Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szabad az uszítás a magyar neten
2008-11-27 13:16
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Szabad az uszítás a magyar netenCigányokkal tesztelnék a gázkamrát, tűzifaként hasznosítanák a zsidókat, a YouTube-on oktatják a kezdő neonácikat – csak pár kezdeményezés, amelynek oldalait eltávolították a nemzetközi közösségi oldalakról. De vajon hogy állnak ilyen tekintetben a legnagyobb magyar hálózatépítő portálok: az iWiW, a myVIP és a Baráti kör?

 

 

 

Martin Schulz szocialista EP-képviselő felháborodása után a Facebook közösségépítő portál a napokban eltávolította az „Égessük el mindet”, „Csináljunk belőlük tűzifát”, „Közmunka cigányoknak: teszteljék a gázkamrákat” nevű felhasználói csoportokat.

Egy éve a német köztévé hívta fel a Google figyelmét: náci propagandafilmek vannak a YouTube-on. Az akkori eset „főszereplője”, a Joseph Göbbels náci propagandaminiszter felügyelete alatt készült Jud Süss hamar le is került a videómegosztóról. Azóta folyamatosan ügyelnek rá, hogy ne is legyen fent. Most is csak 10 részt találtunk belőle a YouTube-on, igaz, mindet magyar felirattal, magyar felhasználótól.

A YouTube egyébként éppen a napokban tette közzé oktatóvideóját moderálási elveiről. Tiszteletben tartva a véleményszabadságot a videómegosztó nem engedi például olyan filmek feltöltését, amelyek „bizonyos tulajdonságuk alapján” támadnak csoportokat.

Hasonló kitételek szerepelnek a magyar közösségépítő portálok felhasználási feltételei közt, ám mindig vannak olyanok, akik feszegetik a határokat.

Ismeretterjesztés és nyílt utálat

 

Szabad az uszítás a magyar neten

 

A napi egymillió látogatót számláló iWiW-en három olyan klubot találtunk, amelynek létezése legalábbis kérdéseket vet fel. A klubok 65-70 ezer között mozgó számát tekintve ez nem rossz arány, főleg, ha azt is belekalkuláljuk, hogy a három csoport összesen 126 tagot számlál. Ráadásul valószínűleg igen sok az átfedés is.

A legnépesebb a Nemzeti Szocializmus [NS, náci] nevű csoportosulás, 92 tagja van. A klub 2008. június 20-a óta létezik, és az előbb említett „világnézet, vagy a történelmi korszak iránt érdeklődő tagokat” várja. Akár még ismeretterjesztő céllal is működhet a csoport, bár a klub információs képeként megadott hitleri karlendítést ábrázoló plakát alapján ez legalábbis kérdéses. „Uszítok, izgatok, gyűlölködök. Néha túrázok, motorozok, lüvöldözök [sic!]” – írja magáról a klub tulajdonosa, egy harminchárom éves férfi.

 

Szabad az uszítás a magyar neten

 

Jóval egyértelműbb cél vezérli a másik két klub tagjait – igaz, jóval kevesebben is vannak. Az AKI UTÁLJA A CIGÁNYOKAT klub huszonkét, míg az Akik utálják a zsidókat nevű csoport tizenkét tagú. Az előbbinek már leírásában is felhívják a kedves-lelkes érdeklődők figyelmét, hogy csak „skinhead bajtársak” léphetnek be. A zsidógyűlölő klubot egy tizenhat éves fiú hozta létre, az utóbbit egy kkk előtaggal ellátott nevű illető, aki több profilképén náci tisztelgés közben látható.

Az iWiW odafigyelését jelzi, hogy több, korábban létező, hasonló szellemiségű csoportot már töröltek. Az utóbbi két klub is még csak alig két hónapja létezik, miközben a klubrendszer éppen a napokban lett 8 hónapos.

A magányos náci

A második legnépszerűbb magyar közösségi hálózati oldalon, a myVIP.hu-n nem találtunk egyetlen ilyen jellegű klubot sem.

A látogatottságban – jelentős lemaradással – harmadik Barátikör.com „Csoportok” néven működtet klubalapú szolgáltatást. A waffen néven létező „csoport” buzdító leírása szerint „a nemzeti eszméjű és fajfentartó [sic!] emberekért(fehér) alakult!!”. A waffen jelenleg egy taggal büszkélkedhet, csakúgy, mint a szintén a Barátikörön talált Anti cigány klub. A két klub tagi bázisa között nincsen átfedés.

 

C-PRESS - zoom.hu

-

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-07-19
  Ma örülünk neki, ha gondoskodhatunk családtagjainkról, gyermekeinkről. Szívesen vesszük őket körül a szeretetünkkel. Az idős rokonainkkal való törődés napja van, - látogassuk meg, vagy hívjuk fel őket! Ma a szénhidrátok napja van, így jobban kell vigyáznunk a súlyunkra is. Talán ma előnyösebb, ha teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, vagy magos zsömlét eszünk. Az édességektől őrizkedjünk, jobb, ha ma nem eszünk süteményt.
 • Heti szexhoroszkóp 2019.július 19-től 25-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-07-18
  Ma nagyon örülünk egy könnyed, kötetlen bulinak a barátainkkal. Nem tűrjük a bezártságot, ha kedvesünk túl rövid pórázon tart, akkor biztosan fellázadunk. Ma szükségünk lehet egy szabad estére. Ma tartsuk szem előtt a mondást, miszerint: "lassan járj, tovább érsz". Ha kapkodunk, vagy túlságosan rohanunk, akkor könnyen idézünk elő közlekedési baleseteket. Különösen érzékeny a bokánk, megránthatjuk, meghúzhatjuk, vagy kificamodhat.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.július 18-tól 24-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.július 17-től 23-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek