Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Vádemelés a pátkai ügyben?
2008-11-25 17:23
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Vádemelés a pátkai ügyben?Rövidesen vádat emelhetnek a pátkai Molotov-koktélos támadás gyanúsítottjai, három polgárőr ellen, a rendőrségnek azonban további 16, romák elleni támadást kell még felderítenie. A helyzet biztató, véli a főkapitány, ám egyelőre szűkszavúan nyilatkoznak az eredményekről.

 

 

 

Két-három héten belül vádemelés várható a pátkai Molotov-koktélos támadás ügyében – tájékoztatta lapunkat Bencze József országos rendőrfőkapitány az utóbbi időben megszaporodott molotovos támadások kapcsán. Hozzátette: értek el más sikereket is ilyen téren, például Meggyes Tamás esztergomi polgármester házának támadóit is elfogták, s a tarnabodi esetet is felderítették. Az eddigi elkövetők közt nem találtak kapcsolatot.

Továbbra sincs hír azonban arról a 16 esetről, amikor egytől egyig romák otthonaira dobáltak robbanószerkezeteket ismeretlenek. Habár a legutóbbi, kedden történt pécsi támadás után – amikor kézigránátot dobtak be egy roma család házába, s a szülők azonnal életüket vesztették, négy gyerek maradt árván – a helyi rendőrségi szóvivő még úgy fogalmazott: nem etnikai indíttatású a támadás, ezen a kijelentésen Bencze József a Népszavának finomított. Mint mondta: nem biztos, hogy romák elleni támadásról van szó, de ez egyelőre nem is zárható ki. A rendőrségnek minden lehetőséggel számolnia kell. (Az egyik bulvárlap szerint a pécsi robbantás oka valószínűleg uzsorakölcsön, meg nem fizetett tartozás miatti leszámolás volt.)

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, 50 fős nyomozócsoport alakult a 16 támadás felderítésére a Nemzeti Nyomozó Iroda felügyeletével. Itt profilalkotók és roma rendőrök is segítik a munkát. Bencze szerint az „elit osztag” feladata a különböző nyomozások összehangolása, felügyelete. Csütörtökön egyébként a helyi nyomozócsoportok vezetőit hallgatta meg a főkapitány, és várhatóan rendszeressé is teszik az ilyen referátumokat. A nyomozások helyzete biztató, de részleteket nem árulnak el – mondta Bencze József, majd hozzátette: a rendőrségnek presztízskérdés, hogy felderítsék a Molotov-koktélos támadások elkövetőit.

Mindemellett a hatóság a civilek segítségét is kérte: a nagycsécsei és a pécsi, halálos áldozatokat követelő támadás nyomravezetőjének 10-10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel, míg a többi tizennégy támadás esetében 1-1 millió forintos díj felajánlását kérte Bencze József a helyi kapitányságoktól. Ezt a Somogy és a Fejér megyei rendőrfőkapitány a szeptemberi siófoki kézigránátos, illetve az októberi kőszárhegyi Molotov-koktélos támadás ügyében tegnap estig meg is tette.
 
C-PRESS - Népszava Online
 
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot: a komoly változás hete előtt állunk
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2019.július 21-től 27-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-07-21
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.július 20-tól 26-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-07-20
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek