Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Milliárdos MSZP-s és az ágrólszakadt fideszes - jön a vagyonnyilatkozatok évadja
2009-01-13 09:28
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Milliárdos MSZP-s és az ágrólszakadt fideszes - jön a vagyonnyilatkozatok évadjaMár csak három hét és ismét mindenki kedvére mazsolázhat az országgyűlési képviselők friss vagyonbevallásai között.

 

 

 

Bár a Parlamentben a tavaszi ülésszak csak egy hónap múlva, február közepén kezdődik, azért egy feladatot addig is minden honatyának teljesíteni kell: be kell számolnia a vagyoni helyzetében tavaly bekövetkezett esetleges változásról. A törvényhozás tagjainak erre idén február 2-ig van lehetőségük. A nyilatkozatban vagyoni, jövedelmi - és gazdasági érdekeltségéről kell nyilatkozniuk a honatyának.

Egy ciklusban hatszor

A hatályos jogszabályok szerint a képviselők egy ciklusban hat alkalommal - mandátumuk érvényességének megállapításakor, megbízatásuk megszűnésekor, és minden év januárjában - tesznek vagyonnyilatkozatot. A dokumentum néhány politikusnál csak egy-egy tételt tartalmaz, de például a leggazdagabb képviselőnek, a szocialista frakcióban helyet foglaló Kapolyi Lászlónak legutóbb még ki is kellett pótolnia a formanyomtatványt néhány oldallal. Vagyontárgyairól, gazdasági érdekeltségeiről, megtakarításairól szóló beszámolója ugyanis majdnem harminc oldalra rúgott.

Aki nem hiszi

A közvélemény néhány esetben meglehetősen tamáskodva fogadta a politikusi vagyonnyilatkozatokban foglaltakat. A törvény azonban lehetővé teszi, hogy bárki kezdeményezhesse a dokumentumban leírtak valóságtartalmának ellenőrzését. Ezt külön eljárásban az Országgyűlés mentelmi bizottsága vizsgálhatja. Ilyen ellenőrzést bárki kezdeményezhet az Országgyűlés elnökénél. A testület azonban csak akkor folytatja le az eljárást, ha a kezdeményezés megjelöli a vagyonnyilatkozatnak azt a részét és annak tartalmát, amelyet kifogásoltak.

Vezető politikusokkal szemben már többször is kezdeményeztek ilyen eljárást. Abban az esetben azonban, ha az érintett képviselő pontosítja nyilatkozatát, és ezzel pótolja a hiányzó tételeket, a mentelmi bizottság nem vizsgálódik. Így történt ez például akkor is, amikor két szocialista képviselő Orbán Viktor Fidesz elnökkel szemben kezdeményezett ilyen vagyonnyilatkozati eljárást. Arra sincsen lehetőség, hogy ugyanazokkal a kifogásokkal kezdeményezzenek új eljárást.

Legek

A leggazdagabb honatya tavaly az ötmilliárdos vagyonával az ország legmódosabb embereinek százas listáján is stabil hellyel rendelkező Kapolyi László volt. A vagyontalan képviselők versenyében senki sem veszélyezteti a fideszes Ágh Péter utolsó helyét. Az ellenzéki honatyának tavaly év elején beadott nyilatkozata alapján sem ingatlana, sem egyéb vagyontárgya nincs, csupán másfél millió forint készpénze, illetve egymilliós bankbetétje.

Be kell nyújtani

A vagyonnyilatkozat benyújtása minden honatya számára kötelező. Aki ezt mégis elmulasztja, nem részesül tiszteletdíjban, és nem gyakorolhatja képviselői jogait, mandátumának megszűnésekor pedig nem kap végkielégítést. Amennyiben pótolja az elmaradást, ezek a szankciók megszűnnek vele szemben. Tavaly két képviselő nem adta le vagyonnyilatkozatát. A beteg és folyamatos ápolásra szoruló Horn Gyula és Toller László. Mindkét politikus családja jelezte: nem nyújtják be a dokumentumot. A szocialista honatyák ezért semmiféle juttatásban nem részesülnek, de mandátumukat megtarthatták.

 

C-PRESS - STOP!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek