Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bocsánatot kérnek a romák
2009-01-22 11:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Bocsánatot kérnek a romákNehéz igazságot tenni a szombaton Oroszlányban történtekkel kapcsolatban. Megoszlanak a vélemények az újjáélesztés közben elhangzott fenyegetésekkel kapcsolatban.

 

 

 

– Hátsófali infarktusa lehetett – ötletelnek a hét végén az Oroszlányi Szakorvosi Rendelőintézetben elhunyt ötvenes éveiben járó férfi rokonai. Pontosat ők is csak a csütörtöki boncolás után tudhatnak majd, azt azonban már most is bizton állítják, hogy nem neheztelnek az ügyeletes orvosra, vagyis dr. Úr Mihályra. Nagy problémának inkább azt tartják, hogy a mentő, az orvos lassan ér ki hozzájuk.

 

– Bocsánatot kérünk minden Kovács és Frigur nevében. Sajnáljuk a kiabálást is – teszik hozzá. Azt is megtudjuk, hogy Kaposvárott temetik majd el a férfit, hiszen oda valósi, csak Oroszlányban vettek házat.
S hogy miért is kell bocsánatot kérniük?

 

Dr. Mátics István, a rendelőintézet vezetője szűkszavúan összegez: újjáélesztés közben egy fiatalember a mosdó és a raktárajtót beütötte, az ügyeletes orvos rendőrt hívott, garázdaság gyanúja miatt a rendőrség eljárást indított. Azt már a mentőszolgálat munkatársától tudjuk, hogy a riasztás után az oroszlányi mentősök hamar megérkeztek az orvosi rendelőbe. Akkor már az ajtót be volt törve, a rendőrök is a helyszínen tartózkodtak. Később még érkeztek rendőrök a rendelőbe. A mentősöket senki nem fenyegette. 40 percig próbálták éleszteni a férfit, de már nem tudtak rajta segíteni.

 

– Máshol is előfordulhat ilyen eset. Nálunk sem ez volt az első, de azért nem gyakori. Összecsődültek a romák, erős érzelmi megnyilvánulások zajlottak le néhány perc alatt. Azóta már elnézést kértek – teszi hozzá dr. Mátics István, akitől azt is megtudjuk, a család egy része konszolidált életet él, asszimilálódtak.

 

– Nem sokkal később felhívtak valakik, hogy segítenének megvédeni a rendelőintézetet, de nem kértem ebből – mondja a főorvos, aki nem felejti el megemlíteni: a család egyik tagja megcsináltatja a tönkrement ajtókat is. Frigur Zoltán kedden egy asztalossal már fel is mérte a károkat, de már szombaton is a helyszínre sietett.

 

– Amikor odaértem, már nem volt balhé. Harmincan biztos nem voltunk itt, talán tizen. Elítélem, ami akkor történt, remélem ilyen nem fog többet előfordulni, nem kell három kocsi rendőrnek az ügyeletre mennie a jövőben. Elnézést szeretnék kérni a romák nevében. Szeretném, ha nem általánosítanának az emberek. Szombaton azonnal a helyszínre siettem, a rendőrök is megbíztak bennem, a többiekre is rászóltam, hogy most már álljon meg a menet. A rokonok nagy része már lement Kaposvárra, ott temetjük el a rokonomat – osztja meg velünk gondolatait Frigur Zoltán, aki tisztában van vele, hogy az ügyeletes orvos mindent megtett, négyszer élesztette újra a beteget, ezért tőle is elnézést kér.

 

Léber Gabriellától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense kiemeli: egy ember ellen indítottak garázdaság miatt eljárást, az oroszlányi járőrök pedig azért hívtak erősítést, hogy megelőző intézkedésükkel felkészüljenek minden eshetőségre.

 

– A családtagok nem támadtak rá az orvosra, nem fajult tettlegességig a felfokozott hangulat. Senkit nem állítottunk elő. A helyi rendőrkapitány becslése alapján viszont húsz-huszonöt ember lehetett a helyszínen. Először egy járőrpár vonult a rendelőintézethez, őket a doktor úr hívta, majd Tatabányáról még hatan követték őket és három bevetési szolgálatos kolléga is a helyszínre sietett – teszi hozzá a sajtóreferens.

 

Dr. Úr Mihály, aki szombaton ügyeletes orvosként próbálta újraéleszteni a beteget, ennek ellenére következő, csütörtöki ügyelete alatt csak rendőri kísérettel hajlandó kimenni. Hangsúlyozza, hogy nem rasszista, nem általánosít, de megviselték a történtek. Az újjáélesztés közben csak a betegre koncentrált, de azóta sem tudja kiverni fejéből az esetet.
– Villámgyorsan gyűlt össze a csapat, ordítoztak, fenyegetőztek. Az első gondolatom az eset után az, hogy elég volt. Egyébként is sok baj van az egészségügyben, de elment a kedvem a pályától. A dadi betegeim együttérzőek, sőt, több orvos kolléga is felhívott, hogy vigyázzak magamra, együtt éreznek velem – osztja meg velünk tapasztalait dr. Úr Mihály.

 

C-PRESS - kemma.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek