Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Mit hozhat 2009 a cigányságnak? Horoszkóp 2009
2008-12-22 10:45
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Mit hozhat 2009 a cigányságnak? Horoszkóp 2009Az emberek szeretik tudni a jövőt,ezért sokan jósokhoz,varázslókhoz járnak, naponta sok millió ember fürkészi a horoszkópot, és hisz is benne,hogy megtörténhetnek a dolgok.

 

 

 

 

Nézzük sorban, mi jöhet hát 2009.-be.
 
1./ Az új szociális törvény az "Út a munkához" vagyis "segélyért munkát" program kezdete.
 
Az hogy jó ,vagy rossza a program még majd  kiderül, mindenesetre, közös és nagyon erős társadalmi összefogás szükséges a megvalósításhoz.
 
Súlyos társadalmi feszültségek várhatók,ez már előre látható-ezt generálja még  a tornyosulni látszó pénzügyi-gazdasági válság.
 
A 2008. év csak kezdete ennek a szociális válságba torkolló folyamatnak.
 
Sok tízezer ember fogja elveszíteni az állását,ami növeli a társadalmi feszültségeket, a szélsőséges megnyilvánulásokat.
 
Se széle,se hossza nem lesz az állandó, egymást követő sztrájkoknak, az egymásra acsarkodásnak..
 
Véleményem szerint az "  Út a munkához" program  hozhat pozitív megoldást a jelenlegi  hazai  gazdasági helyzetre, de felhívom a figyelmet arra,hogy a közmunka nem gzadaságágélenkítő tevékenység,inkább szociális jellegű szolgáltatás, ebből igazi gazdasági haszon nem történik, viszont jó kezdet lehet.
 
A  HH és a HHH térségekben, ahol a hátrányos helyzetű emberek száma a település 90%-át  teszik ki,problémaként merülhet fel,hogy nem fognak tudni értelmes munkát végezni, hisz egy ilyen településen nincs annyi munka,hogy értékteremtő munkát végezhessenek, legfeljebb eltöltik valahogy majd a munkaidőt, ez társadalmilag és gazdaságilag is káros folyamatnak tűnik.
    
A kormánynak helyzetre való tekintettel, valós, helytálló megoldásokkal kell előrukkolni, amiben eleinte sok lehet majd a népszerűtlen intézkedés, ez  kismértékben ronthatja majd a megítélését a jelenlegi hatalmi elitnek.
 
Új irányra van szükség a politikában, a jelenleg követett görög és az európai  déli államok által preferált inkább materiális  fejlesztés erőltető( autópályák, metróvonala stb. építése és az ehhez  hasonló) törekvés láthatóan azokban az országokban is megbukott,csődöt mondott,- tehát ezt a vonalat el kell vetni.
 
Az államnak segíteni kell elsődlegesen - az alapfokú műveltség elsajátítása mellett,- a közép és felsőfokú képzettség megszerzéséhez szükséges feltételeket-ösztöndíjakkal,tandíj átvállalásokkal stb.),majd az ehhez kapcsolódó iparágak meghonosítását Magyarországon.
Ehhez a költségvetés arányait  kell megváltoztatni,mert az az ország amelyik, egészségügyben, tudásban , munkahelyekben és életkörülményekben  alulmarad a környező országokkal szemben, az rövid távon vesztes,és hosszú távon életképtelen lesz.
Ezt nem akarhatjuk,tehát új politikai irányvonalra van szükség,ami megfelel mindazokra a kihívásokra,amit a modern helyzet megkövetel, - ekkor talán hazánk újra a térség éllovasa lesz.
 
2./ EU parlamenti választás.
 
Vajon a pártok,szervezetek közül,kik és hogyan fognak szerepelni ebben az évadban?
Fő kérdés számomra,lesz-e erő a kisebbségekben egy erős szövetség megalakítására,vagy netán ennek hiányában a romák képesek lesznek-e végre saját jogon elindulni,-netán- parlamenti mandátumhoz jutni.
Elemezve az EU parlamenti történetét, tudjuk ezeken a választásokon nagyon csekély a részvételi arány, így talán kisebb szavazati aránnyal is mandátumhoz lehet jutni. 
 
Az is elképzelhető,hogy a most olyan nagyszájú cigány szervezetek - szokásuk, és rövid távú érdekeik szerint - gádzsó pártokat támogatnak.
Véleményem szerint igény lesz arra,hogy a cigányság  európai szintre  emelje a romapolitika szintjét, -mert abban pillanatban amikor saját jogon belép egy ( vagy több) cigány szervezet által bejuttatott roma képviselő a Brüsszeli Parlament kapuján,attól kezdve Európa cigány politikája gyökeresen megváltozik,- hisz így politikai erővé, az európai cigánypolitika szócsövévé válhat(nak)  a  mandátumot nyert roma képviselő(k).
 
Lesz-e mersze egyetlen roma politikai tömörülésnek is ezt a lépést megtenni,vagy ismét nem?- ez egy igazi fogas kérdés.
A helyzet, a lehetőség adott, az érdekek, a politikai ambíciók jelenlegi állása még kétséges.
Kinek,hogyan és miért jó -vagy nem jó- ez a helyzet , nagyon sok variáció lehetséges.
A gondolkodást, a cselekvést  már most el kell kezdeni, mert az idő halad,nagyon gyorsan elszalad az a pár hónap,aztán jöhet a  sikeres választás.
Arra a kérdésre,van-e olyan jelölt aki megállná a helyét ezen a magas fórmon, bátran mondhatom: igen sokkal több, mint első gondolatunkra el tudjuk képzelni.
 
Egy biztos, választási fogásként ,a FIDESZ, és az SZDSZ már roma származású képviselőket bejuttatott a brüsszeli bársonyszékekbe, és most vajon  mi lesz?
 
A folytatás még várat magára. És mit erről  mond a Horoszkóp?
 
Ezt jelenleg csak a kivételezettek tudhatják,-azt is nagyon titkosan. 
 
Farkas Antal
OCÖ elnökhelyettese
 
2008. december 22.
 
C-PRESS
 
Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-13
  Ma a könnyed, barátságos viselkedés az uralkodó. Örülünk a barátainknak, tehát kedvező egy közös este, party, vagy csak egy vacsora jó beszélgetésekkel. Ma új barátokat is könnyen szerzünk, - örömmel ismerkedünk. Végtagjainkat óvjuk, lehetőség szerint vigyázzunk a konyhai munkálatok során. Könnyebben bekövetkeznek az égéses, vágásos balesetek, melyek apró figyelmetlenségekből adódnak. Kezeinket kényeztessük kamillás krémekkel, gyógyító kamillás pakolást is tehetünk rá.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk