Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ki a cigányellenes Sarkadon?
2008-11-28 09:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ki a cigányellenes Sarkadon?Cigányellenesnek nevezte Jakó István sarkadi MSZP-s önkormányzati képviselőt Oláh Károlyné, a helyi roma kisebbségi önkormányzat elnöke. A képviselő-testület ülésén ugyanis szóba került a romaügyi megbízott korábbi, botrányba fulladt sarkadi látogatása.

 

 

 

Sajátságos utóéletét élte a sarkadi testület csütörtöki ülésén Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselő, romaügyi miniszterelnöki megbízott, november 12-ére Sarkadra tervezett, végül meghiúsult rendezvénye. Az alaphangot Oláh Károlyné, a Sarkadi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, egy személyben a települési képviselő-testület tagja adta meg.

Szerinte ugyanis a meghiúsult rendezvényről szóló, lapunkban megjelent tudósítás nem fedte a teljes valóságot. Az elnök asszony — akkor elhangzott szavaival ellentétesen — most úgy emlékezett, hogy ő nem zárt ajtók mögött szeretett volna tárgyalni Teleki Lászlóval. Elmondása szerint ő csak azt kérte, hogy a megbízottat és dr. Perjési Klárát kísérő gyulai és sarkadi MSZP-s tagok, tisztségviselők hagyják el a termet, hiszen nem pártrendezvényre hívták Teleki Lászlót.

 

Ezt viszont Jakó István MSZP-s képviselő kérte ki mondván, hogy a cigány kisebbségi önkormányzat nem pártpolitizálhat, a romák érdekeit kell képviselje s afelett őrködnie, hogy a kisebbség egyes tagjai ne éljenek vissza a társadalom, illetve az ellátórendszer nyújtotta kedvezményekkel.

 

Azt is kifejtette, hogy a romaügyi megbízott a cigányság egészét érintő programokról, fejlesztésekről szeretett volna beszélni, ennek megismerésétől fosztotta meg a romákat Oláh Károlyné. Jakó István szerint a kisebbségi önkormányzat alapvető feladata az kellene legyen, hogy elősegítse a többségi és kisebbségi társadalom békés együttélését. Egyebek mellett azt is felvetette, hogy: „a romáknak is alkalmazkodniuk kellene a nemzeti összterméket előállító többségi társadalom alapvető együttélési normáihoz”.

 

Ki a cigányellenes Sarkadon?

Teleki László Országgyűlési képviselő - MSZP

 

Dr. Vass György erre úgy reagált, hogy ha ezt a beszédet jobboldali képviselő mondta volna el, „...öt perc múlva már rasszista lenne.” Azt is firtatta, hogy ha fórum volt, akkor miért nem tudott róla a helyi társadalom többsége. Erre Jakó István elmondta: Perjési Klára országgyűlési képviselő a sarkadi lapban és a helyi tv képújságján is tájékoztatni szerette volna a lakosságot s ezt levelezés, illetve e-mail bizonyítja. A fórumra szóló meghívás azonban a városi lapban biztosan nem jelent meg.

 

Mondandója igazolásaképpen utóbb rendelkezésünkre bocsátotta az országgyűlési képviselő e-mail címéről feladott, a sarkadi könyvtár e-mail címére november 4-én továbbított, alább teljes terjedelmében közölt elektronikus levelet. „Tisztelt cím! / Tájékoztatásul küldöm az alábbi fórumra szóló meghívást. / Teleki László cigányügyi miniszterelnöki megbízott és a választókerület országgyűlési képviselője fórumot tart 2008. november 12-én 11 órakor Sarkadon a Polgármesteri Hivatalban. / Üdvözlettel: dr. Perjési Klára”

 

Az elmaradt megjelenéssel kapcsolatosan Palástiné Mester Judit Ibolya, a Bartók Béla Művelődési Központ és Könyvtár megbízott igazgatója azt a magyarázatot adta, hogy a helyi újságban a hirdetési lapzárta minden héten hétfőn van, ez a közlemény pedig kedden érkezett. Elmondása szerint, viszont a tévében megjelent a meghívás. Oláh Károlyné nem fogadta el Jakó István mondandóját s képvislőtársának címezve többször is hangsúlyozta: „Ön cigányellenes!”

 

C-PRESS - beol.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-07-17
  Ma megfontoltan látunk hozzá a feladatokhoz, hihetetlen munkabírással rendelkezünk. Lelkiismeretesen dolgozunk, nem lehet kivetnivalót találni a munkánkban. Még akkor is tökéletességre törekszünk, ha ezért a saját igényeinkről kell lemondanunk. Ma ne várjunk romantikus gesztusokat párunktól, hiszen az érzelmek kissé "fagyosabbak" lehetnek. Visszafogottabb a szerelmi életünk, viszont nagyon komolyan vesszük a párkapcsolatot.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.július 17-től 23-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-07-16
  Ma energikusan intézzük a teendőinket, talán több is az erőnk, mint kellene. Ha nem tudjuk levezetni a feszült erőket, akkor könnyen torkollik a nap veszekedésbe. Különösen a válságban lévő kapcsolatokban élők figyeljenek! Ma a fejfájás kellemetlen tünete jelentkezhet. Sokat tehetünk magunkért, ha nem idegeskedünk, és tudatosan kerüljük a stresszes helyzeteket. Igyunk ma nyugtató teákat. A cigaretta és a túlzásba vitt édességfogyasztás kerülendő a mai napon!
 • Heti általános horoszkóp 2019.július 16-tól 22-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti Tarot: az új lehetőség hete következik
  A Tarot kártya egy rendkívül ősi és hihetetlenül precíz sorselelzmő módszer. Évszázadokon keresztül emberek milliói használták. KaLily cikkeiben és személyesen hetente emberek tucatjainak segít döntések meghozatalában és az elkövetkezendő események kifürkészésében.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek