Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Bács-Kiskun sok hírös betyárt adott..."
2008-12-11 14:14
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Bács-Kiskun sok hírös betyárt adott..."Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják a vádlott Kolompárt. Sűrűsödnek a viharfelhők Kolompár Orbán feje fölött. Amint ügyészségi forrásból megtudtuk: az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) baloldali elkötelezettségű elnökét - aki hétfő óta egy 13 milliós gazdasági bűntény vádlottja - október 28-án gyanúsítottként hallgatták ki az OCÖ gazdálkodásában föltárt súlyos visszaélések miatt. A romaszervezet törvényességi felügyeletét ellátó közigazgatási hivatal még vár a közbelépéssel.

 

 

 

 

Számvitel rendjének megsértésével gyanúsítja a Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala Kolompár Orbánt, az OCÖ elnökét – két másik OCÖ-tisztségviselővel, Sz. Péternével és M. Ferencnével együtt – tudta meg lapunk. A vizsgálat még 2005-ben kezdődött el, miután az OCÖ pénzügyi ellenőrző bizottságának egyik tagja feljelentést tett gazdasági bűncselekmények gyanújával. A feljelentés arra utalt, hogy az OCÖ gazdálkodásában visszaélések történtek 2003 és 2005 között.
 
A nyomozás során sikkasztásra és számviteli fegyelem megsértésére utaló adatokra bukkantak, és ennek felgöngyölítésével 2006-ban a vám- és pénzügyőrség nyomozó szervét bízták meg. Szeptemberben még csupán az OCÖ két női alkalmazottja volt gyanúsított. A nyomozás határideje január 16-án jár le. Kíváncsiak voltunk, Kolompár Orbán konkrétan mit követett el, ami miatt meggyanúsították, illetve hogy előreláthatólag mennyi ideig tart még a nyomozás, de a vám- és pénzügyőrség sajtóosztályán mára ígértek választ kérdéseinkre.
 
"Bács-Kiskun sok hírös betyárt adott..."
Minket nem érint a gazdasági válság, jól ülünk a bársonyszéken!
 

Ismert, hogy a hét elején vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Kolompár mint a kiskunmajsai civilszervezet elnöke ellen, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt. Az egyre sokrétűbb ügyben kerestük az elsőrendű vádlott Kolompár Orbánt, de ő nem vette fel telefonját. Pedig azt is szerettük volna megtudni az egyik legismertebb roma közszereplőtől, hogy mit takar az a vádiratában felbukkant információ, hogy büntetett előéletű. Ha még nem mentesült volna ennek hátrányos következményeitől – magyarán ha az elévülés még nem következett be –, akkor OCÖ-képviselő sem lehetett volna, nemhogy elnök.
 
A Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatalnál mint az OCÖ felügyeleti szervénél arról tudakozódtunk, az elnök és környezete elleni eljárások nem teszik-e indokolttá, hogy a hivatal kezdeményezze az OCÖ feloszlatását. „Amint ezek az eljárások, büntetőügyek eljutnak abba a fázisba, hogy az önkormányzat törvényes működését érintik, a közigazgatási hivatal törvényességi felülvizsgálatot kezdeményez a romaszervezetnél” – közölte lapunkkal Forgács Imre hivatalvezető.
Ifjabb Bogdán János, akit az OCÖ szóvivőjeként szintén a kialakult helyzetről kérdeztük, ironikusan előrebocsátotta: „Bács-Kiskun megye régen is »hírös« volt arról, hogy sok betyárt adott az országnak”. A szóvivő továbbá elmondta, jogilag Kolompár Orbánt is megilleti az ártatlanság vélelme. Bogdán szerint erre hivatkozva Kolompár azt az egyéni választ is adhatja a jelen szituációra, hogy tovább viszi az elnöki teendőket. De megteheti azt is, hogy lemond, mert nem volna szerencsés, ha maradna a legfőbb romavezető. A kettő közötti megoldás volna – fejtegette az OCÖ-szóvivő –, ha az elnök felfüggesztené munkáját a jogerős döntés megszületéséig.
 
Az OCÖ képviselő-testületének mozgástere pedig – ifjabb Bogdán János szerint – azt engedi meg, hogy a testület adott esetben bizalmi szavazást folytasson le a még karácsony előtt esedékes közgyűlésen, illetve hogy ugyanott kísérletet tegyen önmaga feloszlatására.
 
C-PRESS - Magyar Nemzet - Joó István – Pilhál Tamás
 

 

Kapcsolódó anyagok:

- Az eljárás ellenére Kolompár Orbán és az MCF szövetsége stabil és erős

- Tüntetés Kolompár Orbán és az OCÖ ellen ( C-PRESS TV - Videó )

- Sajtótájékoztató a képviselőházban ( C-PRESS TV - Videó )

- NYÍLT LEVÉL - Kolompár Orbán OCÖ Elnök úr!

- Kolompár lemondását sürgetik

- Kolompár

- Kolompár Orbán az ÖCO szégyene

- Megvádolták Kolompár Orbánt

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-13
  Ma a könnyed, barátságos viselkedés az uralkodó. Örülünk a barátainknak, tehát kedvező egy közös este, party, vagy csak egy vacsora jó beszélgetésekkel. Ma új barátokat is könnyen szerzünk, - örömmel ismerkedünk. Végtagjainkat óvjuk, lehetőség szerint vigyázzunk a konyhai munkálatok során. Könnyebben bekövetkeznek az égéses, vágásos balesetek, melyek apró figyelmetlenségekből adódnak. Kezeinket kényeztessük kamillás krémekkel, gyógyító kamillás pakolást is tehetünk rá.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk