Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gál György Jaguárt, Mercedest és ingatlanokat vett
2008-11-27 13:41
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Gál György Jaguárt, Mercedest és ingatlanokat vettAz évszázad ingatlanpanamája: különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt vette őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség Gál Györgyöt, az SZDSZ VII. kerületi frakcióvezetőjét, az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét - közölte a főügyészség szóvivője, Fazekas Géza.

 Az önkormányzat összesen tizenhárom házat adott el Erzsébetvárosban az ügy kapcsán. Az épületeket Gál György a Complán Stúdió Kft.-vel – amelynek egyik tulajdonosa a sógora volt – felértékeltette, és ezt a jelentést helyben hagyta az általa vezetett gazdasági bizottság, amire végül rábólintott a szocialista-szabaddemokrata többségű testület. Az előterjesztéseket az ülés végén gondosan "beszedték" a képviselőktől. Ezek után önkormányzat-közeli strómanoknak adták el a házakat, majd azok továbbadták üzletrészüket (és vele együtt a házakat) különféle – többnyire Cipruson bejegyzett – offshore cégeknek, amelyek végül megtalálták az igazi vevőket, általában ír állampolgárokat. A bolton az önkormányzat egy fillért sem keresett, ellenben néhányan nagyon meggazdagodtak, s még a strómanok is jelentősen gyarapodtak. Egy 2005-ben kelt feljelentés szerint mindannyian nyaralót vettek a horvát tengerparton vagy a Balaton mellett, házakat Budán és Budakeszin, élettársaiknak viszont be kellett érniük Jaguárral, BMW-vel vagy egy-egy Rover gépjárművel. A nyolc általánost végzett villanyszerelő, a szabad demokraták fővárosi választmányát is erősítő Gál György frakcióvezető történetesen egy méregdrága új Jaguárt vett magának, ifjú, gyermekgondozási segélyen lévő feleségét pedig egy ML ezüst Mercedesszel lepte meg.

Gál György a kocsik mellett az ingatlannal is kedveskedett – hisz a tulajdoni lap szerint ez is a felesége nevén van –, a Garay piac legtetején háromszáz négyzetméteres lakást vett, a hozzá tartozó hasonló méretű terasszal és úszómedencével (350 ezer forint négyzetméterenkénti árral tessék számolni az ajándékot!).

Gálnak, aki nyolc "elemivel" vezette a milliárdos vagyont kezelő kerület gazdasági bizottságát – a Magyar Hírlap informátorai szerint – , ezenkívül a Dembinszky utcában van még egy 25 milliós, valamint a Klauzál téren egy – extrán felújított – 35 millió forint értékű lakása, Balatonszéplakon egy húszmillió forint értékű nyaralója, Horvátországban pedig egy háromszáz négyzetméteres vityillója Vir szigetén. A felsorolt ingatlanok értéke alsó hangon 405 millió forint. Mindezt egy "munkanélküli" kerületi képviselő kaparta össze keservesen, többnyire néhány évi szorgos munkával.

Persze nem csupán Gál György gazdagodott meg Erzsébetvárosban a világörökség megújítását célzó áldozatos önkormányzati munkálkodás ürügyén, a polgármester főtanácsadója, Kéri László is fel tud mutatni egy 120 millió forint értékű családi házat; igaz, ő csak vidéken, Érden. Koromzay Annamária szabad demokrata alpolgármester kis híján Gál György szomszédja lett, hiszen a lebontott, majd eladott Garay piac helyén épülő házban jutott ő is lakáshoz, hasonlóan a Fideszből kizárt – függetlenként a szocialistákkal együtt szavazó – Albert Istvánnal, valamint Ádler György SZDSZ-es városatyával. És ez még csak a jéghegy csúcsa.

 

A Magyar Hírlap a pénteki számában azt is bemutatja, miként vásárolt egy önkormányzati cég titkárnője tizenkét házat az erzsébetvárosi zsidó negyedben.

 

Vádalku készül az erzsébetvárosi ingatlanpanamák ügyében

A Népszabadság úgy tudja, hogy vádalkut készítenek elő az erzsébetvárosi ingatlanpanamák ügyében Nagy György vállalkozóval, akit novemberben őrizetbe vettek, majd egy hónapra előzetes letartóztatásba helyeztek.

A lap csütörtöki számában megjelent írás szerint ez vezethetett ahhoz, hogy kedden őrizetbe vették Gál Györgyöt, Erzsébetváros önkormányzata gazdasági bizottságának szabad demokrata elnökét, akit milliárdos károkozással gyanúsítanak. A Központi Nyomozó Főügyészség nyolc önkormányzati bérház eladása ügyében nyomoz. A gyanú szerint strómanok és offshore cégek révén sokan jól jártak a házeladásokkal.

A cikk, amely részletesen ismerteti az ügyet, úgy tudja, Nagy élettársa, Szijjártó Piroska az ügyben részletes feltáró vallomást tett, hasonlóan két - az offshore cégek kézbesítési megbízottjaként szereplő - ügyvédhez. A lap hivatkozik az Indexre, amely szerint Nagy György az egyik vitatott ingatlanhasznosításban szerepet játszó Király utca 15. lakóinak üzlettársként mutatta be Garabics Károly korábbi erzsébetvárosi fideszes képviselőt. A Király utca 25., 27. és 29. bontásáról szóló vitában pedig feltűnt beruházóként egy olyan cég, amelynek tulajdonosa a Fidesz-kormány idején párizsi nagykövetnek kinevezett Kékessy Dezső fia.

A Népszabadság szerint figyelemre méltó az is, hogy a kedden őrizetbe vett Gál György vezette bizottság tavaly - az akkor még Deutsch Tamás által irányított - helyi Fidesz-frakciónak jelképesnek mondható áron, négyzetméterenként alig több mint százezer forintért engedte megvenni a Klauzál téri, 276 négyzetméter alapterületű, valójában a galériával együtt félezer négyzetméteres pártiroda-helyiséget, a 30 milliós vételárat az ellenzéki párt harminc év alatt törlesztheti.

 

C-PRESS - EchoTV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot: a komoly változás hete előtt állunk
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2019.július 21-től 27-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-07-21
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.július 20-tól 26-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-07-20
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek