Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Levelek minisztériumnak, szolgáltatónak
2009-01-23 21:35
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Levelek minisztériumnak, szolgáltatónakA kártyás villanyóra jelenthetné a megoldást a szegénységi csapdába jutott családoknak. Az Elmű-Émász nem segít. A labda a szociális tárcánál van.

 

 

 

"Sajókazán nyolcvankilenc család kártyás villanyóra felszerelését kezdeményezte az önkormányzatnál az elmúlt héten. (...) Kérjük az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (Émász) vezetőjét, hogy fogadja a kérelmező Segítő Kéz Asszonygyülekezet vezetőit."

 

Így szól az a levél, amelyet Varga Dénes írt nemrégiben az áramszolgáltatónak. Lapunk korábban beszámolt a mélyszegénységben élő hatgyerekes apa kálváriájáról, akit szabálytalan áramvételezésért ítéltek letöltendő börtönbüntetésre. A sajókazai asszonyok azért kezdeményezik a találkozót az Émász illetékeseivel, hogy a jövőben elkerülhessék a tartozások miatti áramkikötést. A településen sokan kerültek hasonló helyzetbe: évek óta gondot okoz, hogy a kikapcsolt órák miatt szabálytalanul vételezik az áramot a szegénységi csapdába került családok. A megoldást a kártyás villanyóra jelentené.

 

A megkeresésre azonban csak egy automata reagált: "Központi e-mail címünkre érkezett levelét köszönettel megkaptuk, tájékoztatjuk, hogy bejelentését fogadtuk, feldolgozása folyamatban van." Biztos, ami biztos, e szöveget angolul és németül is megkapták a sajókazai asszonyok.

 

A sajókazaiak az összes postai és elektronikus elérhetőségre elküldték a levelet. Az elmúlt napig más visszajelzést nem kaptak. Az ügyfélszolgálati telefonszámon pedig a mérőóra számát kérik, de Varga Dénesnek ilyen már évek óta nincs.

 

Ki tudja, hogyan, de az Émász illetékes körzeti irodáinak nyilvántartása szerint a céget Varga Dénes ügyében nem keresték meg a sajókazai asszonyok. Boross Norbert, a cég szóvivője azt mondja, a kártyás mérőórának feltételei vannak, azt ugyanis csak az a szociálisan rászoruló kaphat, akit a település jegyzője nyilvántartásba vett. Ennek az eljárásnak törvényi szabályai vannak, a cég senkinek nem állapíthatja meg a szociális helyzetét. - Rossz lenne egyébként, ha olyan világot élnénk, hogy a piaci szolgáltatók belelátnának a pénztárcánkba - indokolja. Boross hangsúlyozza: az Elmű-Émász piaci alapon szolgáltat, az elfogyasztott energia ellenértékét mindenkinek ki kell fizetnie. A szociális problémák kezelése csak a piaci lehetőségek keretein belül lehetséges. A semmilyen jövedelemmel nem rendelkező családok anyagi támogatása állami, önkormányzati feladat, és ennek forrása a cégek és a magánemberek adója. Az Émász-Elmű - mondja - alapítványokat is támogat, ezzel fejezve ki a társadalmi felelősséget és szolidaritást. Azt is mondja, sok lehetőségük van a rászoruló családoknak arra, hogy az elmaradt számlájukat rendezzék. - Aki rendezni akarja, az tudja, függetlenül attól, hogy Budaörsön vagy Sajókazán él-e - szögezi le, hozzátéve: a szabálytalan áramvételezés lopás, kötelességük feljelentést tenni.

 

Adósságkezelő program a szociális törvény szerint csak a negyvenezer lakos feletti lélekszámú települések számára kötelező. Sajókazán alig élnek háromezernél többen, ezért a képviselő-testületnek nem kötelessége ilyen szolgáltatásról rendeletet alkotni. Nagy János jegyző - reagálva az Elmű-Émász- szóvivő felvetéseire - azt mondja: kizárólag az adósságkezelő programban kezdeményezhetnék a kártyás órák felszerelését a szolgáltatóknál, de mivel ilyen a településen nincs, nem is tudja nyilvántartásba venni a rászoruló családokat. A jegyző azt mondja, nem tud róla, hogy megkeresték volna őket a sajókazai asszonyok Varga Dénes ügyében. Pedig Sajókaza polgármestere a kártyásóra-igénylést visszaigazolta. Patthelyzet.

 

Varga Dénes korábban az államfőhöz fordult. Kegyelmi kérvényét több mint nyolcszázan támogatják. A sajókazaiak ügyében a filmes szakma is megmozdult. Salamon András rendező adománygyűjtést szervez a 40. filmszemlére, hogy a családok kifizethessék tartozásaikat. A különböző produkciós és gyártó cégek már úgy másfél millió forintot adtak össze. Vélhető, hogy jó eséllyel ki lehet majd fizetni a díjhátralékokat. De mi lesz azután? A családok újra csapdahelyzetbe kerülhetnek, hiszen munkájuk nincs, és honnan is lenne? A sajókazai asszonyok azonban reménykednek: most a szociális tárcához fordulnak. Tegnap levelet írtak Szűcs Erika miniszternek, akitől személyes találkozót kértek, hogy problémájuk hosszú távú rendezéséhez segítséget kaphassanak. Már ha ez a levél megérkezik.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek