Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Farkas Antal: Egy Renegát naplója - 2. rész
2009-01-05 08:06
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Farkas Antal: Egy Renegát naplója - 2. részÖröm és Kárhozat. Ki miért lett Renegát?- ez örök kérdés.
Van aki kényszerből,van aki érdekből,és van aki.- mert- csak azért is. Van egy ember akiről muszáj írnom.

 

 

 

Kolompár Orbánról:
Kapcsolatom vele, egy különleges  történet, bár másképp is történhetett volna, és sokak számára nem világos, mégis miért és hogyan történt ez a "nagy" szövetkezés,és egyáltalán valós-e mindez?
 
Kolompár számomra, egy igazi, kemény politikus, aki ravasz, elszánt, kiszámíthatatlan, nagy játékos egyszerre.
Igen sok borsot törtünk egymás orra alá, és törnénk a mai napig, ha nem történik valami,ami megváltoztatta az eseményeket.
 
Egyszer véletlenül az A-TV-re kapcsoltam,és megláttam Kolompár Orbánt,és kezdtem kétkedve hallgatni,mit akar már megint.
Nem hittem a fülemnek,amikor szembesültem mondandójával.
Egy csapásra megváltozott a véleményem, eme szereplése után  becsült,igazi cigány  lett belőle a szememben, aki először - és sajnos sokáig - egyedül mert kiállni a Magyar Gárda ellen.
 
Felhívtam.
Ekkor beszéltem vele hosszú szünet után telefonon, és én ajánlottam fel támogatásomat, mert  találkoztak elveink, és kellő magasságban ahhoz, hogy elhomályosítsa egymás elleni, eddigi harcainkat .
 
Ezek után  már teljes szívből  segítettem harcát, és segítem is amíg érdemesnek tartom őt erre.
Nem mondom, hogy igazi barátok lettünk, inkább harcostársak, igazi emberi kapcsolat talán soha nem alakulhat ki közöttünk,de a cigányság számomra is fontos érdeke mindenek fölé emeltetett ebben a szövetségben.
 
Sokan kérdezik szinte irigykedve, és.... meddig tart ez a szövetség?
A válaszom egyszerű: Az életben két szó van,az örökké és a soha, és a politikában egy hitem van: a hazám és a cigányság mindenek felett. 
 
Nos, a hazám és a cigányság számomra a legfontosabb, e kettőért bárkinek neki megyek, egy másodperc alatt tudok váltani, ha valaki e kettő ellen fordul,az ellenfél barát,a barátból ellenfél válhat. Szeretem a kiforrott jellemű, szava tartó embereket.
 
Önmagamról:
 
Új év, új gondolatok, új helyzet, elmélkedem, tehát- (újra itt)- vagyok.
Elgondolkodom a tennivalókról,és a lehetőségekről,előjönnek a jövő árnyképei és félek és reménykedem.
A kérdés: kié  lesz az öröm, és kié a kárhozat.
Mottóm: Inkább legyek sokak számára gyűlöletes mint egyes  emberek  valamiért sajnáljanak.
Tudom,politikai munkám miatt,sok ember számára vagyok gyűlöletes,de sok ember számára vagyok szimpatikus,és szeretne sok mindenki a barátjának tudni.
Ami tény,az az: ellenségeimre, a barátaimra ,szellemiségem hatással van, bárki legyen is az, roma és nem roma.
 
Az a politikai iskola,amit szellemiségemmel nyitottam már él.
És hogy ki lesz Mózes, Jézus vagy Pilátus,vagy netán lator közülünk,azt ki tudhatja előre,mert a "meghívás" nem embertől,hanem az Úrtól érkezik, és ha akarod,ha nem, -jön.
 
A társadalmi beilleszkedésről:
Lehetséges-e a cigányság  társadalmi beilleszkedése?
Mit szeretne a társadalom tőlünk cigányoktól? Asszimilációt?,integrációt?,beilleszkedést?,sokszínűséget?,saját önálló kultúrát?vagy mit?.
Ez még nyitott és vitatott kérdés még az avatott szakemberek részére is.
 
Egy biztos,mindig mást és mást!
Ha a magyar társadalom nem képes ezt nyíltan és egyértelműen tisztázni,mi várható a cigányságtól?
A hazai társadalom egy  része nagyon büszke a cigányokra,( főleg a zene terén), más része meg élősködőnek,-szélsőségesebbek kártékony féregnek tartanak bennünket, sokan a cigányokkal riogatják a szófogadatlan gyermekeiket. 
A gyűlöletet vagy a szeretetet mindiig az adott helyzet hozza.
 
A cigányság részéről a társadalom felé egy hűséges magatartás tapasztalható,és biztos pont a magyarság részére, azonban egy bizonyos furcsa  különleges pertu létezik e két népesség között.  
 
A cigányság - a bajban is- minidig a hazát szolgálta,amíg a társadalom a jóból általában a romákat minisig kihagyta.- Ez történelmi tény.
Az  is történelmi tény,hogy a külhoni magyar anyanyelvű cigányság,-van egy párszázezer belőlük- a magyarsággal szoros politikai kapcsolatot tart,de általában, ott is a hatalomra kerülő magyar pártok, kicsit feledékenyek,magukra hagyják hű szövetségeseiket.      
 
Az elmúlt 18-19 évben -  a külföldi emberjogi aktivisták kedvéért- voltak hosszú és középtávú cigány felzárkóztatási programok-egyetlen hozzáadott forint nélkül-, Roma évtized program,-egyetlen meghirdetett program nélkül, Roma politikai államtitkár valós hatalom nélkül,Cigánytelepek rehabilitációja, amiből iskolákat óvodákat újítottak fel,röpködtek az éterben a tízmilliárdok csillagszórós ígéretei,és semmivé foszlottak, mire eljuthattak volna a cigányokhoz
 
A hazai társadalmi elit,más népektől az ellenük elkövetett, nemtelen tettek miatt ezerszer bocsánatot kért,és akár  anyagilag is kárpótolták őket,azonban cigányságról hallgatnak  a történetek,és mindenki lapít akinek beszélni kellene ezekről a dolgokról.
 
Sokan hiányoljuk a tevékeny, roma értelmiséget,akik szolgálnák a cigányságot.
Hol vannak a történészeink, gazdasági szakembereink, szociológusaink, akik nem mernek beszélni a Mária Terézia és II. József  idejében történt cigányság ellenes gazdasági és érzelmi ellehetetlenítésről.
Hol vannak, akik beszélnének arról,hogy II. világháború idején a koncentrációs táborok tömegmészárlása,- szerencsésebbeknek kényszermunka volt a cigányság jutalma,a felszabadulás után pedig a kényszermosdatások és más válogatott megaláztatásokkal javadalmazták a romákat.
 
Mindez már történelem,de kitörölhetjük-e a 400 éves erőszakos asszimilációt, a cigányaink és a többségi társadalom emlékezetéből, hibáztathatjuk-e a  csak magyarul beszélő romákat,az erőszakos asszimilációt elszenvedetteket,- aminek kényszerű elfogadása, a fizikai túlélést jelentette elődeinknek.
És nincs bocsánat kérés még most sem a társadalmi elit részéről,pedig mind a cigányságnak,mind  a magyarságnak erről tudni kell,értelmezni kell a közös történelem eme részét is,hogy egyformán éljük meg a történéseket,hosszú évszázadok óta egy a sorsunk,együtt  élünk ( ki koldusanként és ki királyként),ebben a gyönyörű hazában és "rendezzük végre közös dolgainkat"!
 
A közelgő választásokról:
Az utóbbi 18-19 évben hazánkban egy párszor már  éreztük mi cigányok az egyenjogúság- a lelki és gazdasági felemelkedés- hamis illúziójának édes illatát-ez általában a választások előtti  egy-két hónap,-aztán jön a kijózanodás és a kárhozat,a négyéves ciklus alatt.
Az elvesztett illúziók miatt a cigányság a cigányvezetőket, cigány vezetők pedig  egymást okolják.
A cigányságban eddig a percig nem érett meg a közös politikai fellépés igénye.
A közeli  demokrácia első történetében sokáig, egyetlen egy  cigány sem kerültbe a  kormány legfelsőbb (közép) vezetésbe, amikor aztán egyszer véletlenül bekerült, arra közvetlen főnökeik azért ügyeltek,hogy sem hivatala,sem hatalma,sem pénze ne legyen.
 
Már készülnek a párt-stratégiák,olcsó szavazatokra apellálnak,köztük a cigányságéra.
A politika a legnagyobb üzlet,mindennek ára van,de ki mit tud kiharcolni közössége számára? Általában a pártok a cigányságot elintézik egy egyszerű mondattal,azt hiszem a legjobb egymondatos program az volt:" a cigányság pedig tanuljon és dolgozzon.'
Lesz-e értelme  a cigány közösségnek "ilyen, jó programok" támogatásának?
 
Beleszólhatunk-e így, részt kell-e vennünk, támogathatunk-e kötelezően a nagy pártokat?
Érdemes-e kiállni egyik vagy másik,vagy éppen a harmadik párt mellett.Nagy kérdések ezek,és határozott válaszokat várok egyes vezetőinktől.
Mégis mi várható? 
Kell-e önállóság a cigányságnak,vagy egy kicsit még erősödni kell egyik,vagy másik párt árnyékában?
Egyáltalán meddig kell árnyékban maradni nekünk?
 
Van egy ködös gondolatom,ami minidig a Szentírásból és a cigány nép történelméből merített,-mert a Szent írás igaz és örök érvényű,a cigányság története meg beleillik mindebbe, - igaz mi még csak József utáni időknél tartunk.
 
Egy biztos:vannak köztünk (mint bármely népben),nemzetünkért küzdőek, és vannak  idegen érdekeket kiszolgálók,talpnyalók, vannak szolgák és vannak királyok,vannak igazi- és
érdek-rebellisek,vannak elhívatott és ál-  próféták,vannak  farizeusok, vannak gondolkodók is, akik képesek nem csak nézni,de látni is.
 
Beszélhetünk az igazságról,de ez kinek az igaza?- a ragadozó,vagy a préda, vagy a dögevő hiéna igaza.
Mindenkinek (meg) kell élnie , ez az Isten igazsága.
És mint az életben, lenni kell királynak is koldusnak is lennie,csak tudni kell ki vagyok,és hova tartozom,honnan jöttem és hova tartok.
 
Színesek és furcsák vagyunk még önmagunk részére is,és akkor mások mit mondhatnak rólunk?
 
Folytatás következik...
 
Farkas Antal
az OCÖ elnök-helyettese
2009.január 4.
 
Kapcsolódó anyag:
- Farkas Antal: Egy Renegát naplója - A Renegát megszólal 1. rész
- Mit hozhat 2009 a cigányságnak? Horoszkóp 2009
- Napi aktuális - Kolompár-ügyek
- Tüntetés Kolompár Orbán és az OCÖ ellen ( C-PRESS TV - Videó )
- OCÖ-oszlatás karácsonykor?

- Roma összefogás Kolompár ellen - Kolompár egyelőre nem mond le

- Az eljárás ellenére Kolompár Orbán és az MCF szövetsége stabil és erős

- Bács-Kiskun sok hírös betyárt adott..."

- Tüntetés Kolompár Orbán és az OCÖ ellen ( C-PRESS TV - Videó )

- Sajtótájékoztató a képviselőházban ( C-PRESS TV - Videó )

- NYÍLT LEVÉL - Kolompár Orbán OCÖ Elnök úr!

- Kolompár lemondását sürgetik

- Kolompár

- Kolompár Orbán az ÖCO szégyene

- Megvádolták Kolompár Orbánt

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek