Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kállai: támadássorozat a cigányság ellen
2008-11-20 11:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kállai: támadássorozat a cigányság ellenBírálja a rendőrséget Kállai Ernő kisebbségi ombudsman, amiért a nyomozók egyből kizárták az etnikai indítékot a pécsi kettős gyilkosság esetében. Szerinte a rendőrség prejudikál, amikor kijelenti, hogy nem rasszista jellegű volt a pécsi támadás, és megbélyegez egy családot. Kállai közölte, Bencze József országos főkapitány is elismerte, hogy körültekintőbben kellett volna tájékoztatni.

 

 

Közös állásfoglalást adtak ki roma vezetők, miután tárgyaltak a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosával a pécsi kettős gyilkosságról. Hat pontban foglalták össze a szerintük legsürgetőbb intézkedéseket.

Országos hatáskörű, külön nyomozócsoport létrehozását szorgalmazzák, amely a romák sérelmére elkövetett súlyos támadások ügyében dolgozna. Soron kívüli, szakszerű, ellenőrzött tények alapján történő tájékoztatást várnak el a nyomozó hatóságtól. A sajtótól is fokozott felelősséget és önmérsékletet kérnek a tárgyszerű tájékoztatás érdekében. A politikusoktól az erőszak határozott elítélését remélik, illetve azt, hogy az áldozatok családtagjai minden szükséges támogatást megkapjanak az állami szervektől, különösen a helyi önkormányzattól.

Anarchia

A megbeszélésen részt vett a Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő megbízottja, Zsigó Jenő, a Magyarországi Roma Parlament elnöke és Berki Judit, a volt romaügyi hivatal államtitkára. Teleki Lászlóval pedig telefonon egyeztetett nap közben az ombudsman. 

 

Kállai: támadássorozat a cigányság ellen

 

Ez már legalább a tizedik olyan eset idén, amikor romákat ér támadás - jelentette ki Kállai Ernő, aki arról beszélt, hogy a cigány vezetők egyre inkább úgy látják, hogy meg kell szólalni az ügyben. Ő eddig távol tartotta magát ettől, a nagycsécsi támadás után is csendben maradt, mondta. Ugyanakkor szerinte az anarchizálódó életviszonyok lassan már mindenki biztonságát fenyegetik.

Reflex

Kállai Ernő nem tudja, hogy mi történt Pécsett, de szerinte nagyobb baj, hogy a rendőrség sem tudja, mégis szinte reflexszerűen kijelentették a nyomozás elején, hogy nem etnikai indítékú támadásról van szó. Nem feladata a rendőrség munkájának a megítélése - mondta az ombudsman, de szerinte túl korán jelentették ki, hogy nem rasszista támadás történt. Bencze József országos főkapitány is elismerte délelőtti telefonbeszélgetésükben, hogy körültekintőbben kellett volna nyilatkozniuk az ügyben - tette hozzá.

A rendőrségnek nem az a feladata, hogy rögtön megbélyegezze a családot azzal, hogy nem volt ismeretlen előttük az áldozat, és uzsorásüggyel hozzák összefüggésbe. Az lenne a dolguk, hogy felderítsék az elkövetés összes motívumát - vélte az ombudsman.

Teljesen lényegtelen, hogy mit gondolnak a helyi romák - jelentette ki Kállai Ernő arra a felvetésre, hogy az áldozatok szomszédai sem hiszik, hogy rasszista támadásról van szó és inkább üzleti ügyben történt leszámolásra gyanakszanak. Felesleges találgatni - mondta.

Pécsett kedd éjjel dobtak kézigránátot egy roma család házába. A szülők a helyszínben meghaltak, három gyermekük közül kettő sebesült meg könnyebben.

A Molotov-koktélos, illetve a romák ellen elkövetett kézigránátos, fegyveres támadások felderítésére nyomozócsoport felállítását rendelte el az országos rendőrfőkapitány, és tízmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a pécsi gyilkosság ügyében. 

 

C-PRESS - zoom.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot: a komoly változás hete előtt állunk
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2019.július 21-től 27-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-07-21
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.július 20-tól 26-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-07-20
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek