Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kolompár lemondását sürgetik
2008-12-10 19:39
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kolompár lemondását sürgetikKolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének lemondását, illetve tevékenysége felfüggesztését sürgetik roma kisebbségi politikusok és civil szervezeti vezetők azután, hogy hétfőn a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, helyt adva a nyomozó hatóság javaslatának, vádat emelt az OCÖ-vezető ellen.

 

 

 

 Felháborítónak és szégyennek tartjuk, hogy az OCÖ vezérkara olyan emberekből tevődik össze, mint Kolompár Orbán elnök, aki ellen vádat emeltek, vagy mint az egyik elnökhelyettes, idősebb Kozák János, aki megjárta a börtönt szocpol-lakásokkal összefüggő csalás miatt - nyilatkozta lapunknak Kertész Lóránt, aki szintén elnökhelyettese az OCÖ-nek, továbbá a Roma Polgárjogi Mozgalom jelenlegi elnöke. Szerinte, ha már vádat emeltek az elnök ellen, annak haladéktalanul le kellene mondania, és az ügyek vitelét egy ügyvezetőre bíznia. „Ha ezt Kolompár nem teszi meg önként, illetve ha mi ezt nem tudjuk keresztülvinni a roma közélet legfőbb fórumában, okkal éri az OCÖ-t további lenézés, sőt megvetés, ami kihat az etnikum amúgy sem rózsás társadalmi megítélésére" - tette hozzá Kertész Lóránt. Kérdésünkre, meglepődött-e a vádemelésen, a baloldali roma politikus nemmel felelt. Indoklása az volt, hogy az OCÖ-ben régen tudnak Kolompár büntetett előéletéről, ami most a vádiratban felbukkant, illetve tapasztalták, hogy első ciklusában hányszor tussolták el kétes pénzügyeit. Végül a Roma Polgárjogi Mozgalom elnöke kifejezte reményét, hogy lesz egyszer egy olyan OCÖ-vezetés, amelyben mindenki tisztakezű lesz, akire fel tudnak nézni „cigányok és magyarok".

 

Zsigó Jenő, a Roma Parlament elnöke, a Fővárosi Cigány Önkormányzat korábbi elnöke annyit mondott az ügyről: „Az ártatlanság vélelmének fenntartása mellett, de a cigányság egésze presztízsének védelmében indokolt volna, hogy Kolompár Orbán függessze fel OCÖ-elnöki megbízatását, tevékenységét mindaddig, amíg a vizsgálatok nem tisztázzák a főügyészi vádak alól".

 

Farkas Félix, a Lungo Drom Borsod megyei elnöke, OCÖ-képviselő a testület legutóbbi közgyűlésén demonstratívan lemondott elnökhelyettesi posztjáról, mondván, nem kíván ilyen kompromittált személyekkel együtt munkálkodni. Most így kommentálta az OCÖ-elnök elleni vádemelést: „Beigazolódott, hogy lemondásom helyes volt, és felszólítom a többi elnökhelyettes-társamat is, hogy mások is kövessék példámat. Egyébként is lehetetlenség, hogy egy félszáz fős testület fele elnök-helyettes..." Farkas Félix szerint arról sem szabad elfeledkezni, hogy Kolompár Orbán és baloldali koalíciója fondorlattal szerezte meg az OCÖ-vezetését attól a Lungo Dromtól, amely a 2006-2007-es kisebbségi választásokon megszerezte a győzelmet. Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa nem kívánt megszólalni az ügyben, maga Kolompár Orbán értésre adta: a vádemelésről szóló hivatalos értesítésig nem nyilatkozik.

 

Ismert, lapunk adott először hírt arról, hogy Kolompár egyik helyi szervezetét, a kiskunmajsai Roma Kisebbségi Érdek-képviseleti Szervezetet feljelentette az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány, mivel 13 millió forint munkahelyteremtésre adott pénzzel nem tudott elszámolni a szervezet. Szabó Ferenctől, a Bács-Kiskun Megyei főügyészhelyettestől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a vádemelés megtörtént. A vádirat szerint az elsőrendű vádlott, K. Orbán által jegyzett civil szervezet nem tud elszámolni az említett foglalkoztatási pénzekkel. A lehívott összeg felhasználását valótlan tartalmú számlákkal igazolták. K. Orbánné a hamis számlák egy részének kiállításával, H. László pedig a könyveléssel vette ki a részét a bűncselekményből. Mindhármukat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével vádolják, K. Lászlót pedig három rendbeli magánokirat-hamisítással.

C-PRESS - Magyar Nemzet - Joó István

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-13
  Ma a könnyed, barátságos viselkedés az uralkodó. Örülünk a barátainknak, tehát kedvező egy közös este, party, vagy csak egy vacsora jó beszélgetésekkel. Ma új barátokat is könnyen szerzünk, - örömmel ismerkedünk. Végtagjainkat óvjuk, lehetőség szerint vigyázzunk a konyhai munkálatok során. Könnyebben bekövetkeznek az égéses, vágásos balesetek, melyek apró figyelmetlenségekből adódnak. Kezeinket kényeztessük kamillás krémekkel, gyógyító kamillás pakolást is tehetünk rá.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk