Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gyilkosok vagyunk?
2009-01-11 16:36
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Gyilkosok vagyunk?Amikor a csepeli kettős gyilkosság elkövetőiről még senki nem tudott semmit, a Hír TV a következő nyomon indította el nézőit: az iskolába túlnyomórészt cigány tanulók járnak, egyikük (az iskola egyik munkatársa szerint) azt mondta az igazgatónak, aki nem hagyta őt kedvére verekedni, hogy "ki fogunk nyírni". A Hír TV riportere figyelmeztette a nézőket, hogy még semmi biztosat nem tudunk, de a gyenge föltételezés a hálón természetesen villámgyorsan ténnyé erősödött.

 

 

 

A kis magyar szájbertér fórumai megteltek ilyesféle párbeszédekkel: "- lehet, cickányok voltak... nem kapták meg az újévi segélyt... - Ja, és eljött az orosz tél is rendesen. Beszopatnak most a zsidók rendesen! Mert véletlenül se higgye senki, hogy ehhez a gázelzáráshoz nincs közük!... - Még ha MSZPs is volt (ti. az áldozat - R. S.) ez egy brutális gyilkosság. Csúnyán nézett egy cigánypurdéra? Vagy fekete ruha volt rajta? Az elkövető nem barnabőrű meg hátrányos helyzetű hanem CIGÁNY... - Az ötmila (ti. a nyomravezetőnek felajánlott díj - R. S.) megmarad, elkövető nem lesz! Cigányt nem szabad efféle dolgokért piszkálgatni! Na persze, ha az áldozatok zsidók voltak, az más, holnapra meglesz a tettes..." (Hunhir.hu, online közéleti napilap)

 

És másnapra meglett a tettes. Zsidó se kellett hozzá. Ha a véletlenek nem játszanak össze olyan szerencsésen, hogy az a tettes meglegyen, már Csepelen masírozna a gárda. Hangosan romázna a szónok, kórusban zsidózna hozzá a közönség. Legfeljebb kívülről jönne az a szónok, nem talált volna (remélhetőleg) helyben olyan véresszájú rasszista polgármestert, mint Kiskunlacházán, ahol a Hír TV úgyszintén megtalálta a roma gyilkosokat, mielőtt a rendőrség megállapította volna, hogy semmi közük a megerőszakolt kislány halálához.

 

Az évi pár száz magyarországi gyilkosság pár száz elkövetője között föltétlenül akad roma, gádzsó, zsidó és goj egyaránt, tehát mindenki olyan gyilkost talál magának, amilyet akar. Ha most nem jött be, majd bejön legközelebb. Ha itt nem, akkor ott. Minden gyilkos alkalmas rá, hogy szép nagy csoportok gyilkos természetét igazolja. Ez nem tények, hanem szemlélet kérdése. Ha az elkövetők bűneit kivetítjük a fajtájukra, mindenki elkövető lesz. Mi is természetesen. Csupán a történelmi helyzet sajátosságaitól függ, mekkora esélyük van rá az ártatlanok különböző csoportjainak, hogy egy gyilkos fajta egyedeiként kezeljék őket.

 

Kedves gádzsó olvasóinkat ez a veszély itt és most kevéssé fenyegeti. Nézzenek magukba: ha cigány lett volna a tettes, úgy érezték volna-e, hogy ez a tény joggal befolyásolhatja "a" cigányok megítélését? S most, hogy tudják, gádzsó a tettes, úgy érzik-e, ez a tény joggal befolyásolhatja "a" gádzsók megítélését? Önmagukét, szüleikét és gyermekeikét? A kedves gádzsó olvasó bizonyára ugyanazt válaszolja mindkét kérdésre, hiszen becsületes ember, nem mér kettős mércével. Vagy mindannyian gyilkosok vagyunk, akik nem vagyunk gyilkosok, vagy egyikünk sem az.

 

Szombati lapszámunk nyomtatott változatában Kiskunhalas polgármesterét illettem a kiskunlacházi polgármester által "kiérdemelt" jelzőkkel. Nagyon röstellem a dolgot. Elnézést kérek Kiskunhalas polgármesterétől és az olvasóktól! Révész Sándor

 

C-PRESS - NOL

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek