Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szűcs javaslata: családi pótlék a rászorultság alapján
2009-01-20 07:47
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Szűcs javaslata: családi pótlék a rászorultság alapjánAkár 150 ezer munkavállaló válhat feleslegessé a gazdasági válság következményeként, de többségük helyzete átmeneti, foglalkoztatójuk támogatásával elkerülhető, hogy munkanélkülivé váljanak - egyebek mellett erről beszélt Szűcs Erika szociális miniszter azt követően, hogy az Állami Foglalkoztatási Szolgálat vezetőivel tanácskozott az év legfontosabb teendőiről.

 

 

Szólt a családi pótlékkal kapcsolatos tervekről is, konkrétumot ugyan nem árult el, de úgy fogalmazott, azt javasolja a miniszterelnöknek, hogy érvényesítsék a rászorultság elvét.

 

Belátható időn belül fellendülés várható – egyebek mellett így fogalmazott Szűcs Erika azt követően, hogy az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) országos szakmai értekezletén vett részt, melyen az idei év kiemelt feladatairól tanácskoztak. Megjegyezte ugyanakkor, hogy vélhetően alábecsülték a válság miatt fölöslegessé váló dolgozók 50-100 ezres létszámát, ma a 150 ezret sem tartja túlzónak. Ez nem azt jelenti, hogy ennyien munkanélkülivé válnak – mondta, a bajba került cégek ugyanis többféle támogatást igényelhetnek ahhoz, hogy megtartsák munkavállalóikat. A szociális minisztérium összesen csaknem 100 milliárd forinttal segíti a foglalkoztatókat abban, hogy a krízist átvészeljék. Kifejtette, hogy a gazdasági válság elsősorban nem a hátrányos helyzetű térségeket, hanem a fejlett régiókat érinti. Az ÁFSZ hangolja össze a munkavállalók és a cégek között a kapcsolatot, éppen ezért felelőtlennek nevezte azt a költségvetési módosító indítványt, amely a szolgálat állami forrásainak egymilliárd forintos megkurtítását javasolta. Úgy vélte, hogy a jelenlegi helyzetben erősíteni, nem pedig gyengíteni kell a tevékenységét, elsősorban a szolgáltatást és együttműködést kell fejleszteni.

Megjegyezte azt is, hogy 2008-ban novemberig egyértelműen javult a foglalkoztatási helyzet Magyarországon. Mintegy 32 ezerrel nőtt a főiskolai, 30 ezerrel pedig az egyetemi végzettséget igénylő munkahelyek száma, és emelkedett a teljes gazdaság munkaerőigénye is. Erre a kedvező helyzetre „zúdult rá” a gazdasági válság.

Ezzel kapcsolatban Gúr Nándor, az ÁFSZ szakmai felügyelő tanácsának elnöke kijelentette: az elmúlt hat év mindegyikében többen dolgoztak, mint az azt megelőző négy év bármelyikében. Szólt arról is, hogy a válság megoldásához a pénzügyi kondíciókon kívül törvényi változások is várhatók: egyebek mellett a rendezett munkaügyi kapcsolatokról szóló jogszabályon változtatnak. A tervek szerint egy-egy szabálysértés miatt nem zárják ki az érintett céget az állami pályázatokból.

Tukacs István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, kormánybiztos azt javasolta, tekintsék válságövezetnek, ahol akár egyetlen munkahely megszűnése a térség gazdasági viszonyainak felborulását jelenti. A cégek itt gyors segítségre számíthatnak, egyebek mellett finanszírozási, hitelezési problémáikat oldhatják meg pályázat útján nyerhető pénzzel. A tanácskozáson szó volt arról is, hogy a támogató forrásokhoz a pályázat benyújtását követő egy hónapon belül hozzájuthatnak a vállalkozások.

A szociális miniszter szólt a családi pótlékkal kapcsolatos tervekről is: megjegyezte az alapkérdés nem a gyermekek után járó támogatás módosítása, hanem az egész szociális ellátórendszer módosítása. Jelenleg ugyanis lehetetlen követni, hogy egy család mennyi szociális transzfert kap, hiszen nincs összeegyeztetve az állami és az önkormányzati támogatás. Megjegyezte ugyanakkor, a gyermekeket egyformán támogató szemlélet nem csökkenti a társadalmi különbséget. A miniszterelnöknek azt javasolja, hogy szélesítsék a rászorultság elvét.
 
C-PRESS - Népszava Online
 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek