Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Megszólalnak a pártok a ferencvárosi választásról
2009-01-12 10:03
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Megszólalnak a pártok a ferencvárosi választásrólÉrvénytelen a ferencvárosi időközi választás első fordulója, miután vasárnap este hét óráig nem jelent meg az urnák előtt a választásra jogosultak fele. A szavazatok több mint felét az előzetes eredmények szerint a Fidesz-KDNP jelöltje, Bácskai János kapta.

 

 

 

A főváros 12-es számú országgyűlési egyéni választókerületének szavazóköreiben 8.084-en jelentek meg. (Ez a 31.058 választópolgár 25,91 százaléka.) 8.005-an szavaztak érvényesen. A választás érvényességhez 50 százalékos részvétel kellett volna, így a két hét múlva tartandó második fordulóban újra indulhat mind a hat jelölt.

Az MTI-nek átadott adatlap szerint a legtöbb szavazatot, 4.697-et Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta (58,67 százalék). Második az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás lett 1.850 szavazattal (23,11), míg a harmadik a Jobbik jelöltje, Szegedi Csanád 681 vokssal (8,5 százalék). Negyedik lett az SZDSZ jelöltje, John Emese 419 szavazattal (5,23 százalék), ötödik Várady Tibor, a Humanista Párt jelöltje 295 vokssal (3,68 százalék), míg Paulik Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje 63 szavazatot kapott (0,78 százalék).

Szijjártó Péter szerint a ferencvárosiak nyilvánvalóvá tették, hogy komoly változást akarnak és a Fidesz megtiszteltetésnek veszi, hogy ezzel a változtatással őket akarják megbízni. A Fidesz szóvivője hozzátette: köszönetet szeretnének mondani azoknak az embereknek, akik a nagy hideg és a - mindenfajta jogszabályi megalapozottság nélkül elrendelt - szmogriadó ellenére elmentek szavazni és elmondták a véleményüket. Szijjártó Péter reményét fejezte ki, hogy két hét múlva még többen voksolnak majd.

Az MSZP szerint az alacsony részvétellel a nemtetszésüket fejezték ki a ferencvárosi választópolgárok az ajánlószelvény-gyűjtéssel kapcsolatos botrány miatt - mondta Burány Sándor. Az MSZP fővárosi elnöke nem értett egyet azzal a felvetéssel, hogy a kormányzati politikával való elégedetlenséget fejezheti ki az, hogy MSZP jelöltjére jóval kevesebben szavaztak, mint a fideszére. Úgy vélte, az alacsony részvétel miatt összehasonlíthatatlanok az arányok. Burány Sándor szerint az előzetes eredményekből az látszik, hogy elsősorban a radikális és a szélsőjobboldali szavazók tartották ezt a választás fontosnak, ennek tudható be a Jobbik harmadik helye.

Szegedi Csanád szerint a ferencvárosi választók történelmet írtak, mert bebizonyosodott, hogy a fővárosban is harmadik erővé vált a Jobbik. A párt ferencvárosi jelöltje elmondta, külön öröm a számukra, hogy az eredmény alapján kijelenthető: az "SZDSZ megszűnt létezni". A párt országos alelnöke szerint három lehetséges választás előtt állnak az emberek az országban: az eddig is megszokott kisebb-, vagy a nagyobb rosszat választják, vagy a magyar nemzeti sorskérdésekben mindig határozott álláspontot képviselő Jobbikot.

A politikusokat és a sajtót erősen foglalkoztatta az időközi választás, de a szavazókat kevésbé - reagált John Emese az MTI-nek. Az SZDSZ jelöltje hozzátette: a nagyon alacsony részvétel mellett az időközi választáson megerősödött a szélsőséges párt. John Emese véleménye szerint az viszont látható, hogy az alacsony részvétel és a választások körül kialakult helyzet ellenére az SZDSZ a közvélemény-kutatások eredményeinél jobban szerepelt.

Várady Tibor szerint a Humanista Pártra szavazó emberek hangja erősödni fog a második fordulóban és megduplázzák az eredményt. A párt jelöltje az MTI-nek azt mondta, gratulálnak a ferencvárosiaknak, hogy feltörték a jeget és a párt 3,68 százalékot ért el. Ez nagyon biztató eredmény - közölte. Véleménye szerint az alacsony részvétel bebizonyította, hogy az emberek többségének elege van a jelenlegi politikából. A kiábrándultakhoz szólunk, megmutatjuk hogy nem csak a korrupt parlamenti pártok és a szélsőjobboldal között lehet választani, van humanista alternatíva is - fogalmazott.

Paulik Péter szerint a két nagy párt vetélkedésének és az általuk gerjesztett feszültségnek köszönhető, hogy érvénytelen lett a ferencvárosi időközi országgyűlésiképviselő-választás. A Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje azt mondta, az eredmény az ország megosztottságát tükrözi és az emberek nem látják a kiutat.

Az MDF a rendőrségen tett feljelentéssel fejezte ki elégedetlenségét a ferencvárosi jelölő eljárás miatt, a ferencvárosi lakosok pedig az otthonmaradásukkal jelezték nemtetszésüket - reagált Herényi Károly, a párt elnökhelyettese az érvénytelennek bizonyult vasárnapi választás részvételi arányára az MTI-nek.

Ferencvárosban azért kellett időközi választást tartani, mert Gegesy Ferenc (SZDSZ) polgármester tavaly szeptember közepén lemondott parlamenti mandátumáról, amelyet a 2006-os választáson szerzett a budapesti 12-es számú országgyűlési egyéni választókerületben.

Korábban a helyi választási bizottság Jobbik által delegált tagja hívta fel a sajtó figyelmét arra, hogy az MDF ajánlószelvényeinek jelentős része álláspontja szerint fénymásolt hamisítvány. Az Állami Nyomda szakértői azt állapították meg, hogy három párt - az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt - által leadott összes ajánlószelvény 73 százaléka valóban hamis. Ezért e három párt jelöltjei nem indulhattak az időközi választáson.

Politológusok szerint a botrányokkal tarkított kampány is hozzájárult a kisebb részvételhez, ennél fogva sem az alacsony részvétel, sem a pártok sorrendje nem meglepő - mondták a választás eredményéről egybehangzóan az MTI-nek, de míg Kiszelly Zoltán szerint a pártok a következő uniós és országgyűlési választásokra nézve tanulságokat vonhatnak le a voksolásból, addig Juhász Attila azt mondta: az időközi választásokból nem lehet általános következtetéseket leszűrni.

 

C-PRESS - HírExtra

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk