Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gyurcsány még nem tudja, hogy hol a mélypont
2009-01-16 09:11
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Gyurcsány még nem tudja, hogy hol a mélypontJanuár 29-re rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a kormány - mondta csütörtökön Gyurcsány Ferenc újságírók előtt. A kormányfő hangsúlyozta: az ülésen a parlament előtt mondhatja el a kormány a gazdasági válság kapcsán kialakult helyzetről a véleményét és a tervezett intézkedéseket.A miniszterelnök hozzátette: elsősorban adóreformot, valamint a foglalkoztatás és a szociális rendszer átalakítását tartja szükségesnek a kabinet.

 

 

 

További újdonság, hogy a miniszterelnök vezetésével új kormányzati kabinet jön létre: a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központnak (KVVK) Gyurcsány Ferenc mellett a gazdasági miniszter, a pénzügyminiszter, a szociális miniszter és a kancelláriaminiszter lesz a tagja. A testület kéthetente ülésezik és feladata a válság kezeléséhez szükséges szabályozási döntések előkészítése, illetve meghozatala, illetve adott esetben célzott, egyedi beavatkozás eldöntése a válság miatt bajba kerülő vállalatok és munkahelyek megmentése érdekében.

A KVVK mellett ugyanakkor tovább ülésezik heti rendszerességgel a Tukacs István kormánybiztos vezette szakértői válságkezelő testület is. A KVVK egyébként nem jár külön kormányzati apparátussal, így költséggel sem - tette hozzá a miniszterelnök.

 

Gyurcsány még nem tudja, hogy hol a mélypont

 

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: „szédítő és sorsfordító változások elején” van az ország, olyan változások jönnek, amilyet „még a szüleink sem láttak és nem lehet megmondani, hol van a válság mélypontja”.

A kormányfő elmondta: az adóreform területén a kormány elsősorban a munka terheinek csökkentésén gondolkodik, emellett élénkítené az állami és nem állami beruházásokat, valamint a keresletet. „A jelenlegi helyzetben nem szabad adót emelni, hanem inkább kiadást kell csökkenteni” - fogalmazott a pártelnök-miniszterelnök. A foglalkoztatás területén az Út a munkához programhoz hasonlóan azokon a területeken, ahol a versenyszféra nem tud munkát adni, ott a helyi közösség kezébe adnának forrásokat. A szociális rendszerben pedig tovább erősítenék a célozottságot.

A miniszterelnök kész a változtatásra

Gyurcsány Ferenc hozzátette: ezeken a legfontosabb területeken kívül a kormány hajlandó lenne változtatni a politikai képviselet és az igazgatás területein is. A kormányfő úgy fogalmazott: akár holnap hajlandó lenne megállapodni, egy egyfordulós, arányos, tisztán listás választási rendszerben és egy 200 fős parlamentben. Emellett a kormány olcsóbbá és hatékonyabbá tenné az önkormányzati rendszert is, ezek azonban kétharmados többséget igénylő kérdések.

A költségvetéssel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc elmondta: Magyarország nem engedheti meg magának, hogy 4-5 százalék legyen a költségvetés hiánya, azonban a jelenlegi 2,6 százalékos terv „sincs kőbe vésve”.

A miniszterelnök pénteken tájékoztatja az MSZP frakcióját, ezt követően vasárnap a kormány tagjaival, a frakció és az Országos Választmány vezetésével, valamint az MSZP megyei elnökeivel találkozik. Január 24-én a párt Országos Választmánya előtt mond beszédet, majd 28-án egész napos ülést tart a kormány, ahol már a kiosztott feladatok első eredményeiről, így az első módosításokról egyeztetnek. Szintén 28-án a kormányülést követően délután pedig újabb frakcióülést tart az MSZP. A kormányfő azt kezdeményezi, hogy az Európa parlamenti választások idejére se függessze fel munkáját. A kormány ugyanis február végétől folyamatosan terjeszti a reformokhoz szükséges törvényeket az Országgyűlés elé.

 

C-PRESS - oco.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek