Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ferencváros: az olcsó kenyérrel meg a csirkefarháttal lehet kampányolni
2009-01-13 09:22
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ferencváros: az olcsó kenyérrel meg a csirkefarháttal lehet kampányolniKiszelly Zoltán politológus szerint két hét múlva Ferencvárosban eldőlhet, hogy a Jobbik, vagy az SZDSZ a harmadik erő, az MSZP várhatóan az otthonmaradásra és az újabb érvénytélen választási eredményre fog játszani, míg a Fidesz mostani szavazói mellé keres még egy-egy embert.

 

 

 

Kiszelly Zoltán politológus úgy véli, a hétvégi, alacsony részvétel miatt érvénytelen ferencvárosi időközi választáson azért volt a csekély az érdeklődés, mert a kopogtatócédula-gyűjtési időszak alatti botrányok miatt nőtt a politikától való elfordulás és csalódtak az emberek a pártokban. Szerinte most már mindenki számára egyértelmű lett, hogy a politikusok nem csak nem mondanak igazat, hanem a választásokon manipulálnak is az ajánlószelvényekkel.

Otthonmarasztaló tényező volt még, hogy a szavazásnak nem volt igazi tétje, a parlamenti erőviszonyok nem változnak tőle, így a szavazókat nem érdekelte igazán, mi történik. Kiszelly szerint, minden más marasztaló tényező, mint a hideg, vagy a sok, politika iránt érdektelen fiatal szavazó csak ez után vehető számításba.

Kenyér és csirkefarhát

A mostani szavazatszámokból egyébként arra lehet következtetni, hogy a Fidesz jól tudta mozgósítani a biztos szavazóit, de azok már nem tudták meggyőzni a szomszédot, vagy a barátokat, hogy menjenek el velük voksolni. Az MSZP-nél ugyanez volt a helyzet, de náluk már a biztos szavazók mozgósításával is gondok lehettek. Míg a harmadik helyezett Jobbiknál elmondható, hogy ők szinte majdnem az összes szavazót el tudták hozni, akik kopogtatócédulát adtak nekik. Ez - Kiszelly szerint - tipikusan jellemző az ilyen pártokra, mert szavazótáboruk nem nagy, de nagyon fegyelmezett és mindenáron kitartanak párt mellett.

A negyedik helyezett SZDSZ-nél pedig látszik, hogy gondok vannak országos és helyi szinten is. Esetükben Gegesy Ferenc SZDSZ-es ferencvárosi polgármester politikai sikerei sem érvényesültek, mert Gegesy nem kampányolt egyértelműen az SZDSZ-szel. A leadott szavazatok tekintetében utolsónak számító Humanista párt szereplését Kiszelly úgy értékelt, ez egy jó szárnybontogatás volt, viszont az is látszik belőle, hogy kívülről milyen nehéz a parlamentbe kerülni. Ráadásul az ilyen zöld, alternatív, elvontabb témát képviselő pártoknak jelentősen rontja az esélyeit a rossz gazdasági helyzet, mert ilyenkor az olcsó kenyérrel, meg a csirkefarhát árával lehet szavazatokat gyűjteni.

Az MSZP az otthonmaradásra fog játszani

A politológus úgy látja, a második forduló legnagyobb kérdése, hogy a harmadik helyért vívott harcban sikerül-e fordítania az SZDSZ-nek és megveri-e a Jobbikot. Ha nem így lesz, akkor a radikális párt a júniusi EP-választásig már nem az ötszázalékos küszöb átlépéséről beszélhet, hanem a programjáról és ez a Jobbik igazi sikere lenne - mondta. Az SZDSZ-nek csak akkor van esélye fordítani, ha a következő voksoláson a Jobbik ellen kampányol, és magát úgy tünteti fel, mint radikális jobboldali pártot a harmadik helytől - és az ezt követő megerősödéstől - kiütni képes egyedüli megoldás.

A két nagy párt esetében egyértelműbb a helyzet - vélekedett. A Fidesz nyilván arra fog törekedni, hogy minél jobban mozgósítson és saját támogatói közül, minél több embert elvigyen szavazni. Az MSZP pedig látva az esélytelenséget - hisz most vasárnap fele annyi szavazatot sem kaptak, mint a fideszes jelölt - elképzelhető, hogy egy hideg kampánnyal, az otthonmaradásra és az újabb érvénytelenségre fog játszani, hiszen egy betöltetlen parlamenti mandátum nekik még mindig jobban jön, mint egy Fidesz által betöltött.

 

C-PRESS - STOP!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek