Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Cigányüldöző rendőrségre lenne szükség" - Jön a csendőrség!
2009-01-21 08:28
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Cigányüldöző rendőrségre lenne szükség" - Jön a csendőrség!Van-e annál szebb, mint amikor kormánygyűlöletükről elhíresült polgármesterek dühükben elvakulva bőszen döngetik a nyitott kapukat? Nincs hát! De azt is láthatjuk, hogy a néhány agyament ezt pontosan tudni látszik, és jelenleg a kegyetlennek tűnő jövő efféle „aláágyazása" folyik.

 

 

 

 

Hét falu – már ha Újpestet is ide soroljuk, ami vezetője ismeretében nem is sértő – szövetséget alkotott.

Heten – mint a közmondásosan jóindulatúak – összefogtak. (Magam egyszerűen írnám le, mert megtanultam annak idején a sorok között olvasni. Cigányüldöző rendőrségre lenne szükség.)

Aszongya az egyik főokos, hogy „egy olyan különálló rendőrség felállítására van szükség, amely a kisebb fajsúlyú helyi lopások, garázdaságok ügyében járna el.” „Különálló” rendőrséget követelni kábé olyasmi, mint a szőkék felpofozásának nem­zeti irodája, esetleg a bolsevikellenes fényszűrő liga megalapítása iránti népi kez­deményezés.

A valós cél azonban – természetesen – nem ez, hanem az, hogy cicázzanak végre ismét a szép csendőrtollak. Amint azt a vonatkozó urak – említsük csak Franka Tibort – pontosan tudják, hamarosan csendőrök grasszál­nak majd településeiken. Erre a jogalkotó könnyelműen lehetőséget biztosított, nyilván fel sem mérve, mit szabadíthat az országra. Ha egy önkormányzat úgy dönt, hogy a mezőőröket átkereszteli, máris csendőrcsákós dolgozók sétifikálhatnak a falvak utcáin.

A jogszabály ugyanis nem akadályozza meg, hogy egy helyi rendelet révén – horribile dictu – holnaptól „Csend- és mezőőrség” felügyelje a rendet. Sőt! Ráadásul a költségek felét az állam állja
 
"Cigányüldöző rendőrségre lenne szükség" - Jön a csendőrség! 
 
Aki figyelmesen olvassa a szabályokat, láthatja: „a mezőőr feladata, hogy a működési területen a mezőgazdasági termőföld, mezőgazdasági termények és termékek, gépek, felszerelések és eszközök, háziállatok, mezőgazdasági, valamint geodéziai építmények, földmérési jelek őrzését biztosítsa. A mezőőr az őrzött vagyont veszélyeztető vagy károsító cselekmény elkövetésén tetten ért személyt személyazonosságának igazolására, a jogellenes cselekmény abbahagyására és a terület elhagyására köteles felszólítani. Azt a járművet, amelyről alaposan feltételezhető, hogy azon jogellenesen szerzett szállítmány van, köteles feltartóztatni, a jármű vezetőjét és a járművön, illetve az abban tartózkodókat igazoltatni. A mezőőr azt a személyt, aki a nála vagy a feltartóztatott járművön levő szállítmány megszerzésének jogszerűségét nem igazolja, köteles a legközelebbi rendőri szervhez bekísérni. A mezőőr a jogellenesen szerzett terményt, terméket, tárgyat, állatot, az elkövetéséhez használt eszközt köteles elvenni, és azokat a legközelebbi rendőri szervnek átadni.”

És ami a legfontosabb: a mezőőr egyéb, nem a feladatkörébe tartozó feladattal is megbízható – a munkáltató utasítása alapján. A mezőőr tehát lényegében a rendőröket megillető jogosítvánnyal rendelkezik, azonban csupán a faluvezetésnek tartozik beszámolással – és hálával kinevezéséért –, tegyen jogkörében bármit. És az már tényleg csak apróság, hogy a derék képviselők a mezőőr működését bármikor kiterjeszthetik a falu teljes belterületére is. Puskával a vállon, szinte korlátlan felhatalmazással a zsebben!

Akármilyen borzalmasan hangzik is: a kakastollbiznisz akár holnap elkezdődhet!
 
C-PRESS - Népszava -Veress Jenő
 
 
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek