Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

EP választás: továbbra sem érdekel minket
2009-01-22 12:39
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
EP választás: továbbra sem érdekel minketAnnak ellenére, hogy az Európai Parlament döntéshozatali szerepe az elmúlt évtizedekben jelentősen megnőtt, ráadásul ez az intézmény bír a legnagyobb választói bizalommal, az EU 27 tagállamában végzett felmérések szerint idén is alacsony részvételre számíthatunk az európai parlamenti választásokon.

 

 

 

Az Eurobarometer felmérése szerint a magyarok 52 százalékát nem érdeklik az európai választások. A kérdés csak az, hogy ezt az információ hiánya, vagy az érdektelenség okozza.

Az Európai Unió közvéleménykutatással foglalkozó intézete, Eurobarometer, az Európai Parlament felkérésére felmérést készített az európai választások iránt mutatkozó érdeklődésről. A kutatás során az EU 27 tagállama 27.000 választójának tettek fel a közelgő EP-választásokra vonatkozó kérdéseket 2008 októbere és novembere között.

Az intézet korábbi felmérései azt bizonyítják, hogy a Parlament stabilan tartja a legmegbízhatóbb uniós intézménynek járó helyet a Bizottság és a Tanács előtt. Az állampolgárok 51 százaléka "inkább bízik" az intézményben, míg a Bizottságnál 47, a Tanács esetén pedig 41 százalék válaszolja ugyanezt.

Ugyanakkor a bizalom nem párosul feltétlen népszerűséggel. 2007 óta 5 százalékot esett a Parlamentről "pozitív képet" alkotók aránya, 2008-ban már csak a megkérdezettek 34 százaléka adta ezt a választ.

Azt, hogy az EP-választásokra kevesebb mint 5 hónap múlva kerül sor, továbbra is csak nagyon kevesen tudják. A megkérdezetteknek csak 26 százaléka tudta, hogy ebben az évben kell leadnia voksát, és megdöbbentően magas arányban (EU: 67 százalék, Magyarország: 59 százalék) döntött úgy, hogy inkább meg sem próbál válaszolni a kérdésre.

Az EP jobb eredményre számított

Az eredmény valószínűleg az Európai Parlamentet is kiábrándítja majd, aki minden eddiginél nagyobb erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a választásokra. A legdemokratikusabbnak mondott EU intézmény saját televízió csatornát hozott létre, amely 27 nyelven nézhető online, és külön honlapot csináltatott a választások számára.

E - kétségtelenül nagyszabású - projektekkel kapcsolatban felmerül azonban a kérdés, hogy nem lett-e volna érdemesebb az EP költségvetési forrásait inkább decentralizált módon elkölteni, és közérdekű közleményként, az amúgy is sokak által nézett nemzeti televízió-csatornákon közzétenni a választásról tájékoztatást adó hirdetéseket.

Az EP decemberben kiadott álláspontja az eredmény alapján úgy tűnik, túlságosan optimista volt. Az intézmény sajtószolgálata által írt cikkben 2004-et tartják a "negatív részvételi csúcsnak", mivel akkor 350 millió szavazópolgárból csak 160 millióan (46 százalék) vonultak az urnákhoz. A jelenlegi felmérés azt mutatja, hogy az európaiak 28 százaléka tartja valószínűnek, hogy elmegy szavazni. Magyarországon ez az arány még alacsonyabb, csak 23 százalék.

Segít, vagy hátráltat a gazdasági válaság?

Az Eurobarometer múlt héten megjelent felmérése a következő megjegyzést fűzi az eredmények összefoglalójához, nota bene (latinul "jól jegyezd meg") felszólítással: "Az eredmények tanulmányozása során figyelembe kell venni, hogy a felmérés a gazdasági válság kibontakozása közepette készült".

Szakértők szerint az eredményeket úgy kell értelmezni, hogy jelenleg az Unió állampolgárainak nagyobb gondjaik is vannak, minthogy a választásokkal foglalkozzanak. Ez az érvelés azonban éles ellentétben áll azzal, amelyet az európai politikusok hangoztatnak. Ez utóbbi csoport néhány tagja az EurActiv-nak úgy nyilatkozott, hogy a gazdasági válság csak növelni fogja azok arányát, akik végül részt vesznek a - Magyarországon június 7-én - tartandó szavazáson.

Valójában azonban a választók érdeklődése 2008. áprilisa óta további két százalékponttal csökkent, jelenleg a megkérdezettek 44 százaléka mutatott érdeklődést a téma iránt.

Nem meglepő a felmérés azon eredménye, hogy a szavazók elsősorban a gazdasági növekedést, a munkanélküliséget és az infláció kérdését helyeznék a középpontba 2009-es kampányban. A magyar válaszadók 71 százaléka helyezte a lista élére ezeket a témákat.

 

C-PRESS - fidesz.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek