Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Fodor környezeti forradalmat akar és bízik az EP-választás sikerében
2009-01-08 23:16
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Fodor környezeti forradalmat akar és bízik az EP-választás sikerébenEnergetikai reformot sürget Fodor Gábor, aki szerint az orosz-ukrán gázvita nyomán előállt helyzetet hosszú távon csak az alternatív energiaforrásokra való átállással lehet kezelni. Az SZDSZ elnöke a távirati irodának adott interjújában azt is elmondta, biztos abban, hogy pártja sikeresen szerepel az európai parlamenti választásokon.

 

 

 

Fodor Gábor az orosz-ukrán gázvita kapcsán azt mondta, a szállítások leállítását követő válság rávilágít arra, hogy mennyire kritikus helyzetben van Magyarország és több európai állam, amelyek egyoldalúan függenek az orosz gáztól. A politikus véleménye szerint éppen ezért kerül előtérbe más vezetékek, elsősorban a Nabucco megépítése, de ezeknél is fontosabb a megújuló energiákra való átállás. Az SZDSZ azt szorgalmazza, hogy Magyarország 2009-től kezdje el ezt a „környezeti forradalmat” – mondta Fodor Gábor. Egyúttal felhívta rá a figyelmet, hogy ez a forradalom napjainkban a környezettudatos energiák terén zajlik, mert a nap-, a szél- és a bioenergia használata csökkenti az energiafüggőséget, óriási lehetőséget ad a tudománynak, a kutatásnak, az innovációnak, és komoly gazdasági lehetőséget rejt magában. A pártelnök hozzátette: jelenleg világszerte éppen az okoz problémát, hogy a gazdaságok nagymértékben függenek a gáztól és az olajtól. Véleménye szerint ez környezetszennyező, ráadásul emiatt sok állam kiszolgáltatja magát a nem demokratikus berendezkedésű országoknak. A távirati iroda kérdésére azt mondta, hogy Oroszországra sem úgy tekint, mint az európai értelemben vett demokratikus normáknak megfelelő országra.

Fodor Gábor kitért arra is, hogy a 2009-es év az energiaválságon túlmenően az általános gazdasági és pénzügyi válságról fog szólni. Elmondta, hogy az SZDSZ éppen az utóbbiak kirobbanása miatt változtatta meg véleményét, és állt a költségvetés elfogadása mellé. Véleménye szerint az idei évnek viszont már „nem a tűzoltásról kell szólnia”, hanem az évek óta halogatott reformokba kell belekezdeni. Mint közölte, az SZDSZ támogatja az ország jövőjét szolgáló változásokat, így például az adóreformot is. „Ettől függetlenül nem lehetünk mindennel elégedettek, mert nem olyan országot akarunk, amelyet a mai magyar politikai kultúra jellemez, ráadásul sokan a rendszerváltás veszteseivé váltak, és máig sok az elesett ember” – tette hozzá. Ennek kapcsán a következő nagy feladatként a magyar szociálpolitika átalakítását nevezte meg úgy, hogy az a rászorultsági elvet helyezze a középpontba.

A kormány politikájáról beszélve azt mondta, hogy a kisebbségi kormányzás a legtöbb kérdésben nem tudott változást hozni. Véleménye szerint a koalíció szakadását követően a kabinet legfontosabb eredménye, hogy sikerült szabad demokrata segítséggel elfogadni a költségvetést, de az alapkérdéseket továbbra sem oldották meg. Bírálatként hozzátette, hogy a kormány kevés érdemi tettet hajtott végre, és nincs igazi, átfogó koncepciója arról, hogy milyen változásokat szeretnének elérni. A közelgő európai parlamenti választások kapcsán azt mondta, az SZDSZ büszke arra, hogy öt éve két képviselőt delegált Brüsszelbe, és biztosak abban, hogy a következő választásokon is sikerrel fognak szerepelni. Csak akkor lehet erős és hatékony a magyar érdekek képviselete az Európai Parlamentben (EP), ha nemcsak a szocialista és a néppárti, hanem a liberális frakcióban is ül magyar képviselő. Az európai politikai kultúrától idegen a kétpártrendszer, és az elmúlt években az a tendencia figyelhető meg, hogy a kisebb pártok tovább növelték a támogatottságukat az unió országaiban – mondta el Fodor Gábor.

Hozzátette, hogy sikernek azt tartanák, ha újra képviselőt tudnának juttatni az Európai Parlamentbe. „Biztos vagyok benne, hogy ezt az akadályt az SZDSZ sikerrel fogja venni” – hangsúlyozta. Egyelőre nem árulta el, hogy ki vezeti majd a szabad demokraták EP-listáját, csak annyit mondott, hogy erről a párt országos tanácsának február eleji ülésén dönthetnek majd. A párt tavaly decemberi frakcióvezető-választásáról azt mondta, hogy nem lesz megosztott az SZDSZ, mert belső vitáik lezárultak, és „a legszorosabb együttműködésben” dolgoznak együtt Kóka Jánossal. A IX. kerületi időközi választásról azt mondta, hogy minden pártot érintett a ferencvárosi botrány, de ez nem mentesíti a liberálisokat a problémák alól. Véleménye szerint ebben az ügyben a lehető legkorrektebb és legtisztességesebb normát követik, amikor a választási bizottság döntését tartják mérvadónak. Megjegyezte, hogy ettől függetlenül a különböző ügyek gyengíthetik a demokráciába vetett hitet, holott a magyar demokráciának meg kell őriznie a méltóságát. 

 

C-PRESS - MNO

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek