Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Seggbe dugott mobil
2009-01-06 08:58
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Seggbe dugott mobilAz Igazságügyi Minisztérium nagy ötlettel állt elő: a börtönben élők nevelése miatt megengednék számukra a mobiltelefon használatát. Az ötlet érdekes és elgondolkoztató. Főleg azért, mert míg a hazai közbiztonság messze nem kielégítő, a szakértőknek nevezettek ilyeneken törik jobb sorsra érdemes szürkeállományukat.

 

 

 

Mondják, hogy a magyar közbiztonság romlik. Hogy a falvakban olyan rossz a helyzet, hogy egyes helyeken sötétedés után már ki sem szabad menni az utcára. Sőt nemhogy az utcára, de még saját portánkra sem, mert ott sem lehetünk biztonságban. Meg némelyek azt is mondják, hogy ami eljut a médiába, az a jéghegy csúcsának csak az árnyéka. A gránát bedobálása az alvók ágyába, a Molotov-koktélos támadások, vagy a vadászpuskás kivégzések sajnos csupán kiragadott esetek.

 

Seggbe dugott mobilÉs egyesek azt is megpróbálják elmagyarázni, a Magyar Gárda felbukkanása mindezeknek a következménye. Hogy ha az állam nem képes ellátni a legalapvetőbb funkcióját, miszerint köteles megvédeni a lakosságot az erőszaktól és nyugalmat meg biztonságot teremteni, akkor azt valakinek meg kell tennie. Ha nincs elég adóforinton fizetett rendőr (mert azokat elköltik másra vagy lenyúlják), akkor a társadalom majd elkezdi szervezni a saját védelmét. Tiszta sor.

Most azonban hosszú bénázás után feloszlatták a gárdát, az Igazságügyi Minisztérium pedig rögtön kemény munkába kezdett. Nyilván azért, hogy a közbiztonságunk javuljon. A kockafejű hivatalnokok és a politikai agyjankók ki is találták az okosságot. Legfontosabb lépésük így év elején, hogy a büntetés-végrehajtási intézetekben raboskodók számára is lehetővé tegyék a mobiltelefon-használatot. Remek ötlet, csak dolgozzatok tovább fiúk!

Gratulálunk!

Ez most tényleg az ország legfontosabb közbiztonsági kérdése. A cigányok felfegyverzett bandákba verődve gyűlnek Rakamazon, hogy elégtételt vegyenek egy romákat fenyegető plakátért, máshol neonácik dobálják a benzines palackot cigányok házaira, több szórakozóhelyen szamurájkardokkal hasogatják a bulizókat, de mindez nem lényeg, a minisztérium gyorsreagálású ötlettrösztje a rabok jobb viselkedésében látja a legfontosabb megoldandó problémát.

Persze ne bagatellizáljunk! A szabaduló elítéltek beilleszkedése a társadalomba egy szebbreményű országban tényleg komoly szakmai kihívás az unatkozó kriminológusok és a papírgalacsin-gyúrogatással időt múlató szakpolitikusok számára. Merthogy a cél ez: nevelés. Juhász Gábor a minisztérium államtitkára szép kerek mondatokban a köztelevízióban elmondta, a nevelés egyik fontos eleme lehet a telefonhasználat engedélyezése.

Elrejtett csecsebecsék

 

Seggbe dugott mobilJelenleg ugyanis az a helyzet, hogy a börtönökben ülő bűnözők számára mindent megér, hogy bejuttassák a mobilt a zárkába. Míg régen a ráspolyt sütötte a gondos mama a kenyérbe, ma a mobilokat. De van, hogy műlábban, gyümölcsben vagy borotvahabban juttattják be a maroktelefont. A legkellemetlenebb persze (legalábbis a rabokra nézve) mikor maguk az elítéltek viszik be különböző testnyílásukba helyezve az apró készülékeket. Ebből is kitűnik, mi mindent megtesznek a dutyilakók szeretteik felhívásáért.

De vajon tényleg otthon hagyott feleségeiket hívják? A mobilhasználat engedélyezése ugyanis azonnal felveti a szervezett bűnözés melegágyának rosszindulatú gondolatát. Mert mi sem lenne nagyobb segítség a maffiának, ha a szabadlábon rakoncátlankodók a rácsok mögött ülőkkel is felvehetnék a napi kapcsolatot. Hiába ültetnek le egy nagykutyát, az bentről gond nélkül irányítaná az embereit.

Két oldal

 

Seggbe dugott mobilPersze ne essünk át a túloldalra. A kérdés alapvetően nem ennyire egyszerű és még a vén mackósok is tudják, hogy minden páncélszekrényben talált érmének két oldala van. Ennek is. Egyrészt nyilván elfogadható az a tézis, hogy mobiltelefon használat engedélyezése a nevelés valódi eszköze lehet.

Egy rabnak a legkeményebb élmény (és most hagyjuk a fürdőszobai közös huncutkodásokat) a külvilágtól való elszigeteltség. Ha pedig nem életfogytiglan ül, akkor hosszú évek múltán olyan világba lép majd ki, melyet egyáltalán nem ismer. A börtön teljesen az otthonává válik. Így jóval könnyebben juthat majd arra az elhatározásra, hogy folytatja bűnöző életmódját, legfeljebb „haza” viszik. A mobillal viszont képet kaphat a szeretteitől, mi történik kint. Ezért pedig sokan képesek „jól” viselkedni.

Mi a különbség?

 

Seggbe dugott mobilA másik oldala a dolognak, hogy a „jól" viselkedés már ma is méltányolandó. Méghozzá a legnagyobb ajándékkal, amit csak egy elzárt ember kaphat: csökkentik az ítélet által megszabott börtönévek számát. A mobilért vajon „még jobban" kell majd viselkedni vagy elég, ha ugyanolyan jól viselkedik, mint a szabadulásáért alapból? Mert ha nincs különbség, akkor nem is nevelési eszköz.

 

Aztán ott van a társadalom nagy részének az a felfogása, hogy a bűnözők már most is túl sok kényelmi szolgáltatást kapnak. Tévé, videojáték, többfajta menü stb. Ha még a mobilozást is engedélyezik számukra, akkor úgy fognak élni, mint ahogy azt sokan manapság saját otthonukban teszik. Ez pedig még viccnek is rossz: elfogadhatatlan. Sokan azt gondolják, hogy a bűnt elkövetőknek térdig vízben kellene kikötözve állni, nem kanapén távirányítózni és az otthoniakkal trécselni naphosszat.

 

Zárszó

 

A téma kivesézése persze hosszas elemzésekre adna lehetőséget és izgalmas szakdolgozati témának is beillene. Itt csupán az a célunk, hogy felhívjuk a minisztérium kobakvakaróinak a figyelmét arra, lenne ám más probléma is, melyet nemhogy ma, de tegnap meg kellett volna oldaniuk. Egyszerűen nem vet túl jó fényt rájuk, hogy a közbiztonsági helyzet megoldása helyett a rabok életének megkönnyítésén dolgoznak. Nem értük vannak, hanem értünk.

 

C-PRESS - HírExtra

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek