Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kolompár
2008-12-10 19:32
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
KolompárVajon a magyarországi cigánysággal kapcsolatos melyik társadalmi tapasztalatot támasztja inkább alá a roma közösség felkent vezetőinek tevékenysége?

 

 

 

 

Azt, hogy a legnépesebb hazai kisebbség békében, sajátos hagyományait a társadalmi normák keretei között megőrizve törekszik a boldogulásra, vagy azt, hogy messze nem csupán a megélhetés kényszerétől hajtva hágja át rendre az együttélés írott és íratlan szabályait, kerüli a jövedelemszerzés tisztességes módjait, teszi elviselhetetlenné a létezést közvetlen környezetében?

 

A kérdés költői akkor, amikor arról olvashatunk, hogy az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egyébként büntetett előéletű elnöke, Kolompár Orbán és több családtagja ellen vádat emelt hétfőn a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt. Az ügy hátterében egy helyi roma érdekképviseleti szervezet elszámolási „gondjai” állnak 13 millió forint munkahely-teremtési támogatással. Természetesen Kolompárt a jogerős ítéletig éppen úgy megilleti az ártatlanság vélelme, mint Zuschlag Jánost vagy bármely más büntetőügybe keveredett állampolgárt. Mégis: a vádirat mint cseppben a tenger mutatja meg a rossz kezekbe került cigányügy (és persze úgy általában a magyar közélet) nyavalyáit. Magasztos célra (munkahelyteremtésre) a közös kasszából elnyert pénz tűnt el vélhetőleg kézen-közön anélkül, hogy a mélyszegénységben élő cigányok, akiknek a képviseletére Kolompár felesküdött, és akikre a baloldali hatalom oly szívesen hivatkozik, abból bármit is láttak volna.

 

Kolompár 

Lemossuk a gyalázatott! Lehet, hogy Én is kegyelmet kapok?!

 

Moshatja, moshatja a Dunában napestig a Kolompár család a magyarság „történelmi szennyesét”, provokálhatják vezető- és eszmetársaikkal együtt a többségi társadalmat, képviselhetik velünk szemben a kisebbségi ombudsmannal karöltve a sajnos már hagyományos, távlattalan sérelmi politikát, feljelenthet minket Zámolyért negyven írástudó, rohanhat minden, a rendőrség által felderítetlen atrocitás után Brüsszelig Mohácsi Viktória (úgynevezett SZDSZ), fohászkodhat, mint sámán az esőért, rasszista magyar elkövetőkért Teleki László (MSZP), ez a cigány „elit” többet árt a szavakban általuk még a nem létező fenyegetésektől is megvédett romáknak, mint akármelyik marginális szélsőjobboldali honlap.

Mielőtt azt mondanánk, hogy megérdemli a sorsát az a közösség, amelyik ilyen alakokra bízza sorsának alakítását, két dolog azért jusson az eszünkbe. Kolompárék legutóbb simán elveszítették a kisebbségi önkormányzati választást, csak a mindenről döntő elektori gyűlés előtt „szereztek” néhány voksot a „győztesek” soraiból. (Honnan is ismerős a hatalommegtartás e kreatív módszere?) És a magyarság egésze sem büszkélkedhet különb választott vezetőkkel, normatisztelőbb kormánnyal. Legfeljebb ravaszabbal, az igazságszolgáltatás útvesztőjében jobban eligazodóval, nagyobb tétekben és kisebb kockázattal játszóval s – ha minden kötél szakad – a mentelmi jog vagy az elévülés pajzsa mögé húzódóval. A történelmi amerikai elnökválasztás után a véleménydeformáló médiaértelmiség kiosztott egy jó nagy körmöst nekünk, előítéletes és elmaradott magyaroknak: nálunk a többség soha nem szavazna egy cigány származású miniszterelnök-jelöltre. Ezek után már csak egy halk, politikailag nem korrekt kérdésem lenne. Hol van a magyar Obama? 

 

C-PRESS - MNO

 

Kapcsolódó anyag:

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-13
  Ma a könnyed, barátságos viselkedés az uralkodó. Örülünk a barátainknak, tehát kedvező egy közös este, party, vagy csak egy vacsora jó beszélgetésekkel. Ma új barátokat is könnyen szerzünk, - örömmel ismerkedünk. Végtagjainkat óvjuk, lehetőség szerint vigyázzunk a konyhai munkálatok során. Könnyebben bekövetkeznek az égéses, vágásos balesetek, melyek apró figyelmetlenségekből adódnak. Kezeinket kényeztessük kamillás krémekkel, gyógyító kamillás pakolást is tehetünk rá.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-08-12
  Ma rendkívül kíváncsi hangulatban leszünk. Örülünk, ha egy jó programra nyílik lehetőségünk. Ha ezt a legjobb barátainkkal oszthatjuk meg, akkor teljes lesz a boldogságunk. Iktassunk be egy jó mozit, vagy egy kiállítást. Ha hízékonyabb alkatúak vagyunk, akkor ma ne fogyasszunk nagy zsírtartalmú ételeket. Még a saláták is tartalmazhatnak olajos önteteket, tehát ma készítsük inkább öntet nélkül a zöldféléket. A sovány húsok fogyasztása megengedett.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk