Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Börtöncech és áramtartozás - Kegyelmet kér a sajókazai családapa
2009-01-06 09:03
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Börtöncech és áramtartozás - Kegyelmet kér a sajókazai családapaKegyelmet kér az államelnöktől egy hat gyerekes sajókazai cigány család férfi tagja (az apa): áramlopás miatt letöltendő fogházra ítéltek.

 

 

 

Lepusztult házsor, kiszedett nyílászárók, repedező házfalak láthatók abban a Sólyom telepi utcában lévő közös udvarú épületben, melynek ablakkal és ajtóval rendelkező zárt részében lakik hat gyermekével feleségével és anyósával a „Dugó” becenevű cigány férfi, akinek hamarosan börtönbe kell vonulnia korábbi csalás és okirat hamisítás, valamint öt hónap fogházra áramlopás miatt. Dugó és a büntetőeljárás alá vont nyolc társát bűnösnek mondta ki a Kazincbarcikai Bíróság lopás miatt. Az ügy két szereplője néhány hónap börtönt, négyen pár hónap fogházat kaptak. Akadt aki pénzbüntetéssel, vagy más enyhébb szankcióval úszta meg a dolgot.

 

Börtöncech és áramtartozás - Kegyelmet kér a sajókazai családapa

 

Szabálytalan áramvételezés

Munkatársunk a tetthelyen járt, abban lakásban, ahol hat kisgyerek tölti napjait szülei társaságában. A nagyobb szobában három ágyikó volt. A szekrényen hifi berendezés és televízió. Szólt a zene. Az apróságok a lakásban szaladgáltak. A kályhában égett a tűz. A hőmérséklet elviselhető volt. Az előszobaszerű helyiségben a nyolcvanas éveiben járó nagymama ült, kezében pipát tartva. Ott jártunkkor érkeztek a családhoz a sajókazai Dzsaj Bhim Közösség munkatársai. Megfogalmazták és aláírni vitték Dugó számára azt a levelet, amiben Dugó három hónap haladékot kér a börtönbe vonulás időpontját illetően. Derdák Tibor a közösség tagja elmondta, hogy korábban aláírta Dugó azt a levelet is, melyben kegyelmi kérvénnyel fordulnak a köztársasági elnökhöz. Az iratban úgy érvelnek, hogy régóta nem kap munkát, jövedelme messze elmarad a felhalmozódott közüzemi tartozások összegétől. Másokkal együtt az áramszolgáltató már 2006-ban kikapcsoltatta villanyórát. Ezért hosszú ideje „szabálytalan áramvételezés” révén volt világosság a lakásban. Hozzátették: több száz falubelit hasonló eljárás fenyeget. Sérelmezik, hogy az adósságkezelési szolgáltatásból csak a városiak részesülnek, de a falusiak nem. Dugóról kijelentik: „becsületes ember, aki a családjáért mindent megtesz...”

 

Hivatalosan nem tudnak róla

 

Stefán László, Sajókaza polgármestere szerint az önkormányzat hivatalosan nem tudott a dologról. A közelmúltbeli falugyűlésen mondta valaki, hogy áramlopás miatt többen börtönbe mennek. A község a lehetőségeihez képest segítséget nyújtana a bajba jutottaknak, de annyi pénz nincs, amivel a felhalmozott adóssághalmaz ki tudnák egyenlíteni. Azt is megtudtuk, hogy szabálysértési eljárás nem indult még akkor, amikor csak néhány ezer forintra rúgott az adósság. Erről a jegyző sem tudott.

 

Börtöncech és áramtartozás - Kegyelmet kér a sajókazai családapa

 

Pénz a gyerekek után

Az asztal és szék nélküli szoba közepén állva a gyerekek gyűrűjében váltottunk szót a harminc esztendős házigazdával, aki elismerte, hogy lopták az áramot. De nem érti, miért kell ezért börtönbe mennie. Dugó felesége azt is elmondta, hogy az első gyerekük megfogantatása miatt annak idején már szabadságvesztésre ítélték férjét megrontás miatt. Akkor ugyanis ő még gyerekkorúnak számított. Tavaly pedig azért sóztak a nyakába fél év felfüggesztett börtönt, mert hitelből akartak televíziót meg mást venni, de lebuktak a hamis munkáltatói igazolással. Mivel a mostani cselekményt a felfüggesztés hatálya alatt követte el, most ezt is le kell ülnie. Dugó és felesége szerint az önkormányzattól nem kaptak, igaz nem is kértek segélyt. Az államtól kapott havi 120 ezer forintból élnek. Dugó sérelmezi, hogy elkezdték törleszteni az ÉMÁSZ adóságot, ennek ellenére végrehajtandó fogházat kapott. Úgy véli, nem részesült megfelelő jogi védelemben. Derdák Tibor szerint az államnak azt is át kellene gondolnia, hogy mi a jobb, egy két százezer forint áramadósságot meghagyni - ennek kifizetetlenségéről végső soron az állam tehet érvelt - vagy az adófizetők pénzéből finanszírozni a több mint egy éves börtöncechet, ami több millióra rúg... Az egyirányú eszmecserének ezen a ponton vége lett.

 

A kegyelmi kérvény itt olvasható!

 

C-PRESS - boon.hu 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek