Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Farkas Antal: Egy Renegát naplója - A Renegát megszólal 1. rész
2008-12-28 10:45
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Farkas Antal: Egy Renegát naplója - A Renegát megszólal 1. részKeserves barátaim!
A renegát az,aki meggyőződését feladja,aki hitet -,vagy politiai értelemben pártot változtat, elhaggyja társait.
Az egész világ renegát,-ezt bátran állíthatom,- igy Jézus idevágó szavait idézem: az dobja rám az első követ aki önmaga is bűntelen.

 

 

Ha önmagunkba szállunk,bevallhatjuk,legalább egyszer életünkben voltunk már megalkuvók,és feladtuk saját meggyőződésünket-tehát renegátok vagyunk.  
 
Ime itt vagyok, de sokak bánatára,nem botrányokról akarok írni, szeretném végre elérni,ha a cigánypolitika nem az acsarkodásról,nem az egymás hibáiról,hanem az építőmunkáról,az összefogásról szólna,arról ami jelenleg nem létezik a cigányság között.
 
Sokszor szajkózzák fülünkbe nincs roma jobboldal,roma baloldal,de téves ez a propaganda.
 
Van baloldal és van jobboldal,csak nálunk valahogy felborult a rend,mert a baloldal harcol a baloldaliellen,a jobboldal legnagyobb riválisa  jobboldali,olyan is létezik,hogy a baloldali titkos szövetségese a jobboldalinak.
Előre leosztott cinkkelt lapokkal játszanak ők,sötét zugokban, titkos összejöveteleken.
 
Számomra  ezek dolgok, a cigány-politika gyermekbetegségének jellegzetes tünetei. 
 
Az Országos Cigány Önkormányzatról
 
Az Országos Cigány Önkormányzat hivatalosan jelenleg két -valóságban legalább 7-8 egymással szemben álló csapatból áll.
Baloldal harcol a baloldal ellen,jobboldal harcol a jobboldal ellen,- és közben kiöntötték a fürdővizzel a kádból a cigányságot-igaz ezt észre sem vették.
 
Ez a mai cigány kórkép. 
 
Anarchia van cigány-fronton tisztelt uraim és hölgyeim, a nagypolitika meg széttárja karját: "Képviselő Urak döntség már el végre mit akarnak."
A megosztás természetesen mesterséges, minden politikai erőnek megvannak a maga cigányai,sőt minden egyes pártvezetőnek más és más cigány- pártfogoltja van,akik sok esetben hatalmas ellenfelei egymásnak.
 
Kikért lettem renegát?
 
Roma Politikus vagyok,16 éve,sok-sok hibával,és úgy érzem némi erénnyel is-akik ismer az tudja ezeket sohasem tagadtam.
Teszem a dolgom,ahogy tudom,dolgozom, és nem napi nyolc órát.
A roma nyomor tett azzá, ami  vagyok, a nyomor ami összefogásra ösztönöz minden jószándékú embert,mert a gyermekeink,szüleink,a családunk hiányt szenved,és ezen változtatni kell.
Nem ellenségei vagyunk egymásnak - a többségi társadalomra  is gondolok most,- egy hazában, egy társadalomban,ugyanakkor szabad demokráciában élünk ez fontos számunkra. 
A demokrácia elve alapján a többség akarata a döntő, így van a törvény alkotáskor, igy történt ez az  OCÖ elnök választásakor is.
Aki ott volt láthatta, a legitim képviselők többsége nyílt szavazással Kolompár Orbánt választották az OCÖ elnökéül.
 
Kötelességünk van a társadalommal szemben,ez a közösen választott demokratikus rendszerek tisztelete.
 
Rájöttem....
 
A romaellenes médiában romavezetők egymásról írt,vagy mondott mondatait használják fel a szerzők a  cigányellenes érzelmeik alátámasztására.
Higgadtak,meggondoltnak kell lennünk,ez az első szabály amit be kell tartanunk.
 
Megtanultam......
 
MInden olyan emberrel aki a romák javát akarja,együtt kell dolgozni,együtt kell gondolkodni,együtt kell cselekedni, tisztelni,becsülni, megérteni.
Rá kell jönni,nem lehet mindenki király,és kell tudni lenni másodiknak,harmadiknak is lenni, ezt el kell fogadni.
Meg kell tanulni meghallgatni,megérteni egymást.
 
(folytatás következik....)
 
Farkas Antal
OCÖ elnökhelyettes
 
C-PRESS
 
Kapcsolódó anyagok:
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-13
  Ma a könnyed, barátságos viselkedés az uralkodó. Örülünk a barátainknak, tehát kedvező egy közös este, party, vagy csak egy vacsora jó beszélgetésekkel. Ma új barátokat is könnyen szerzünk, - örömmel ismerkedünk. Végtagjainkat óvjuk, lehetőség szerint vigyázzunk a konyhai munkálatok során. Könnyebben bekövetkeznek az égéses, vágásos balesetek, melyek apró figyelmetlenségekből adódnak. Kezeinket kényeztessük kamillás krémekkel, gyógyító kamillás pakolást is tehetünk rá.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk