Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Roma összefogás Kolompár ellen - Kolompár egyelőre nem mond le
2008-12-11 14:47
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Roma összefogás Kolompár ellen - Kolompár egyelőre nem mond leEgyre több roma közéleti személyiség véli úgy, hogy Kolompár Orbánnak le kellene mondania elnöki székéről az Országos Cigány Önkormányzatban, mivel a közelmúltban vádat emelt ellene az ügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt. A szervezet szóvivője nem zárta ki, hogy a közgyűlés bizalmi szavazással dönt majd a kérdésben.

 

 

"Az ártatlanság vélelmének fenntartása mellett a magyarországi cigányság presztízse érdekében az eljárás lezárásáig szüneteltetnie kellene elnöki jogkörének gyakorlását" – mondta lapunknak a Kolompár Orbán elleni eljárás kapcsán Zsigó Jenő, a Roma Parlament elnöke.

 

Ismeretes, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) első embere, valamint két hozzátartozója ellen a napokban emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzéséért.

 

A vádirat szerint ugyanis a Kolompár Orbán által jegyzett kiskunmajsai Roma Kisebbségi Érdek-képviseleti Szervezet nem tudott elszámolni tizenhárommillió forinttal, amelyet munkahelyteremtésre kapott az Országos Foglalkoztatási Közalapítványon keresztül. Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes a távirati irodának elmondta, hogy a nyomozáskor fény derült egy újabb bűncselekményre, amelyben egyebek között a kiskunmajsai szervezet is érintett. A nyomozás tehát folyik, a kárérték azonban lényegesen nagyobb, mint az előző esetben. Kállai Ernő kisebbségi ombudsman lapunk megkeresésére csak annyit mondott, véleményével megvárja a per lezárását. Megkerestük Teleki Lászlót, az iskolai esélyegyenlőségi és integrációs albizottság MSZP-s tagját is, ő úgy véli, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. A Kolompár Orbán lemondásának szükségességét firtató kérdésünkre pedig azt válaszolta: ezt az OCÖ elnökének kell eldöntenie.

 

Raduly József, a 100 Tagú Cigányzenekar Magyar Örökség díjas volt vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy az Országos Cigány Önkormányzat nem alkalmas a roma társadalom hiteles képviseletére, mert az a kormányzat kinyújtott keze. Szerinte csak akkor nagy a szocialista kabinet csatlósaként működő szervezet hangja, amikor a Magyar Gárda ellen kell felvonulni, a cigányság valódi érdekvédelmét azonban nem látja el.

Meg akartuk kérdezni az érintettet is, tervezi-e, hogy a vádemelés és az annak kapcsán kialakult felháborodás miatt lemond, ám kitartó próbálkozásunk ellenére sem tudtuk elérni. Ifjabb Bogdán János OCÖ-szóvivő nem zárta ki, hogy az elnök bizalmi szavazást kér maga ellen a szervezet közgyűlésén.

 

Megkérdeztük:

 

Kertész Lóránt, az OCÖ elnökhelyettese:

 

Roma összefogás Kolompár ellen - Kolompár egyelőre nem mond le

 

Kolompár Orbánnak le kellene mondania elnöki tisztségéről, de legalább fel kellene függesztenie vezetői tevékenységét, amíg le nem zárul az eljárás. Sajnos nem valószínű, hogy ezt megteszi, hiszen eddig is körömszakadtáig ragaszkodott a hatalomhoz. Pedig veszélyes üzenetet hordoz a többségi társadalomnak egy ilyen súlyos, több millió forint elsikkasztásáról szóló vádemelés, amikor annyira feszült a helyzet hazánk legnagyobb kisebbsége kapcsán, mint soha eddig. Ez csak olaj a tűzre, pedig éppen a konfliktusok enyhítésén kellene dolgozni. Mondhatják most sokan: lám, a legnagyobb roma vezető is bűnözik, biztosan mindegyikük ilyen. A valóság ezzel szemben az, hogy a cigányság többsége tisztességesen akar dolgozni. Az OCÖ vidéki szervezeteiben már óriási az elégedetlenség Kolompárral szemben, az ügyészség vádemelésének hírére ez csak tovább növekedett, ám a jelenlegi törvények szerint nincsen lehetőség leváltani. Egyre többen úgy vélik, hogy nem segít a szegénységben élőkön, csupán magának és szűk körének tartja meg a forrásokat. Elmondhatom, hogy a cigányság többsége nem látja szívesen Kolompárt az élen.

 

Csík Tamás, a C-Press Hírügynökség tulajdonosa:

 

Roma összefogás Kolompár ellen - Kolompár egyelőre nem mond le

 

Mivel Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, a magyarországi cigányság első számú képviselője, természetes, hogy ilyen helyzetben be kellene nyújtania a lemondását.

 

Megoldás lehetne hitelességének megmentésére az is, ha legalább az ügy lezárultáig felfüggesztené tevékenységét. De hasonlóan kellene tennie azoknak az elnökhelyetteseknek is, akik kiszolgálták a sokak szerint vitatható ténykedését. Ezzel bebizonyíthatná a szervezet vezetése, hogy valóban a legnagyobb hazai kisebbség képviseletét tekinti feladatának, és nem a hatalomhoz ragaszkodik mindenáron. Ha ez mégsem következne be, akkor javaslom: oszlassa fel magát a szervezet! Senkinek sem jó ugyanis a jelenlegi helyzet. Megoldás lenne az is, ha a baloldali kötődésű vezetés betekintést engedne az ellenzéknek az OCÖ pénzügyeibe, a támogatások elosztásába, mert a hitelesség megfogyatkozásában az is közrejátszott, hogy a cigányság nem tapasztalta a támogatások hatását a mindennapokban. Elfogadhatatlan, hogy a roma társadalom képviselői nem a kisemberekért, hanem önérdekből végzik munkájukat.

 

 

Zsigó Jenő, a Roma Parlament elnöke

 

Roma összefogás Kolompár ellen - Kolompár egyelőre nem mond le

 

A magyarországi cigányság presztízse érdekében az eljárás lezárásáig Kolompárnak szüneteltetnie kellene elnöki jogkörének gyakorlását.

  

Teleki László volt romaügyi államtitkár, szocialista képviselő

 

Roma összefogás Kolompár ellen - Kolompár egyelőre nem mond le  

 

Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Az ÖCO elnökének, azaz Kolompár Orbánnak kell döntenie esetleges lemondásáról.

 

Farkas Félix, a Lungo Drom Borsod megyei elnöke, az Országos Cigány Önkormányzat tagja:

Szégyen, hogy eddig még senki sem mondott le az OCÖ tisztségviselői közül rajtam kívül. A többiek hajlandók továbbra is együtt politizálni a kompromittálódott Kolompár Orbánnal. Súlyos erkölcsi károkat okoz a szervezetnek, hogy az elnöke vádlott lett, mert a gyanú szerint nem tud elszámolni a rábízott pénzekkel. Az OCÖ-nek a cigányság érdekeit kellene képviselni, és ebben a feszült helyzetben párbeszédeket kezdeményezni a többségi társadalom képviselőivel. Az országot járva gyakran vágják a fejemhez, amikor a helyi kisebbségi önkormányzatok képviselőivel keresem az együttműködést, hogyan bízzunk meg bennetek, ha az első számú vezető vádlott lett. Kolompár Orbánnak a bíróság jogerős ítéletéig fel kellene függesztenie elnöki pozícióját, ez lenne a tisztességes lépés, vagy a lemondás. Nem látok rá túl sok esélyt, de ebben az esetben a decemberi közgyűlésen feloszlathatná magát az OCÖ, és új választást tarthatnánk. Tiszta kezű és tiszta erkölcsű emberekre van szüksége a cigányságnak, olyanokra, akik valóban az ő érdekeit képviselik.

 

C-PRESS - Magyar Hírlap - Kacsoh Dániel

 

Kapcsolódó anyagok:

- Az eljárás ellenére Kolompár Orbán és az MCF szövetsége stabil és erős

- Bács-Kiskun sok hírös betyárt adott..."

- Tüntetés Kolompár Orbán és az OCÖ ellen ( C-PRESS TV - Videó )

- Sajtótájékoztató a képviselőházban ( C-PRESS TV - Videó )

- NYÍLT LEVÉL - Kolompár Orbán OCÖ Elnök úr!

- Kolompár lemondását sürgetik

- Kolompár

- Kolompár Orbán az ÖCO szégyene

- Megvádolták Kolompár Orbánt

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-13
  Ma a könnyed, barátságos viselkedés az uralkodó. Örülünk a barátainknak, tehát kedvező egy közös este, party, vagy csak egy vacsora jó beszélgetésekkel. Ma új barátokat is könnyen szerzünk, - örömmel ismerkedünk. Végtagjainkat óvjuk, lehetőség szerint vigyázzunk a konyhai munkálatok során. Könnyebben bekövetkeznek az égéses, vágásos balesetek, melyek apró figyelmetlenségekből adódnak. Kezeinket kényeztessük kamillás krémekkel, gyógyító kamillás pakolást is tehetünk rá.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk