érdekes, hogy a jelöltek mind Belső Ferencváros roma lakóitól várják a támogatást. Ez alól még a cigánybűnözéssel kampányoló Jobbik sem kivétel.

 

 

 

Hétvégén második fordulót tartanak a ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő választáson, miután a két héttel ezelőtti voksolás nem csak eredménytelen, de az alacsony részvétel miatt érvénytelen is lett. Most elég, ha a választópolgárok 25 százaléka elmegy szavazni. Ennek érdekében mindenki Ferencváros lecsúszott, a választásokon eddig nem aktivizálódott roma lakóit édesgeti magához és várja, hogy esetleges részvételük lenyomja a Jobbikot, megemeli a szavazási részvételt, vagy fordítani tud az eredményeken.

A Fidesz szociális boltot nyitott

A Fidesz jelöltje, Bácskai János szerint a hétvégi fordulóban nem sokkal, de magasabb lesz a részvétel, mint az elsőben, viszont a befutási sorrend nem fog változni. Szerinte ha az MSZP nem kap észbe, és nem mozgósítja szavazóit, akkor még nagyobb vereséget szenved, mint az első fordulóban. Kérdésünkre, hogy sokan kritizálják a kampányidőszakban rendezett kedvezményes zöldség-gyümölcs vásárokat, illetve a napokban nyitott belső ferencvárosi szociális boltot, Bácskai elmondta: a vásárokat már szeptember óta szervezik, azért, mert ez egy alulról jövő, természetes igény volt a kerület lakói részéről. A bolt pedig valódi megoldást és segítséget adhat Ferencváros szociális problémáira.

Az MSZP a romák mozgósítását várja

Az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás szerint a Fideszes jelölt jól látja a helyzetet, mindent meg kell tenniük a szavazóik mozgósítása érdekében, hogy fel tudják venni a kesztyűt a Fidesszel. Bánsághi elmondta, az MSZP a vasárnapi voksoláson magas részvételre számít, ugyanis így még arra is esélyük van, hogy fordítsanak, ebben pedig nagyon számítanak Belső Ferencváros roma lakóira is, akik, ha elmennek szavazni, akkor helyre lehet rakni a Jobbik első voksoláson szerzett, nyolc százalék körüli eredményét is - öt százalék alá. Bánsághi szerint egyébként a magas részvétel a Fidesznek is kedvez, de az még mindig jobb, ha a Fidesz juttat be egy képviselőt a parlamentbe, mintha nem lesz Ferencvárosnak képviselete az országgyűlésben.

A humanisták a Jobbikot szeretnék megszorongatni

Várady Tibor, a Humanista párt jelöltje, amikor arról kérdeztük, mit tippel, ki lesz a befutó Ferencvárosban, azt mondta, épp azért indult el a választásokon, mert teljesen hidegen hagyja, hogy az MSZP-Fidesz aktuális csörtéjéből ki kerül ki győztesen. A humanisták meg szeretnék mutatni, van remény és van olyan parlamenten kívüli harmadik erő, amely nem szélsőséges. Várady a második fordulóra azt a célt tűzte ki, hogy megduplázzák eddigi eredményüket, és az első fordulóban harmadik helyezett Jobbikot megelőzik, ugyanis a kerületben élő romákat felháborította a Jobbik cigánybűnözéses kampánya. Ezért ők most a rasszizmus és a kirekesztés ellen kampányoltak.

A tisztességes romákra számít a Jobbik is

A Jobbik úgy véli, azért riogat mindenki velük, mert a többi pártnak nincsen valódi programja. Szegedi Csanád szerint pártjának esélye van a tíz százalék fölötti eredmény elérésére, de még azt sem látja kizártnak, hogy megelőzik az MSZP-t. A cigánybűnözéssel kapcsolatos kampányukra azt mondta, mindenki tudja, hogy van Magyarországon cigánybűnözés, sőt ennek a kampánynak roma származású támogatói is vannak Belső Ferencvárosban, rájuk különösen számítanak vasárnap.

 

C-PRESS - STOP!

 

Kapcsolódó anyag:
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek